Tarih: 14.08.2024 13:01

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm merkezinde bulunan Ela Excellence Resort Hotel Belek, misafirlerine Antalya'nın yerel lezzetlerini, yerel restoranlarını tanıtmaya çalışıyor. 

Ela Excellence Resort Hotel Belek te gerçekleştirilen yerel lezzetler tanıtım lansmanına  Ela Excellence Resort Hotel Belek Pazarlama Müdürü Murat Süslü, Parlak Restaurant sahibi Mustafa Parlak ve çok sayıda yerli ve yabancı otel misafiri katıldı.

Lansmanda özellikle oğlak etinden Yörük keşkeği, mumbar dolması  ve yörük sütlacı tanıtıldı. 

Ela Excellence Resort Hotel Belek Pazarlama Müdürü Murat Süslü, “Haziran ayından beri aslında bütün uluslararası ve ulusal misafirlerimize Antalya'nın yerel lezzetlerini, yerel restoranlarını tanıtmaya çalışıyoruz. Böylece yerel lezzetleri hem otelimizde hem de otel dışına çıktıklarında tekrar deneyimleme şansları olur. Burada da bu yerel lezzetlerinin olduğunun farkına varırlar diye böyle bir etkinlik yapıyoruz. 

Otelimizde gastronomiye hem yerel lezzetler anlamında destek veriyoruz. Hem Michelin yıldızlarını ağırlıyoruz. Bizim için bu lezzetlerle, Parlak restoranda veya diğer yaptığımız sunumlarla yerel lezzetini anlatmak çok önemli. Bunları misafirlerimizle göstermeye, bu lezzetleri deneyimlemeye davet ediyoruz. 

Burada bir de şunu da yapıyorsunuz aslında. Yöresel yemekler burada tanıttığınız gibi ülkemize gelen turist Antalya'ya tarihi ve turistik yerlere gittiği zaman en azından bir orada restoranlarda dahi yemek yesinler. Türkiye'den başka lezzetler de tatsınlar. Antalya'yı daha iyi tanısınlar. Özellikle Yörük yemeklerinin lezzetine baksınlar. Farklı tatlıların da olduğunu bilsinler. Kültürel geziye çıkarlarsa, başka lezzetleri de tadabileceklerinin farkına varsınlar diye misafirlere farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Mesela Yörük yemeklerinden en önemlisi keşkek. Bu akşam da parlak restoranla beraber aslında kuzu tandır, keşkek gibi lezzetlerimiz var. Bunu tamamlayıcı yörük sütlacımız var. Özellikle Keşkek ve sütlacını tanıtacağız.”dedi.

Parlak Restaurant sahibi Mustafa Parlak, “Geleneksel mutfağımızdan birkaç tane ürünü sunma fırsatı bulduk. Bunun için ela otel bize muhteşem bir fırsat hazırlamış. 

Antalya medeniyetlerin beşiği. Onlarca medeniyet geldi geçti. Antalya sadece şiş köfte ve piyazdan ibaret değil. Yörük mutfağı ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Bu çalışmaları daha da geliştireceğiz. Antalya’yı astronomi ile taçlandırmak istiyoruz. Antalya neden gastronomi merkezi olmasın. Avrupa da çok küçük şehirlerde bunu görmek mümkün. Antalya’yı sadece oteller değil gastronomide de marka yapmamız lazım. Bu önemli bir fırsattı. Umarım bundu diğer otellerde yaparlar.”dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —