-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Su ürünleri yetiştiriciliği sektörü Antalya’da bir araya geldi
Türkiye’nin su ürünleri yetiştiriciliği alanındaki vizyonuna önemli katkılar sağlamayı amaçlayan 1. Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliği fuarı ile 11. Su Ürünleri Yetiştiriciliği çalıştayı, Antalya’da başladı.
Su ürünleri yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin doğal kaynaklarını daha etkin kullanmak, sektörün geleceğine ışık tutmak ve yenilikçi çözümleri son gelişmelerle birlikte değerlendirmek amacıyla düzenlenen 1. Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliği fuarı ile 11. Su Ürünleri Yetiştiriciliği çalıştayı başladı.
Serik ilçesi Belek bölgesinde düzenlenen çalıştaya; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz ile sektör temsilcileri, üreticiler, teknoloji sağlayıcılar ve akademisyenler katıldı.
'YEDİNCİLİKTEN BİRİNCİLİĞE YÜKSELMEK BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİDİR'
Programda yaptığı konuşmada su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün hızlı gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Bu sektör gerçekten temayüz etmiş, gelişmiş ve tarım ürünleri açısından 2,2 milyar dolar gibi büyük bir rakama ulaşmış durumda. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Hepinize, bir Türk vatandaşı olarak ülkem adına tek tek teşekkür ediyorum. Böyle bir ihracat rakamına ulaşmak ve yedincilikten birinciliğe yükselmek büyük bir başarı hikayesidir. Yolunuz açık olsun; daha gidecek çok yolumuz ve çok daha fazla potansiyelimiz var. Bu coğrafya, bu su ve bu topraklar bize bu imkanı sağlıyor" dedi.
SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ, KARBON AYAK İZİ AÇISINDAN AVANTAJLI BİR SEKTÖR
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nın (COP31) Antalya’da düzenleneceğini hatırlatan Vali Şahin, sürdürülebilirlik ve çevre konularının bu coğrafyada ele alınacak olmasının önemine dikkat çekti. Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte protein ihtiyacının da yükseldiğini belirten Vali Şahin, "Eğer bu ihtiyacı sığır etinden karşılarsanız, 1 kilogram sığır eti yaklaşık 27 kilogram karbondioksit sera gazı salımı oluşturuyor. Balıkçılıkta ise bu rakam 5 kilogramın altında. Yani su ürünleri yetiştiriciliği, karbon ayak izi açısından çok daha sürdürülebilir ve avantajlı bir sektör" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında su ürünleri yetiştiriciliği sektörüne iki önemli tavsiyede bulunan Vali Şahin, "Sektörden çıkan atıkların yönetilmesi lazım. Bunlar organik atıklardır ve mutlaka değerlendirilebilecek potansiyellere sahiptir. Dolayısıyla atık yönetimini su ürünleri yetiştiriciliğinde mutlaka düşünmelisiniz. Denizlerimiz turizm açısından olmazsa olmazımızdır. Bu nedenle sektör, kendi sürdürülebilirliğini sağlayacak ve çevreyle dost üretim süreçlerini mutlaka planlamalıdır" dedi. Açılış konuşmalarının ardından Vali Hulusi Şahin ve protokol üyeleri tarafından çalıştayın açılış kurdelesi kesildi.
4–8 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan çalıştay kapsamında, sektörün önde gelen firmaları tarafından son teknoloji ürünleri, ekipmanlar ve hizmetler tanıtılacak. Ayrıca, su ürünleri yetiştiriciliği politikaları, teknoloji ve finans ile yem ve yem katkı maddeleri gibi başlıkların ele alınacağı oturumlar da düzenlenecek.
Başkan Söker’den 112 Acil Sağlık istasyonuna anlamlı ziyaret
Turizmde üç bayrama 'savaş' etkisi
Serik Sporu Umutlandıran galibiyet
Deniz Özgökdemir’den STAM Olimpiyatlarında büyük başarı
Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Bu merkezde hayat var
Hacı Nizamettin Demirel Camii Ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
Bankoğlu Futbol Takımı Yarı Finalde
Vali Şahin: Koruyucu aileler geleceğe ümit olan rol modellerdir
Antalya Merkezli 5 İlde düzenlenen operasyonda 84 şahıs yakalandı
İstiklal Ruhu 105 Yaşında
Serik’te Ramazan şöleni ikinci kez gerçekleştirilecek
Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı
Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj
Serik Devlet Hastanesi’nde İstiklal Marşı Okundu
Başkan Turhat Gözaltı sonrası basın açıklaması yaptı
Tour of Antalya Heyecanı The Land of Legends’ta Başladı
Serik’te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi
Zafer Alkaya: Önümüzde pembe bir tablo yok. Doğru kararlar almalıyız
Antalya Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında Duyusal Analiz Süreci Tamamlandı
CHP Serik İlçe Başkanı Turhat Serbest bırakıldı
Son Dakika: Başkan Turhat İfadesi alınmak üzere emniyete çağrıldı
RAMAZAN SATRANÇ TURNUVALARI HEYECANI DEVAM EDİYOR
Serik Spor uzatma dakikalarında yıkıldı
Başkan Söker: Siyasi görüşler farklı olabilir ancak devletin başını yok saymak kimsenin haddi değil
Çalıştığı İş yerini 8,5 milyon lira dolandırdı
Serik Spor Pendik sporu ağırlıyor
Serik’te Ebru-Hat ve Naht sanatı sergisi açılışı gerçekleştirildi
AK Gençlerden Serik’te Ramazan Yollarda Etkinliği
Yükleniyor



