-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,21% 0,05
-
EURO
51,21% 0,41
-
GRAM ALTIN
7119,63% 0,11
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Serik’te gaziler günü kutlandı
.
Serik’te gaziler günü kutlandı
Antalya'nın Serik ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.
Serik Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kaymakam Dr. Cemal Şahin, Belediye Başkanı Op.Dr. Kadir Kumbul, daire müdürleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, gaziler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Duman yaptı. Duman konuşmasında, "Yüce milletimizin birlik be beraberliği, ülkenin bağımsız bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak vatan için üstlendikleri görevlerin yapılması uğrunda gözünü kırpmadan ölümü göze alıp üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek ‘Gazilik’ ünvanı taşıyan kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.
Bizlere gurur veren, eşsiz kahramanlıklar, destanlar ve zaferlerle dolu şanlı tarihimizde gaza ruhu ile gazilik geleneği derin izler bırakmış yüce bir kavramdır. Şehitlik ve gazilik ruhu şanlı tarihimizden aldığımız inanç, güven ve onurla büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hürriyet ve İstikbal benim karakterimdir’ sözlerinde vücut bularak dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyetinin kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, büyük Türk milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir." dedi.
Konuşma sonrasında öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu, Gazi Ali Kuş konuşma yaptı.
Kuş konuşmasında, “19 Eylül Ulu Önder azi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kahramanlığını taçlandırdığı bir gündür. Gaza ruhu vatanla birlikte alınan kutsal bir emanet olarak asırlardır bu topraklarda solmayan bir bayrak gibi dalgalanıyor. Bu topraklarda atılan her adım, verilen her nefes gazilerimizin ve şehitlerimizin yüce fedakarlıklarıyla mümkün olmuştur. Türk tarihi şehitlik ve gazilik destanları ile doludur. Her Türk evladı bu onura sahip olabilmek için vatanı, milleti, bayrağı, milli ve dini değerleri için savaşmayı kendisinin ulaşabileceği en büyük değer olarak görmektedir.” dedi.
Tören sırasında bayrak taşıyan Neva Yumak isimli öğrenci tansiyonu düşüp yere yığıldı. Kafasını yere çarpan Yumak’a ilk müdahale törende bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyda Akkaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serkan Kurt, Belediye Başkanı Op.Dr. Kadir Kumbul ve sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Kaymakam Şahin, genç kızın yanına gelerek sağlık durumu hakkında bilgi alırken, Yumak ambulans ile hastaneye kaldırıldı.






10 Yıldır aranan cinayet zanlısı Serik’te yakalandı
Serik’te Hasta yakınları doktor ve hemşireye saldırdı
PFDK'dan Serik Spora 110 Bin TL sahayı iyi sulamama cezası
Arama Kurtarma Gönülleri iftar sofrasında bir araya geldi
Kaymakam Şahin Uzay Kongresi hazırlıklarını yerinde inceledi
Kapkaç Şüphelileri yakalandı
Aksu İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Elmalı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Vali Şahin’den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yıl Dönümü Mesajı
Bir hafta içinde aranan 367 kişi yakalandı
Kadınlar Güreşte 3 Madalya
Kamyonet kasasından düşen kadın yaşamını yitirdi
Tour Of Antalya Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Serik’te Ramazan Gecelerine Satranç Heyecanı
Serik’te Ramazan şölenine yoğun ilgi
Başkan Söker’den 112 Acil Sağlık istasyonuna anlamlı ziyaret
Turizmde üç bayrama 'savaş' etkisi
Serik Sporu Umutlandıran galibiyet
Deniz Özgökdemir’den STAM Olimpiyatlarında büyük başarı
Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Bu merkezde hayat var
Hacı Nizamettin Demirel Camii Ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
Bankoğlu Futbol Takımı Yarı Finalde
Vali Şahin: Koruyucu aileler geleceğe ümit olan rol modellerdir
Antalya Merkezli 5 İlde düzenlenen operasyonda 84 şahıs yakalandı
İstiklal Ruhu 105 Yaşında
Serik’te Ramazan şöleni ikinci kez gerçekleştirilecek
Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı
Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj
Yükleniyor



