Tarih: 13.09.2024 10:36

Serik’te engelli bireylere özel moral gecesi

Facebook Twitter Linked-in

Serik’te engelli bireylere özel moral gecesi

 

Antalya'nın Serik ilçesinde engelli özel  bireyler için özel moral gecesi düzenlendi.

Antalya Kadının Sesi Derneği Başkanı İnayet Öztürk Yücetaş tarafından bir düğün salonunda organize edilen geceye Serik’te bulunan engelli özel bireyler, aileleri ve CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen katıldı.

Amaç geceye katılan bireylerin moral ve motivasyonlarının sağlanması olarak belirtildi.

Dernek tarafından evlerinden özel araçlar ile alınan özel bireyler, aileleri ile birlikte düğün salonuna götürüldü. 

Burada müzik eşliğinde aileleri ile doyasıya eylenen bireyler sahne alan yerel sanatçının şarkılarına oynayarak eşlik etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yücetaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Her sağlam beden, her sağlam kişi aslında engelli olmaya aday olan kişidir. Engelliler asla ve asla bizlerin kayıp insanları değildir." dedi.

Düzenlenen programdaki asıl amaçlarının Serik’te bulunan engelli bireyleri bir araya getirerek onları kaynaştırmak, günlük hayatın sıkıntı ve stresinden uzaklaştırmak olduğunu dile getiren Yücetaş, “Onların sosyal hayatın içine katılmaları, sosyalleşmeleri, arkadaşlık, paylaşma gibi duyguları daha yoğun yaşamalarını arzu ettik. Bu gece ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da açıkça görmüş olduk. Moral Gecemize katılan engelli bireyler doyasıya eğlenerek stres attılar, gecede zaman zaman eğlenceli zaman zaman da duygusal anlar yaşandı. Özel gereksinimli bireylerimizin ve ailelerinin bir nebzede olsa mutluluklarına vesile olmak bizleri de çok mutlu ediyor. ” dedi.

Yücetaş, dernek olarak bundan sonrada özel bireylerin yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —