Tarih: 05.08.2024 13:15

SERİK BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRAN ÖNEMLİ ADIM

Facebook Twitter Linked-in

SERİK BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRAN ÖNEMLİ ADIM

Serik Belediyesi çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla öğrencilere geri dönüşüm eğitimi veriyor.

Serik Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Belediyeye yeni kazandırılan Mobil Atık Toplama Aracı ile okullarda öğrencilere geri dönüşüm eğitimi verilerek çevre bilincini aşılanıyor.

Bu kapsamda, ilk olarak Belek Beach Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencilerine atık ayrıştırma konularında görsel sunumlar ve Mobil Atık Toplama Aracı eşliğinde eğitimler verildi. 

Çevre dostu yaklaşımlar konusunda çocuklara bilgi verilerek, geri dönüşümün önemini ve nasıl gerçekleştirileceği konularında eğlenceli ve öğretici eğitimler gerçekleştirildi. 

ÇOCUKLARIMIZIN ÇEVREYE DAHA DUYARLI BİREYLER OLMALARINI AMAÇLIYORUZ.

Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, bu tür eğitimlerin çevre koruma bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturmanın önemini vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza geri dönüşüm ve atık ayrıştırma konularında bilgi vermek, onların çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla bu tür projeleri yaygınlaştırarak toplum bilincini artırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu tür eğitimler, çevre dostu alışkanlıkların yaygınlaşmasına katkı sağlayarak, Serik’i daha temiz ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçlıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —