• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Sel Felaketinin Üzerinden 14 Yıl Geçti acılar ilk günkü gibi devam ediyor

Antalya’nın Serik ilçesinde 2011 yılında meydana gelen 6 kişinin ölümüne sebep olan sel felaketinin 14. Yıldönümünde

Gündem 9.10.2025 17:40:00 1163 0
Sel Felaketinin Üzerinden 14 Yıl Geçti acılar ilk günkü gibi devam ediyor

 felaketi yaşayıp hayatta kalanlar o kara günü hiç unutamadıklarını belirterek, yaşamını yitirenleri rahmetle ve özlemle andıklarını ifade ettiler. 
11 Eylül 2011 yılında Serik İlçesine bağlı Haskızılören Köyü'nde aşırı yağış nedeniyle gece saat 22:00 sıralarında meydana gelen sel felaketinde bölgede bulunan ev ve işyerleri yıkılırken 6 kişi yaşamını yitirdi. Selde mahsur kalan 25'in üzerinde vatandaşı ekipler çalışarak kurtarmıştı. 3 köprü ve 2 menfez yıkıldı. Bin dekarın üzerinde sera hasar görmüştü. İlk gün sel nedeniyle ulaşım imkânı olmadığından helikopter yardımıyla vatandaşa gıda yardımı yapılmıştı. 
METREKAREYE 300 KİLOGRAM YAĞIŞ
Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sel felaketinin yaşandığı gün 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 300 kilogram olarak belirlenmişti.

2011 Yılında yaşanan Sel felaketinin yıl dönümünde Haskızılören mahalle sakinleri Demirören Haber Ajansına ölümün kıyısından döndükleri o kara geceyi anlattı. 
SEL SADECE CANIMIZI ALMADI, KÖYÜMÜZÜN DÜZENİNİ DE BOZDU 
Haskızılören mahalle mahalle muhtarı Mustafa Kaygış; “O gece Sel felaketini yaşayanlardan birisiyim. Komşumla birlikte evin damına çıkarak kurtulduk. Her şey bitti dedik belli bir noktadan sonra. Buraya kadarmış dedik. Her tarafımız sularla kaplandı. Gece olduğu bölgemizde durum nedir bilmiyorduk ve 6 kişi sel felaketinde yaşamını yitirdi. 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ancak o günden bugüne 2 hemşerimizin cansız bedenine ulaşılmadı. Sel nedeniyle köyümüzün merkezi resmen kayboldu. Burada mağdur olan vatandaşlarımız Gebiz bölgesine yerleştirildi. 36 konut 10 dükkan inşa edildi. Yağmur nereden geldi, o kadar su nasıl birikti hala aklım almıyor. Geceleri zaman zaman yaşadığımız o felaket gözümüzün önüne geliyor. Sel felaketi sonrası devletimiz yaraları sarmaya başladı. Biz burada kalmayı tercih ettik. Sel sadece canlarımızı almadı, köyümüzün var olan düzenini de bozdu. Rabbim ülkemize böyle afetler yaşatmasın. Kendim esnaftım her gelen sorduğu için sürekli aynı şeyleri anlatmaktan bıktım, psikolojim bozulacak endişesiyle esnaflığı bıraktım. Sel Felaketinin 14. Yıldönümünde vefat eden hemşehrilerimizi rahmetle ve özlemle anıyoruz” dedi. 
Sel felaketini eşiyle birlikte yaşayan Muhammed Özer; “Gece kahveden geldim gece saat 22:00 sıralarında yağmur şiddetli bir şekilde yağmaya başladı. Karşı komşumuz bize gelerek uyardı ve yağmur sularının yükseldiğini belirterek çocukları alıp gitti. Dışarıya baktığımızda yağmur suları evimizin her tarafını ve yükselmeye başladığını fark etmemiz üzerin ben, eşim ve komşum Mustafa bizim evin damına çıktık. Yaklaşık 2,5-3 saat orada kaldık. Kendi çabalarımızla kendimizi selin dışına attık. Selde 6 kişi yaşamını yitirdi. 4 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 2 kişi o günden bugüne hala kayıp. Allah düşmanımıza bile böyle felaketler göstermesin. Devletimizin imkanlarıyla selde zarar görenlere devletimiz Gebiz bölgesinde yeni evler yapıp teslim etti.  Bende orada yaşıyorum. Allah devletimizden razı olsun.
EVLER, İŞYERLERİ VE KOCAMAN AĞAÇLAR VARDI HEPSİ SELDE YERLE BİR OLDU 
Sel felaketinde babasını kaybeden Osman Bulut duygularını şöyle ifade etti; “Adeta bir kabus yaşadık. Afetin üstesinden gelmek kolay değil. Evimizi inşaat halindeydik bazı komşularımızla birlikte evin damına çıktık. Gece olduğu için kim ne durumda bilemiyorduk. Herkes kendi imkanlarıyla mücadele ediyordu. Bu bölgede evler, işyerleri kocaman ağaçlar vardı bir gün önce yaşam alanımız olan yerler sabah kalktığımızda yok olduğuna şahit olduk. Sel felaketinde babam Hasan Bulut’u kaybettik. Sele kapılan bir ineği gördük. Hayvancağız bize bakarak adeta beni kurtarın diyordu. Depremin yıldönümünde vefat edenleri bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Rabbim kimseye böyle acılar yaşatmasın.” Şeklinde konuştu. 
ÖLÜRSEK BERABER ÖLELİM, YAŞARSAK BERABER YAŞAYALIM 
Kara geceyi yaşayan Hatice Bulut; “Gece kocam bir anda eve geldi. Sel suları yükselmeye başladı buradan gidelim dedi ve kayınımın evine geldik. Onların evine sığındık. Oradan ormana kaçtık. Sabah gün ağardığında eşim bana ben gidip ev bakayım dedi. Bende kendisine bende seninle geleceğim, ölürsek beraber ölelim, kalırsak beraber kalalım dedim. Geldiğimizde hiçbir şeyin yerinde olmadığını gördük. Çocuklarıma ulaşamadım, onlar bize ulaşamadı, akrabalarımıza ulaşamadık. Allah bir daha kimseye böyle felaketler yaşatmasın. Ölenlere Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun” dedi. 
YENİ YAŞAM ALANINDA HAYAT DEVAM EDİYOR 
Sel felaketi sonrası devlet tarafından yaraların sarıldığını dile getiren Gebiz Mahalle Muhtarı Muharrem Aktaş; “Sel olduğu zaman ben burada esnaflık yapıyordum sonradan muhtar oldum. 14 yıl önce bir sel felaketi yaşandı. Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın. Selde 6 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin. Sel sonrası Devletimiz evleri zarar gören vatandaşlarımız için Gebiz Mahallemizde 36 adet konut 10 adet dükkân yaptı. Vatandaşlarımız sorun bir şekilde yaşamlarını burada devam ettiriyorlar. Bende muhtarları olarak her zaman yanlarındayım.” Dedi. 
Sel Felaketinde köyde birçok ev, ağaç ve işyeri yıkılırken, ayakta kalan Haskızılören Merkez camisi halen hizmet vermeye devam ediyor.

 

 

Haber Editörü

Namık Kemal Kılınç

oguzofset@gmail.com

Serik’te sağanak yağış uyarısı

Serik Spor A.Ş Keçiörengücü’ne 3-1 yenildi

Elmalı İlçesinde Uyuşturucu operasyonu

İyilikle yükselen gönüller ödüllendirildi

Konyaaltı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Kepez İlçesinde Kaçak Alkol Operasyonu

Ormana’nın gurur tabelası

Serik Borsa İstanbul Turizm MTAL heyeti Romanya ve İtalyan öğrencilerle bir araya geldi

The Land of Legends’ta Yeni Yıl Heyecanı!

Akçaalan ilkokulu öğrencilerinden unutulmaz bir kültür, sanat ve lezzet günü

Akseki’nin yerel lezzetlerine coğrafi tescil

Seyir halindeki otomobil alev alev yandı

Gökkuşağı Serik’te kartpostallık görüntü oluşturdu

Başkan Yıldırım’dan Tarım ve Orman İl Müdürü Erkal’a ziyaret

Serik Spor A.Ş Bodrum’da Keçiörengücünü ağırlayacak

Kepez İlçesinde Kaçak Sigara Operasyonu

Serik SYDV 2026 Yılı Muhtar Üye Seçimi gerçekleştirildi

Futbolda bahis soruşturması; futbolcu ve kulüp başkanlarına gözaltı

Kepez ilçesinde uyuşturucu operasyonu

Antalya'daki otellerde yeni yıl doluluğu yaşanıyor

Manavgat ilçesinde uyuşturucu operasyonu

Antalya için fırtına ve sağanak yağış uyarısı

Serik’te zincirleme kaza: Yürekler ağza geldi

Serik’te özel öğrencilere yönelik spor faaliyetleri düzenlendi

Vali Şahin’den Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’na “30 yılın en iyisi” ödülü tebriği

Başkan Yıldırım’dan Aydın’a ziyaret

Regnum yeni yılı, 'The Regnum Express' ile karşılıyor

Antalya İl Jandarma Dedektiflerince 72 saatte 217 aranan şahıs yakalandı

Regnum Pro Am Golf Turnuvası Başladı

Serik İşitme Engelliler Derneğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Yükleniyor

İyilikle yükselen gönüller ödüllendirildi

The Land of Legends’ta Yeni Yıl Heyecanı!

Akseki’nin yerel lezzetlerine coğrafi tescil

Gökkuşağı Serik’te kartpostallık görüntü oluşturdu

Başkan Yıldırım’dan Tarım ve Orman İl Müdürü Erkal’a ziyaret

Serik SYDV 2026 Yılı Muhtar Üye Seçimi gerçekleştirildi

Antalya'daki otellerde yeni yıl doluluğu yaşanıyor

Başkan Yıldırım’dan Aydın’a ziyaret

Regnum yeni yılı, 'The Regnum Express' ile karşılıyor

Serik İşitme Engelliler Derneğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Başkan Turhat: Kapalı kapılar ardında pazarlık sürecin önündeki en büyük engeldir

Çavuşoğlu: Biz hizmet ile onlar yolsuzlukla anılıyor!

Milletvekili Coşar: Söz Var, Tren Yok; Havalimanı Var, Uçak Yok; Hamaset Var, Yatırım Yok

Büyük Önder İçin Mevlid-i Şerif okutuldu

Anahtar Parti, 1. yaşını coşkuyla kutladı

Başkan Söker: “3 Kasım Demokrasi yolculuğunda siyasi bir milattır”

CHP Antalya İl Başkanlığı seçimini CHP Genel Merkezi kazandı

CHP Serik ilçe teşkilatından Genel Başkan Özel’e ziyaret

İYİ Parti Erhan Uzun’la devam dedi

Çelik ve Söker, Serik’te vatandaşlarla bir araya geldi

Serik Spor A.Ş Keçiörengücü’ne 3-1 yenildi

Serik Spor A.Ş Bodrum’da Keçiörengücünü ağırlayacak

Serik’te özel öğrencilere yönelik spor faaliyetleri düzenlendi

Regnum Pro Am Golf Turnuvası Başladı

32. Golf Mad Turnuvası Antalya'da başladı

Paşalı: Futbolcuların Karakteri ve oyun inancıyla Serikspor’un ulaşamayacağı hedef yok

Serik Spor Van Spor maçı hazırlıklarına başladı

Serik Spor Sinan Paşalı ile çıkışa geçti

Serik Spor A.Ş Futbol kulübü Sarıyer’i rahat geçti

Turkish Airlines World Golf Cup Büyük Finali Antalya’da yapıldı

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8