• BIST 100

    15923,58%-1,25
  • DOLAR

    44,36% 0,05
  • EURO

    51,34% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6349,03% -1,15
  • Ç. ALTIN

    10592,95% -3,28

ÖZKAYA, “ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNE KATKI SAĞLAYACAK KIYMETLİ BİR GİRİŞİMDİR”

.

Ekonomi 28.06.2024 10:21:00 8960 0
ÖZKAYA, “ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNE KATKI SAĞLAYACAK KIYMETLİ BİR GİRİŞİMDİR”

ÖZKAYA, “ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNE KATKI SAĞLAYACAK KIYMETLİ BİR GİRİŞİMDİR”

 

Serik Oto galericiler Sitesi Başkanı Mustafa Özkaya, Serik ilçesinin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesinin Oto galericiler Sitesinin eksikliği olduğunu söyledi.

Serik’te Oto galericiler Sitesi açılması için 2016 yılından bu yana mücadele ederek çalıştıklarını kaydeden Özkaya, Serik’te oto galericiler sitesinin açılmasının zorunlu hale geldiğini belirtirken, sebeplerini tek tek açıkladı 

Serik’te Galerici esnafının tamamına yakın bir kısmının D-400 karayolunun Serik merkezinden geçen kısımda yol üzerinde bulunduğunu söyleyen Özkaya şöyle konuştu.

D400 KARAYOLU TRAFİK YOĞUNLUĞU AÇISINDAN ÜLKEMİZİN EN YOĞUN İLK 5 KARAYOLU İÇERİSİNDEDİR

“D400 Karayolu trafik yoğunluğu açısından Ülkemizin en yoğun ilk 5 karayolu içerisindedir. Turizm amacıyla Antalya ya gelen 15 milyon ziyaretçinin 12 milyonu D-400 karayolunu kullanarak Serik şehir merkezi kısmından geçmektedir. Serik Galerici esnafının tamamına yakını D-400 karayolunun ilçe merkezinden geçen kısmında; ekonomik ve yapısal ömrünü tamamlamış mesken altında fiziki şartları çalışmaya müsait olmayan dükkanlarda çalışmaktadır. D400 karayolu Serik kısmı İlçenin şehir içi trafiği, turizm trafiği, lojistik trafiği, sebze meyve taşımacılığı galerici esnafının oluşturduğu trafik ile normal üstü bir yoğunluk oluşturmaktadır.” dedi.

D00 KARAYOLUNDA SERİK KISMINDA KAZALAR EKSİK OLMAMAKTADIR

D-400 karayolunun Serik kısmındaki yoğunluk nedeniyle can ve mal kaybına neden olan kazaların eksik olmadığını aktaran Özkaya, “Trafik Şube Müdürlüğünün istatistiklerine bakıldığında karayolu üzerinde en fazla kazanın yaşandığı kısım olduğu görülmektedir. D-400 karayolu üzerindeki yaya için ayrılan kaldırımların galerici esnafının çaresizlik nedeniyle kullanımdan dolayı yayalar tarafından kullanımı imkansız durumdadır. Yayaların can ve mal güvenliği tehlike altındadır ve bu durum her geçen gün daha da kötüleşmektedir.” dedi.

YOL ÜZERİNDEKİ GALERİLERİN BULUNDUĞU YERLER ŞEHRİMİZE VE ÜLKEMİZE ASLA YAKIŞMAYACAK BİR DURUMDADIR

D-400 karayolu Serik kısmının modern ve gelişmiş görüntüden çok uzak olduğuna değinen Özkaya, “Ülkemizin genelinin çok gerisinde bir görüntüde güvenlik konfor estetikten yoksun Turizmin gözbebeği ilçemize, şehrimize ve ülkemize asla yakışmayacak bir durumdadır.” dedi.

D-400 karayolunun Serik ilçe merkezi kısmındaki binaların çoğunluğundaki tapu sorununa dikkati çeken Özkaya, “Serik’teki bu yapılar yapısal ömrünü tamamlamış yapılar olmasına rağmen Serik Galerici Esnafının büyük çoğunluğu çaresizlik nedeniyle bu yapıların altında hizmet vermektedir. D-400 karayolu Serik ilçe merkezi kısmında: Tarım aletleri satışı, iki tekerlekli taşıt satışı, deniz araçları satışı, toplu taşıma araçları satışı ve galerici esnafının otomobil satışı yaptığı işletmeler bulunmaktadır. Bu yolu ilk defa gören herkes hayretle bakmaktadır. Artık bu ilkel durum ülkemizin neredeyse hiçbir yerinde kalmamasına rağmen ülkemizin vitrini konumunda bulunan Antalya’mızda maalesef devam etmektedir.” dedi. 

2016 YILINDAN BU YANA MÜCADELE EDİYORUZ

Serik Ulaştırma Hizmetleri Odası, Serik Galericiler Derneği ve Serik Esnaf Sanatkarlar Odası elbirliği ile şehre modern bir motorlu taşıtlar satış merkezi kazandırılması için 2016 yılından bu yana 8 yıldır mücadele ettiklerini ve çalıştıklarını söyleyen ve tespit edilen arazi hakkında bilgi veren Özkaya, “Projenin uygulanacağı alan; İlçe Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Tapu kadastro Müdürlüğü ve Ziraat Odası gibi kurumlar ile bilgi alışverişi yapılarak uzun uğraşlar ve titiz bir çalışma ile en uygun alan olarak tespit edilmiştir. Tesadüfen belirlenmiş bir alan değildir. Arazinin bir cephesinde bulunan tali yol sayesinde D-400 karayolunun akış güvenliğine katkı sağlamasının yanında iki kavşak noktasının tam ortasında bulunması, şehir merkezine olan 7 km mesafesi ilçe merkezinin trafik yoğunluğunu rahatlatıcı etkisi olacağı kesindir. Arazi tarım yapılan ya da tarıma elverişli bir alan değildir. Arazide 60 yıldır hiçbir tarımsal faaliyette bulunulmamıştır. İlçede tapu sorunu çözümsüz bir halde olmasına rağmen Serik Galericiler Derneğinin 4 yıllık yoğun bir uğraşı sonunda projenin uygulanabileceği şekilde hazır hale getirilmiştir.” dedi.

SERİK OTO GALERİCİLER SİTESİ İHTİYACI TARTIŞILMAZ BİR GERÇEK

Ülkede galericilik konusunda piyasanın belirleyici konumda olan Serik’in çağın gereksinimlerini karşılayan modern bir motorlu taşıtlar satış merkezi ihtiyacı tartışılmaz bir gerçek olduğuna vurgu yapan Özkaya, “Yapılacak bu merkezin sosyal, ekonomik, ticari, turizm, ekolojik, güvenlik, trafik ve şehircilik alanlarında çok yönlü faydalar sağlayacağı kesindir. İlaveten yapılacak bu merkezde tarım dahil olmak üzere hiçbir konuda olumsuzluğa ya da soruna neden olma olasılığı yoktur. Serik ve Antalya ticari çevreleri; Esnaf Odaları, Ticaret Odası, şehrimizin tüm siyasi temsilcileri, milletvekillerimiz, il ve ilçe mülki yetkililerimiz Serik te Motorlu Taşıtlar Satış Merkezi kurulması konusunda hem fikirdir ve desteklemektedir.” dedi.

GERÇEKTE VAROLMAYAN PROJELERLE VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEKTEDİR

Antalya genelinde Motorlu Taşıtlar Satış Merkezi ihtiyacını fark eden bazı kişi ve gruplar tarafından gerçekte var olmayan projeler ile hayata geçmesi imkansız olan görseller ile iş yeri satış vaadi ile para toplanarak vatandaşların mağduriyeti oluştuğuna dikkati çeken Özkaya, “Yapılacak olan gerçek bir proje ile bu tür girişimlerin önünün kesilmesi sağlanacaktır.” dedi. 

ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNE KATKI SAĞLAYACAK KIYMETLİ BİR GİRİŞİMDİR

Motorlu Taşıtlar Satış Merkezi: Şehrimizin marka değerine katkı sağlayacak kıymetli bir girişim olduğuna değinen Özkaya, “Merkezin inşası için gerekli tüm şartlar Serik Galericiler Derneği ve Serik Ulaştırma Hizmetleri Odası tarafından yerine getirilmiştir. Yetkililerin onayı ile çok kısa zamanda hayata geçebilecek durumdadır. Ülkemizin kıymetli kara alıcılarının mevcut durumu göz önüne alarak şehrimiz için hayati önem taşıyan bu projeye katkı sağlamaları, önünü açmalarını başta ilçemize, şehrimize ve ülkemize yapılacak tarihi bir hizmet olarak anılacaktır.” dedi.

 

Namık Kemal Kılınç

Haber Editörü

Namık Kemal Kılınç

oguzofset@gmail.com

Serik’te Seyir Halindeki Kamyonet alevlere teslim oldu

Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Futbol takımından Kaymakam Şahin’e ziyaret

Serik’te ev yangını korkuttu

Serik’te Göz Sağlığı Farkındalığı Yaratmak konulu seminer düzenlendi

Yörük Leylekler Serik’e gelmeye başladı

Regnum Pro am golf turnuvası başladı

Bülent Akan Zirveye Akıyor

Serik Lisesi müzesinin açılışı gerçekleştirildi

Başkan Hacısüleyman: Turizmde büyük kayıp beklenmiyor

Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan 3 Şahıs yakalandı

Serik’te Nevruz Şenlikleri coşkuyla kutlandı

Serik'te AN Mühendislik düzenlenen törenle hizmete girdi

Elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi

İran Milli Takımı Antalya’da

Sahte MİT Görevlisi suçüstü yakalandı

Silahlı Suç Örgütüne Yönelik Operasyon: 3 kişi tutuklandı

Kaymakam Şahin’den Muhammet Konur’a geçmiş olsun ziyareti

Serik’te depo yangını korkuttu

Kaymakam Şahin, 1966 Cumalıspor kulübü futbolcularını ağırladı

Gazipaşa, Akseki ve İbradi kaymakamlarından Kaymakam Şahin’e ziyaret

Antalya- Polisten kaçan sürücüye 200 bin TL ceza

Oğlu evde ölü bulunan annenin feryadı: Anacığım kalk, torunun geliyor

Kız arkadaşımla neden görüşüyorsun tartışmasında pompalı tüfekle vurulup, yaralandı

Rümeysa öğretmenin ırmakta cansız bedeni bulundu

Katar şehidimiz Ispartalı çıktı

Serik’e Atık Su Tesisi

Serik spor taraftarına çifte bayram yaşattı

AK Parti Serik ilçe teşkilatında bayramlaşma töreni düzenlendi

Başkan Söker’den Serik Devlet Hastanesine ziyaret

Kamyonet ile hafif ticari araç çarpışı

Yükleniyor

loading

Yörük Leylekler Serik’e gelmeye başladı

Serik'te AN Mühendislik düzenlenen törenle hizmete girdi

Kaymakam Şahin’den Muhammet Konur’a geçmiş olsun ziyareti

Gazipaşa, Akseki ve İbradi kaymakamlarından Kaymakam Şahin’e ziyaret

Serik’e Atık Su Tesisi

Başkan Söker’den Serik Devlet Hastanesine ziyaret

Kaymakam Şahin güvenlik güçleri ve vatandaşlarla bayramlaştı

Bakan Ersoy geleneği bozmadı: Taksicilerle bir araya gelip bayramlaştı

Serik’te Şehit yakınları ve Gaziler onuruna iftar programı düzenlendi

Serik’te protokol bayramlaşması yapıldı

AK Parti Serik ilçe teşkilatında bayramlaşma töreni düzenlendi

Başkan Turhat Gözaltı sonrası basın açıklaması yaptı

CHP Serik İlçe Başkanı Turhat Serbest bırakıldı

Milletvekili Çelik ve Başkan Çetin’den Başkan Söker’e ziyaret

AK Parti Serik İlçe teşkilatı Gönül Sofrasında birlik ve beraberlik mesajı verdi

AK Parti Antalya İlçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi

BAŞKAN SÖKER’DEN ÖNEMLİ TAPU AÇIKLAMASI

Başkan Niyazi Alkan: İlk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyoruz

Ali Çetin: Üye sayımız 279 bin 232'ye ulaştı

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Futbol takımından Kaymakam Şahin’e ziyaret

Regnum Pro am golf turnuvası başladı

Bülent Akan Zirveye Akıyor

İran Milli Takımı Antalya’da

Kaymakam Şahin, 1966 Cumalıspor kulübü futbolcularını ağırladı

Serik spor taraftarına çifte bayram yaşattı

Serik Spor Sakarya sporu ağırlayacak

Kadınlar Güreşte 3 Madalya

Tour Of Antalya Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Serik’te Ramazan Gecelerine Satranç Heyecanı

Serik’te Göz Sağlığı Farkındalığı Yaratmak konulu seminer düzenlendi

Serik Devlet Hastanesinde ‘Ramazan’da Sağlık Bilgilendirme’ standı kuruldu

Başkan Söker’den 112 Acil Sağlık istasyonuna anlamlı ziyaret

Bu merkezde hayat var

Başkan Söker: Serik Devlet Hastanemiz Hayırlı Olsun

Başhekim Serkan Kurt’a başarılı operasyon

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

Başkan Hacısüleyman: Turizmde büyük kayıp beklenmiyor

2026 turizminde yüzde 5-8'lik büyüme hedefi

Banu-Ufuk Cömertoğlu okulunda Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek etkinliği düzenlendi

Mete Vardar’dan kredi kartı düzenlemesiyle ilgili önemli uyarı

Başkan Güngör: Manavgat, 52 ilden fazla vergi ödeyen ilçe

Antalya’da Ayrıştırılabilir kurumsal atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17