• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    33,99% 0,29
  • EURO

    37,82% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2822,85% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75

Kumbul: “4 AYDA 316 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTIK”

Başkan Kumbul; “Görevdeki 4 ay içinde toplam 315 milyon 663 bin 653 TL ödeme gerçekleştirdik.”

Siyaset 1.08.2024 14:51:00 1204 0
Kumbul: “4 AYDA 316 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTIK”

Serik ilçesi Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul göreve geldikten bugüne geçen 4 aylık süre ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.
Seçimler öncesinde hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceklerinin vaadini veren Başkan Kumbul göreve geldikten bugün geçen 120 gün ve 4 ayda Serik’e yapılan çalışmaları özetlediği basın toplantısını Serik Belediyesi Boğazkent Tesislerinde gerçekleştirdi.
Serik’te görev yapan basın mensupları ile buluşan Başkan Kumbul’un toplantısına CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen de katıldı.

“Hedefimiz, Daha Yaşanabilir ve Huzurlu Bir Serik Oluşturmak”
Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul geçen 4 aylık sürede yaptığı hizmetleri şöyle anlattı;“Belediyemizin yeni döneminde daha yaşanabilir, modern ve huzurlu bir Serik sunma hedefiyle çıktığımız bu yolda, ilk 4 ayı geride bırakmış bulunmaktayız.
Bu süre boyunca adaletli, şeffaf, tasarrufa yönelik, sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
İlk hizmetimiz, vatandaşlar ile belediye arasındaki iletişimi güçlendirerek Serik Belediyesi'ni halkın belediyesi haline getirmek oldu. Kurduğumuz iletişim kanallarıyla vatandaşlarımızın taleplerine ve şikâyetlerine anlık cevap vererek çözüm odaklı çalışıyoruz. 
Hedefimiz, daha yaşanabilir ve huzurlu bir Serik oluşturmak ve gençlerimize iyi bir gelecek bırakmak.” 
“4 Ayda 316 Milyon Lira Ödeme Yaptık”
“4 aylık süre zarfında gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ve projeler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Mali Hizmetler Müdürlüğü: Göreve başladığımız günden itibaren Serik Belediyesi'nin şeffaf, ulaşılabilir, adil ve katılımcı bir yönetim sistemiyle ilerlemesi amacıyla çalışıyoruz. Serik Belediyesi'nin mali bütçesini ve borçlarını meclis toplantılarımızda ve canlı yayında meclis üyelerimiz ve halkımızla paylaştık. Bundan sonraki süreçlerde de paylaşmaya devam edeceğiz. Şeffaf yönetim anlayışı her zaman kırmızıçizgimiz olacaktır.
Mali Durum: Göreve gelir gelmez, belediyemizin mali durumunu düzeltmek için kolları sıvadık. İlk olarak, geçmiş dönemlerden kalan personel alacaklarını ele aldık ve çalışanlarımızla hemen görüşerek haklarını ödemeye başladık. Amacımız, vatandaşlarımıza hizmet eden personelimizin moralini, motivasyonunu ve huzur içinde çalışmalarını sağlamaktı.
Belediye bütçesinin her kuruşunu titizlikle harcıyor, seçim öncesinde verdiğimiz sözler doğrultusunda halkımızın emanetini en iyi şekilde korumaya ve en verimli şekilde kullanmaya gayret ediyoruz.
Serik’te yaşayan tüm vatandaşlarımız, esnaflarımız, işletmelerimiz ve yatırımcılarımız, belediyemizin bütçesinin en doğru ve şeffaf şekilde kullanıldığından emin olabilirler. Mahallelerimize hizmet götürürken her mahallemizin hakkaniyetini gözeterek mevcut imkânlarımızı en adil şekilde kullanarak hizmet sunuyoruz.
Esnafımıza olan borçlarımızı planlı bir şekilde ödemeye başladık. Bu süreçte, 27 Esnafımız alacaklarının bir kısmından feragat ederek belediyemize büyük destek verdiler. Bu destek sayesinde, 12 milyon 440 bin 545 TL.’yi belediyemize gelir olarak kaydettik.
Görevdeki 4 ay içinde toplam 315 milyon 663 bin 653 TL ödeme gerçekleştirdik. Personelimize 169 Milyon 98 Bin 808 TL. maaş ödemesi yaptık. Piyasa/Esnafımıza 100 Milyon 33 Bin 325 TL. borç ödemesi yaptık. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 36 Milyon 484 Bin 893 TL. ödeme yaptık. Personelimize 10 Milyon 46 Bin 625 TL. maaş farkı ödemesi yaptık ve önümüzdeki ay kalan kısmını da ödemeyi planlıyoruz.”

“5 Adet Araç Kazandırdık”
“Ayrıca belediyemize, 1 adet Toyota hilüx marka araç, 1 adet mobil atık toplama kamyonu, 1 adet paletli kepçe, 1 adet mini paletli kepçe ve 1 adet Dorseli Tır olmak üzere 5 adet araç kazandırdık.
Bu süreçte yaşadığımız zorluklar, birlikte daha güçlü ve sürdürülebilir bir belediye oluşturma kararlılığımızı pekiştirdi. Gelecekte de, mali yönetimimizi daha da güçlendirerek, sizlere en iyi hizmeti sunmak için çalışacağız.
Son olarak, bu sürecin bir başlangıç olduğunu belirtmek isterim. Hep birlikte, şeffaf, etkin ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla ilerlemeye devam edeceğiz. Sizlerin desteği ve katkılarıyla, şehrimizin her alanda daha iyi bir geleceğe ulaşmasını sağlayacağız.”

“627 Ton Evsel Katı Atık Toplandı”
“Temizlik İşleri Müdürlüğü: Çevre bilincini artırmak ve temiz bir Serik oluşturmak adına kapsamlı çalışmalar başlattık. Özellikle çöp toplama ve sokak temizliği konularında önemli adımlar atıldı. Gece gündüz demeden ekiplerimiz 66 mahallemizde azimle çalışmalarını sürdürüyor.
66 Mahallemizde çöp toplama ve nakil hizmeti kapsamında 627 ton evsel katı atık toplanmıştır. Ayrıca kontrolsüz olarak atılan, dal, sera ve hafriyat atıklarının temizliği için günde 35 kamyon atık alınmaktadır.
41 cami ve 4 kuran kursunda temizlik işlemleri ekiplerimiz tarafından yapılmıştır. 14 adet açık halk pazarımızın genel temizliği rutin olarak yapılmaktadır. 527 vatandaşımıza vidanjör çekim hizmeti verilmiştir. 60 km dere temizliği yapılmıştır. Haftalık program dahilinde ortalama 200 km mıntıka temizlik hizmeti verilmektedir. 66 Mahallemize ihtiyaç durumuna göre 180 adet çöp konteyneri dağıtılmıştır. Mevcut konteynerler eskidiği için 03.07.2024 tarihinde 500 adet çöp konteyner alım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Belediyemizin kontrolünde 2 ton 551 kg karışık ambalaj atığı, 1 ton 821 kg cam atık geri dönüşüme tabi tutulmuştur. Belediyemiz kontrolünde 12 ton 585 kg Tekstil atığı toplanmıştır.” 
“Deniz Yıldızı Restoran’ı Halkımızın Hizmetine Sunduk”
Park ve Bahçeler Müdürlüğü: Kentimizin yeşil alanlarını iyileştirmek ve artırmak amacıyla yoğun bir çalışma yürüttük. Hemşerilerimize ve dışardan gelen misafirlerimize en iyi imkânları sunmaya devam edeceğiz. 
Belek El İşi Pazarı, duvar sıva boya ve çatı işleri yapıldı. Boğazkent mahallemize denize sıfır konumda yeni bir restoran olan Deniz Yıldızı Restoran’ı kazandırarak halkımızın hizmetine sunduk. Ayrıca yine sahilde 1 adet Halk Büfeyi hizmete açtık.  Boğazkent Mahallesi kadınlar plajı mesire alanı barbeküleri yenilendi. Boğazkent Mahallesi yürüyüş yolu ahşapların sökülüp boyanarak yenilendi. Merkez Mahallesi orta refüj ve çiçekliklerde hasar görmüş bordür ve döşeme tamir edildi. Belek Mesire Alanı orman içi yabancı ot ve çalı gruplarının temizlenmesi ağaçlarda budama ve zeminde kum tesviyesi yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Boğazkent Balıkçı Barınağı bakım onarım ve tamiratların yapıldı. Azmi Akman Caddesi orta refüj bitki dikim çalışması yapıldı.
Kazım Karabekir Anaokulu oyun grubu kurulum çalışması, oyun grubu zemini yapay çim serimi yapıldı. Piknik masası ve çatılı piknik masası imalatı yapılmakta. Belek Kreş oyun grubu, DSİ Park oyun grubu, Millet bahçesi ahşap oyun grubu, Denizyıldızı oyun grubu, Belek Atatürk parkı oyun grupları, Aytekin Gökuş Parkı oyun grubu bakım onarım tamiri yapıldı.
Belek Şelale önü boyama çalışması, Belek Atatürk parkı kamelya boyama çalışması, Kozağacı okulu saha boyama çalışması, Lale Bahçesi Anaokulu trafo uygunsuz yazıların boyaması çalışması, Yaşar Güller Parkı fitness grubu boyaması, Belek Mecek Camii yanı Park boya çalışması, Ali Aksu Parkı boyama işlemleri yapıldı.
Burmahancı Caddesi havuz, İşler Caddesi havuz, Kaymakamlık bahçesi havuz, Belek çarşı balerinli havuz, Kızderesi parkı havuz, Belek şelale, Atatürk Dostlar Koruluğu Parkı havuzların rutin program dahilinde bakımlarının yapıldı. İlçemiz geneli çiçeklendirme peyzaj çalışmaları yapılmakta.”

“692 Ton Sıcak Asfalt Döktük”
“Fen İşleri Müdürlüğü: Kentimizin altyapısını iyileştirmek ve modernize etmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttük. Cadde, sokak ve kaldırım çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin modern bir şehir görünümüne kavuşması için projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.
Merkez Mahallemize (2146-2149-2150-2151-2152 Sokaklar) 692 ton sıcak asfalt döktük. 7 km imar yolu açtık. 30 Mahallemizde toplam 173 km yol reglaj çalışması yapıldı. 200 m² andezit döşeme kaldırım yapılmıştır. 1471 ton sıcak asfalt malzemesi kullanılarak merkez ve kırsal mahallelerimizde yol yama çalışması yapılmıştır. 1200 m² kilit taş döşeme çalışması yapılmıştır. 200 m büz döşeme çalışması yapılmıştır. İlçe geneli kasis yapım, boyama ve bakım çalışmaları yapılmıştır. Orta Mahalle Otogar girişi kavşak düzenleme çalışması yapılmıştır.Etler Mahallemizde bir adet kapalı alanın yapımı tamamlanmıştır.”

“Serik'i Eğitim Ve Kültür Alanlarında Örnek Bir İlçe Yapacağız”
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü: Serik’in kültürel ve sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlik ve programlar düzenledik. 
66 Mahalle muhtarımızla bir araya gelerek ilçemizin gelişimi, değişimi ve refahı için ortak akılla istişare ve işbirliğinde bulunduk.  DSİ parkında personel kaynaşma ve tanışma kahvaltısı gerçekleştirildi.
İlçemize bağlı ilkokullarımızda toplam 240 öğrencimize Antalya Akvaryum gezisi düzenlendi. 5-6 ve 7. sınıf öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve Yaz tatillerini daha verimli geçirebilmeleri için Yaz Kampı düzenledik ve kampımız devam etmektedir.
Çeşitli etkinliklerde çadır, masa, sandalye ve çay ikramı desteği verilmektedir. Gençlik haftası kapsamında lise öğrencilerimize “Pembe Aslında Siyahtır’’ adlı tiyatro gösterisi yapılmıştır.
Bu çalışmalarla Serik’in eğitim ve kültür düzeyini artırmak, toplumun her kesimine hitap eden etkinlikler düzenlemek ve gençlerin eğitimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Halkımızın desteği ile bu tür projelere devam edeceğiz ve Serik'i eğitim ve kültür alanlarında örnek bir ilçe yapacağız.”

“Çocuklarımız ve Gençlerimiz İçin Daha Fazla Kaynak Yaratacağız”
“Spor İşleri Müdürlüğü: İlçemizde hem vatandaşlarımıza hem de öğrencilerimize yönelik sportif aktiviteler düzenleyerek ve destek olarak spor yaşamına ve çocuklarımızın eğitimine katkı sağlıyor ve bu konuyu oldukça önemsiyoruz.
Çocuklarımız ve gençlerimiz için daha fazla kaynak yaratarak bu alandaki projelerimizi sürdüreceğiz. Eğitim alanında da desteklerimiz devam edecek; talepleri en iyi şekilde karşılamak için imkânlarımızı genişleteceğiz.
Kadınlarımızın sağlıklı yaşam standartlarını artırmak için step ve aerobik kursları açtık. Yaz Spor Okulları kapsamında 900 öğrencimize eğitim veriyoruz. Altyapı takımlarımızda 300 sporcumuza eğitim veriyoruz. Kapalı Spor Salonumuzda zemin yenileme çalışması yapılmış olup, bakım ve temizliği düzenli olarak yapılmaktadır.”

“İlçemizde Aç -Açıkta Kimse Kalmaması İçin Çalışıyoruz”
“Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü: Kentimizdeki kadınların ve ailelerin refahını artırmak, onları güçlendirmek ve desteklemek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttük. Sosyal yardımlar ve destek projelerimizle ilçemizde aç ve açıkta kimse kalmamasını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. 
Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz başlıca faaliyetleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza toplam 600 adet gıda kolisi yardımı ve 100 adet gıda kartı yardımı yapılmıştır. 12 Mayıs Anneler Gününde Şehit Annelerimiz ve Semt Pazarlarında çalışan emekçi annelerimiz ziyaret edilerek çeşitli hediyeler ile anneler günü kutlanmıştır.
Kekemelik, Pelteklik ve R Harfi Problemi olan çocuklarımız ve vatandaşlarımız için kurslarımız devam etmektedir. Maddi durumu iyi olmayan ailelere bebek bezi ve kıyafet yardımı yapılmaktadır. Maddi durumu iyi olmayan aileler tespit edilip günlük 13.900 adet ekmek yardımı yapılmıştır.
Sağlık problemleri dolayısıyla tedavi olan ve ulaşım zorluğu çeken Yaşlı ve Engelli vatandaşlarımıza Engelli Taşıma aracı ile transfer hizmeti verilmektedir. 
Veteriner İşleri Müdürlüğü: Kentimizdeki hayvan sağlığını artırmak amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz başlıca faaliyetler. 1200 adet sokak hayvanına tedavi, aşı, antiparaziter, çip uygulaması, sahiplendirme vb. bakım ve sağlık hizmetleri verilmiştir. 266 kedi ve 40 köpek olmak üzere toplam 306 sahipsiz hayvan kısırlaştırılmıştır.
Belediyemizin sabit telefon hatları, elektronik ortamlar ve şahsen başvurular yoluyla yaklaşık 550 talep ve şikâyet alınmış ve tamamı hakkında yasal gerekli iş ve işlemler yapılmıştır.
Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık canlı hayvan satışları için Canlı Hayvan Pazarında açık alanlara gölge tülü çekilmesi, elektrik ve su ihtiyaçlarının karşılanması, dış parazitlere karşı ilaçlamaları, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları, ilçe merkezinde iki adet küçükbaş kesim alanlarının hazırlanması gibi çalışmalar yapılmıştır.”


Haber Editörü

Namık Kemal Kılınç

oguzofset@gmail.com

Düğüne giderken su tankerine çarptı bir aile yok oldu

Bakan Ersoy: Antalya'nın Sorunlarını Sahipleniyoruz

Serikspor FK lige ilk galibiyetini aldı

Kanala düşen araçtan yara almadan kurtuldu

Serik’te otel servis otobüsü kaza yaptı 7 kişi yaralandı

SERİK’TE TÜRK HALK MÜZİĞİ COŞKUSU!

Serik’li hayran Funda Arar’ın ismini tarlaya yazdı

Serik’te Jandarma 45 ruhsatsız tabanca yakaladı

Serik ülkü ocağında görev değişimi

SERİK'TE KPSS İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Serik’te engelli bireylere özel moral gecesi

Çetin: “proje, vizyon, elle tutulur hizmet yok”

Serik’te takla atan aracın sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu

Şarampole yuvarlanıp kazada öldüğü zannedilen sürücünün mermiyle vurulduğu ortaya çıktı

Serik'te İlköğretim Haftası açılış töreni düzenlendi

Eren ailesinin mutlu günü

Serik’te 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs jandarma tarafından yakalandı

ATASEM KURS KAYITLARI BAŞLADI

Genç avukat Doğancan Eroğlu vefat etti

Hastanenin çocuk servisinde yenileme çalışmaları yapıldı

CHP 101. Kuruluş Yılını kutladı

Serik’te İlköğretim Haftası Kutlama Çelenk sunma Programı düzenlendi

Serikspor FK - Somaspor : 1-1

Başkan Kumbul, “Şeffaf ve denetlenebilir bir belediye olmak istiyoruz”

AK PARTİ SERİK İLÇE TEŞKİLATI TAM KADRO SAHADA

Serik’te kazada motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi

Özay Kuş yaşamını yitirdi

Serik’te devrilen tur midibüsünün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

Serik FK lige beraberlikle başladı

GELENEKSEL ZAFER BAYRAMI TURNUVASI HASAN CEYLAN’IN

Yükleniyor

SERİK’TE TÜRK HALK MÜZİĞİ COŞKUSU!

Serik’li hayran Funda Arar’ın ismini tarlaya yazdı

Serik’te engelli bireylere özel moral gecesi

Eren ailesinin mutlu günü

ATASEM KURS KAYITLARI BAŞLADI

Özay Kuş yaşamını yitirdi

GELENEKSEL ZAFER BAYRAMI TURNUVASI HASAN CEYLAN’IN

SERİK BELEDİYESİ’NDEN COŞKULU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI: MANUŞ BABA’DAN UNUTULMAZ KONSER

SERİK’TE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Serik'te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Bakan Ersoy: Antalya'nın Sorunlarını Sahipleniyoruz

Serik ülkü ocağında görev değişimi

CHP 101. Kuruluş Yılını kutladı

Başkan Kumbul, “Şeffaf ve denetlenebilir bir belediye olmak istiyoruz”

AK PARTİ SERİK İLÇE TEŞKİLATI TAM KADRO SAHADA

Belek taksi Koop. Başkanı 3 Hilale üye oldu

ATSO heyeti, başkentte Antalya ekonomisini konuştu

Başkan Söker, "Umudun, icraatın, geleceğin adı AK Parti"

Belek turizm bölgesinin sorunları ele alındı

30 Ağustos Zafer Konserleri

Serikspor FK lige ilk galibiyetini aldı

Serikspor FK - Somaspor : 1-1

Serik FK lige beraberlikle başladı

Serik FK ilk sınavına çıkıyor

Gloria Hotels & Resorts, THY Dünya Golf Kupası’na ev sahipliği yapıyor

Golfte 18 Yaş Altı müsabakaları heyecanı yaşandı

Serik FK 2. Hazırlık maçını da 3-0 kazandı

Geylani, “Şampiyonluğa oynayan bir takım olmak istiyoruz”

Serik FK, hazırlık maçında Batman Petrolü yendi

Serik FK, ilk hazırlık maçında kazandı

Hastanenin çocuk servisinde yenileme çalışmaları yapıldı

Serik Devlet Hastanesinde sünnet olacak çocuklar akülü arabayla ameliyathaneye götürülüyor

Söker, “Sağlık kompleksimizin yıl sonunda teslimi öngörülüyor.”

Serik’te gönüllüler

Eşek sütü içtiğim zaman at gibi koşuyorum

Serik Devlet Hastanesine yeni kalp cerrahı ile dil ve konuşma terapisti atandı

Serik İşitme Engelliler Derneği, Serik devlet Hastanesinde Başhekim Serkan Kurt'u ziyaret etti.

Devlet hastanesi Yaşlıları bilgilendirdi

Ayşe Başkan Fizyoterapi merkezi açıldı

Hayırseverden Hastaneye ventilatör ve EKG cihazı

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

Anamur Uluslararası Limanı Türkiye’nin en kritik kapısı oldu. Kıbrıs ve Mavi Vatanın kilidi: Anamur

Maliye'den 3 bin kişilik ekiple kuyumculara eş zamanlı denetim

“CATA Lounge Coifffeur” kuaför ve güzellik salonu Belek’te açıldı

Berberler, kuaförler ve güzellik salonları Pazar günleri kapalı olacak

*Belek Doğa Tour'dan Ücretsiz Yerel Rehberlik Hizmeti*

THY Dünya Golf Kupası Antalya'da

SERİK BELEDİYESİ EKMEK FIRINI ÜRETİME DEVAM EDİYOR

Çömezoğlu, “Keçiboynuzunu tam olgunlaşmadan Hasat yapmayalım.”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1