Tarih: 13.06.2024 16:20

İşitme engelli kızın cenazesi bulundu

Facebook Twitter Linked-in

İşitme engelli kızın cenazesi bulundu

Antalya’nın Serik ilçesinde 8 aydır kayıp olan işitme engelli Nihal Babayiğit’in cenazesine ulaşıldı. Şüpheli Mehmet Basık öldürdüğü imam nikahlı eşini öldürdüğü yeri gösterdi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine tutuklu bulunduğu Batman cezaevinden polis nezaretinde Serik’e getirilen Babayiğit’in imam nikahlı eşi Mehmet Basık’ın yer göstermesi üzerine Serik ilçesi Serik – Belek yolu Eminceler mevkiinde yol kenarında bulunan ağaçlıklar arasında arama yaptı.

Polis olay yerini şeritlerle çevirerek bölgede güvenlik tedbirleri aldı.

Yapılan aramada Nihal Babayiğit’e ait kemikler bulundu.

Polis olay yeri inceleme ve Antalya Büyükşehir belediyesi mezarlıklar ekipleri olay yerinde kemikleri toplayarak ceset torbasında topladılar. Sonrasında tabuta konan cenaze, otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Olay yerine gelen dayı Ali Yılmaz, yaptığı açıklamada “Söyleyecek bir şey yok. Bu insanlık dışı bir şey. Allah belasını versin.” dedi.

Torununun öldüğünü öğrenerek olay yerine gelen ve olay yerinde göz yaşlarına hakim olamayan anneanne Akgül Yılmaz, “Devamlı bu yoldan geçtik senin burada olduğunu bilmiyorduk Nihal’im. Bir kış geçti üzerinden Nihal’im. Hiç görmedim burada seni Nihal’im. Biz sana kıyamadık, sana nasıl kıydılar kuzum. Ellerin kırılsın sensiz dayanamıyorum Nihal’im. A benim kınalı kuzum. Bir çocuk yüzünden kendini öldürdün kuzum. En azından bir mezarın oldu kızım.” Diyerek ağıtlar yaktı. 

Olay yerinde incelemelerde bulunan Cumhuriyet Savcısı, aileye baş sağlığı diledi. 

Polis geçtiğimiz günlerde defalarca kayıp işitme engelli Babayiğit’in cep telefonunun en son sinyal verdiği bölge olan Eminceler mahallesi ile Belek mahallesi arasındaki arazi, Acısu deresi ve kenarında Serik ilçe emniyet müdürlüğü Asayiş Büro ve polis merkezi ekiplerine ait 100 polis, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü kadavra köpekleri, Su Altı Arama ve Kurtarma ve AFAD olmak üzere geniş kapsamlı arama yapmıştı.

Serik’te 9 Ekim 2023 tarihinde kaybolan ve kendisinden bir daha da haber alınamayan İşitme engelli Nihal Babayiğit’i öldürdüğü değerlendirilen imam nikahlı eşi Mehmet Basık, Batman ilinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —