Tarih: 17.09.2024 15:35

İleri tıp merkezlerinde yapılan ameliyatlar artık Serik devlet hastanesinde

Facebook Twitter Linked-in

İleri tıp merkezlerinde yapılan ameliyatlar artık Serik devlet hastanesinde 

 

Ülkede, sağlık alanında her geçen gün daha büyük başarılara imza atarken, Antalya’nın Serik ilçesinde gerçekleşen Arteriovenöz Malformasyon (AVM) ameliyatı bu ilerlemenin en somut örneklerinden biri oldu. 

Daha önce yalnızca ileri tıp merkezlerinde sınırlı ekipman ve uzman kadrolarla gerçekleştirilebilen bu tür ameliyatlar, artık Serik Devlet Hastanesi’nde güvenle ve komplikasyonsuz şekilde yapılabiliyor.

Serik Devlet Hastanesi’nde başarıyla tamamlanan bu ameliyat, sadece Serik ve Antalya için değil, Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinin geldiği noktayı göstermesi açısından büyük bir anlam taşıyor. Daha önce büyük merkezlerde gerçekleştirilebilen bu tür operasyonların yerel hastanelerde de yapılabilmesi, hasta yoğunluğunun azalmasına ve randevu sürelerinin kısalmasına önemli katkılar sağlıyor.

Başhekim Serkan Kurt, “Hastamızın sağlığına kavuşması, bu tür ameliyatların yerel hastanelerde de güvenle yapılabileceğinin bir kanıtı olarak öne çıkarken, sağlık alanında ülkemizin kaydettiği gelişmelerin de altını çiziyor. Bu tür başarılar, Türkiye’nin sağlık sektöründe dünya çapında rekabetçi bir seviyeye ulaşma yolundaki kararlılığını ortaya koyarken, Serik gibi yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların da büyük şehirlerdeki sağlık hizmetlerine olan bağımlılığını azaltıyor.”dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —