Tarih: 09.09.2024 11:20

CHP 101. Kuruluş Yılını kutladı

Facebook Twitter Linked-in

CHP 101. Kuruluş Yılını kutladı

Antalya’nın Serik ilçesinde CHP nin 101. Kuruluş yıldönümü çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Atatürk caddesi Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk sunma programına Belediye Başkanı Op.Dr. Kadir Kumbul, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen tarafından çelenk sunuldu.

Belediye Başkanı Kumbul, “Bugün burada baba ocağımız dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partimizin 101. kuruluş yıl dönümü için toplanmış bulunmaktayız. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük iki eserinden birisi dediği partimizin 101. yıl en içten dileklerimle kutluyorum. Mustafa Kemal, Mustafa Kemal Atatürk ve partimizin kurucularını rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetçilik, halkçılık, Milliyetçilik, devletçilik, inkılapçılık ve laiklik ilkelerinin temelinde kurulmuş bir partidir. Partimiz kurulduğu günden bugüne kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuştur. Bizleri bir araya getiren her partilimizin ortak paydası vatan, millet ve Atatürk sevdasıdır. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde Atatürk'e, cumhuriyete ve cumhuriyet değerlerine ilelebet sahip çıkmaya bizler devam edeceğiz. 101 yıl önce olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığa olan inancımız ve mücadele azmimiz tamdır.

İlçe Başkanı Çimen yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 101. yılını kutlamak için toplanmış bulunmaktayım Dünyada dört tane parti var. Bunun bir tanesi de Cumhuriyet Halk Partisidir bir asırdır devam eden. Bu ülkenin kurtarıcısı nasıl Mustafa Kemal Atatürk ise şimdide Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu böyle biline Belediyeyi aldık. Çok yakında iktidarı da alacağız. Biz inandık, halk da inandı, sadece süreci bekliyoruz. Biz birleşe birleşe belediyeyi kazandık. Birleşe birleşe ülkeyi kazanacağız, hükümeti kazanacağız. Birleşme zamanı. Hep beraber olma zamanı. Orada baba ocağımız var, ana ocağımız var. Hepinizi bekliyoruz. Ayrışma zamanı değil, birleşme zamanındayız.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —