Tarih: 10.06.2024 16:37

Caretta Carettaların yuvalarına duyarsız kalmadı

Facebook Twitter Linked-in

Caretta Carettaların yuvalarına duyarsız kalmadı 

 

Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan ve yaz sezonunda Alanya ilçesi Okurcalar mahallesinde sahilde mısır satan Sait Kocakaya isimli hayvansever, gece sahilde dolaştığı sırada yumurtlamak için sahile çıkan Caretta Caretta lar ile karşılaştı. Kocakaya, duyarsız kalmayarak Caretta Caretta yuvalarını koruma altına aldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocakaya, “Gece evime giderken sahilde yumurtlayan bir Caretta Caretta’ya rastladım. Yumurtlama işlemi bittikten sonra onunla beraber denize kadar yürüdük. Sabah ilk işim otel yönetimine bildirmek oldu. Yuvasını koruma altına aldık. Adını Emine koydum. Yavrularım sana emanet dedi. Belediye’yi ve zabıtayı, her yeri aradım. Başka bir Caretta Caretta da az ileriye yuva yaptı onu da korumaya aldın. Bir de balıkçı birinin oltasına takılan caretta Caretta vardı. Onu da denize girdim kurtardım. Doğal hayatına saldım. Hayvanları koruyalım.” dedi.

Kocakaya ayrıca yaşadığı anları cep telefonuna kaydetti.

Öte yandan Caratte carettalar yumurtlarken görüntülerini çeken Kocakaya, “Onlarda aynı insan gibi tam bir analık duygusu var.” Diyerek konuşuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —