Tarih: 21.10.2024 10:24

Başkan Kumbul muhtarlarla buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Bu anlamlı etkinlik, muhtarların toplum içindeki rolünü vurgulamak amacıyla gerçekleştirildi.

KUTLAMA YEMEĞİ

Sabah çelenk koyma töreninin ardından, akşam saatlerinde belediye tarafından bir otelde muhtarlara yönelik yemek programı organize edildi. Bu program, muhtarların gününü kutlamak ve birlik beraberliği pekiştirmek için önemli bir fırsat sundu. Yemekte, muhtarlara isimlerinin yazılı olduğu Serik Spor forması, ajanda ve kalem hediye edildi.

MUSTAFA BARÇIN; “GEÇEN 5 YIL BİZLER İÇİN KAYIP YILLAR OLDU”

Yemek programı, muhtarlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bir araya gelerek istişare etme fırsatı bulan muhtarlar, bu tür etkinliklerin önemini vurguladılar. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın, “Geçen 5 yıl bizler için kayıp yıllar oldu. Hiç bir araya gelip istişare ortamı bulamadık. 5 yıl sonra ilk defa bir belediye başkanı bizlere değer verdiğini, muhtarlar ile beraber çalışabileceğini, muhtarların yönetimde payının olduğunu ve muhtarlar ile istişare edebileceğini gösterdi. Belediye başkanımız Kadir Kumbul’a şahsım ve tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bizleri bir araya topladı ve böyle güzel bir diyalog ortamı oluştu. Belediye ile işbirliği içerisinde ilçemize hizmet etme şansı bulacağız. Başkanımız her zaman bizlerin destekçisi. Bunu bu programla bir kez daha gösterdi.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KUMBUL: “MUHTARLIK KURUMU, TARİHİMİZDE VE KÜLTÜRÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR.”

Programda konuşma yapan Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, muhtarlara yönelik samimi bir mesaj verdi. Kumbul, “Bugün, yerel yönetimlerin bel kemiği, mahallelerimizin liderleri ve demokrasinin en önemli temsilcileri olan muhtarlarımızın günü. Hep birlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Muhtarlık kurumu, tarihimizde ve kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Yerel yönetimlerin en köklü birimlerinden biri olarak, vatandaşlarımız ile kamu kurumları arasında bir köprü görevi görmektedir. Mahallelerde yaşayan vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların taleplerini dinlemek ve yetkililere iletmek gibi çok önemli sorumluluklar üstlenen siz muhtarlarımız, aynı zamanda demokrasimizin ilk basamağını oluşturmaktasınız. Serik’imizin her bir köşesinde, gece gündüz demeden, fedakarca çalışan muhtarlarımız sayesinde yerel yönetimler olarak daha etkin ve hızlı hizmet sunma şansı buluyoruz. Sizlerin gayreti ve katkılarıyla, mahallelerimizdeki sorunlara çözüm buluyor, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet götürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İŞBİRLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEYE HAZIR

Sizler, halkımızın taleplerine en yakın olan kişiler olarak çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. İletişim kanallarımızın daha açık, daha etkin ve daha samimi olabilmesi için birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Bu noktada, Serik Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olduğumuzu ve işbirliğimizi daha da güçlendirmeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu anlamlı günde, başta görev başındaki muhtarlarımız olmak üzere, geçmişte görev yapmış tüm muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, vefat eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu program vesileyle, bir kez daha Muhtarlar Günü’nüzü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Hep birlikte Serik’imizi daha güzel yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı. Bu etkinlik, muhtarların yerel yönetimdeki rolünü pekiştirirken, Serik Belediyesi’nin muhtarlarla olan iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. 19 Ekim Muhtarlar Günü, birlik ve beraberliğin sembolü olarak anılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —