-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,46% 0,10
-
EURO
51,26% 0,10
-
GRAM ALTIN
6491,78% 1,16
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Başkan Kumbul; “Fırtına sonrası devlet ve Serik belediyesi canla başla çalıştı”
Antalya’da meydana gelen sağanak yağışların ardından açıklamada bulundu.
Antalya’da meydana gelen sağanak yağışların ardından açıklamada bulunan Serik Belediye Başkanı Opr. Dr. Kadir Kumbul, yıllardır Serik ilçesinde bu kadar etkili yağışla karşılaşmadıklarını belirterek, vatandaşın devlet ve Serik belediyesi canla başla sahada olduğunu görünce olumlu geri dönüşler yaptıklarını söyledi.
Turizm kenti Antalya'da geçen hafta etkili olan sağanak, ani su baskınları, fırtına ve hortum birçok tarım arazisine zarar verirken, ev ve iş yerlerini de su bastı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodla uyardığı kentte 3 gün boyunca etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaş zor anlar yaşadı. 24 saat içerisinde metrekareye düşen 125,7 kilogram yağış nedeniyle Serik ilçesi Türkiye'de en fazla yağış alan 2’nci ilçe oldu.
Yıllardır ilçede böylesine etkili bir yağışla karşılaşmadıklarını ifade eden Serik Belediye Başkan Opr. Dr. Kadir Kumbul; “Sağanak yağışlar nedeniyle Serik ilçe merkezi, Belek ve Kadriye bölgelerinde yoğun su birikintileri oldu. Birçok evi su bastı. Hiç uyumadık, seferber olduk. Bir yandan yağmur yağarken bir yandan drenaj çalışmalarımız devam etti. Evleri su basan vatandaşlarımıza gerekli uyarı ve duyuruları yaptık. Onlara konaklama desteği sağladık. Pamuk Masa'mız var ve 250'nin üzerinde ihbar aldık. Belediyemizin halk lokantasında 24 saat boyunca sıcak yemek desteğimiz devam etti. " dedi.
Hortumun sera ve tarlalara zarar verdiğini de söyleyen Başkan Kumbul, "Çiftçilerimizin ürünleri yağışla beraber oluşan sel nedeniyle heba oldu. AFAD ekipleri zarar tespit çalışmalarına başladı buradan Tarım bakanlığına teşekkür ediyorum. Bizler de belediye olarak yaraları sarıp vatandaşımıza destek olmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu bir doğal afet. Vatandaş, devlet ve Serik Belediyesi'nin canla başla sahada olduğunu görünce olumlu geri dönüşler yaptı. " dedi.
Kayalıktan düşen kadın kurtarıldı
Serik’ten İtalya’ya Erasmus+ Başarısı
Ayşe Nur Şahinbaş Bilek Güreşinde İl 3.’sü oldu
Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Kumluca İlçesinde Kaçak Tütün Operasyonu
Kaş İlçesinde Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Operasyon
Döşemealtı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Mahra Melin Pınar’ın Vefat Yıl Dönümünde anıldı
Cornelıa Dıamond'a Bir Dünya Ödülü Daha: 'Müşteri Memnuniyetinde Kusursuzluk
Tarihi Sarıyer Börek Serik'te
Serik’te Otomobil balıkçı barınağına uçtu
Akçaalan İlkokulu’nda Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı
Cuma Namazında yaşlı adam Camide bayıldı
İran Milli Futbol Takımı'ndan, ölen çocuklar için 'çocuk sırt çantalı' mesaj
Üniversiteden Güzel Proje
Tekne kayalara çarpıp parçalandı: İçindekiler yüzerek canlarını kurtardı
Başkan Söker’den Nida Gökoğlu’na geçmiş olsun ziyareti
Serik’te Seyir Halindeki Kamyonet alevlere teslim oldu
Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Futbol takımından Kaymakam Şahin’e ziyaret
Serik’te ev yangını korkuttu
Serik’te Göz Sağlığı Farkındalığı Yaratmak konulu seminer düzenlendi
Yörük Leylekler Serik’e gelmeye başladı
Regnum Pro am golf turnuvası başladı
Bülent Akan Zirveye Akıyor
Serik Lisesi müzesinin açılışı gerçekleştirildi
Başkan Hacısüleyman: Turizmde büyük kayıp beklenmiyor
Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan 3 Şahıs yakalandı
Serik’te Nevruz Şenlikleri coşkuyla kutlandı
Serik'te AN Mühendislik düzenlenen törenle hizmete girdi
Elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi
Yükleniyor



