-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
50,84% -0,02
-
GRAM ALTIN
7154,13% 0,64
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, üyelerden gelen talepler doğrultusunda yaptıkları girişimlerin ardından 25 milyar TL olan TOBB Nefes Kredisi hacminin 50 milyar TL’ye çıkarıldığını söyledi.
KOBİ’lere uygun şartlarda finans desteği sağlamak amacıyla başlatılan TOBB Nefes Kredisi’nin ikinci paketinde, kredi hacmi 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseltildi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Seydi Tahsin GÜNGÖR, üyelerden gelen talepler doğrultusunda yaptıkları girişimlerin ardından TOBB Nefes Kredisi hacminin iki katına çıkarıldığını söyledi.
BAŞVURULAR 19 KASIM’DA BAŞLADI
Nefes Kredisi için yeni başvuruların 19 Kasım Çarşamba günü itibarıyla alınmaya başlandığını belirten Başkan Sn. GÜNGÖR, “TOBB, KGF ve bankalar iş birliğinde sağlanacak kredi kapsamında; 24 aya kadar vadelerde yüzde 33, 24 ay üzerindeki vadelerde ise yüzde 32 faiz oranı uygulanacak. Kredi, 6 ay anapara ödemesiz olmak üzere en fazla 36 ay vade ile kullandırılacak. İşletmeler azami 1,5 milyon TL kredi kullanabilecek” dedi.
NEFES KREDİSİ DETAYLARI
KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi’nin işletmelerin nakit akışına önemli katkı sağlayacağını belirten GÜNGÖR, başvuruların Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi ve Ziraat Katılım şubelerine yapılabileceğini söyledi. Artırılan kredi hacmine rağmen mevcut koşulların aynen geçerli olacağını ifade etti.
GÜNGÖR, “TOBB Nefes Kredisi kapsamında firmalar en fazla 1,5 milyon TL kredi kullanabilecek. Krediler, 6 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplamda 36 aya kadar vadelendirilecek. Faiz oranları ise 24 aya kadar yüzde 33, 24 ayın üzerinde ise yüzde 32 olarak uygulanacak. Ayrıntılı bilgi için odamızla irtibata geçebilirsiniz” dedi.
ÜYELERİMİZİN FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞACAK
KOBİ’lerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak, işletmelerin sermaye gücünü artırmak ve enflasyonla mücadeleye destek olmak amacıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi’nin önemine değinen GÜNGÖR, “Üyelerimizden gelen talepleri dikkate alarak sürecin yeniden başlatılması konusunda gerekli girişimleri yaptık. TOBB Nefes Kredisi’nin, işletmelerimizin nakit akışını güçlendirerek önemli bir rahatlama sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
BAŞKAN GÜNGÖR TEŞEKKÜR ETTİ
Üyelerin yaşadığı en önemli sorunlardan birinin finansmana erişim olduğunu ifade eden Başkan Sn. GÜNGÖR, “Üyelerimizden gelen kredi talepleri doğrultusunda yaptığımız girişimler sonucunda TOBB Nefes Kredisi’nin limiti iki katına çıkarıldı. Bu kredi, KOBİ’lerimizin iş süreçlerinde rahatlama sağlamak ve sürdürülebilir büyümeye katkı sunmak amacıyla uygulanmaktadır. Amacımız, zor dönemlerde üyelerimizin yanında durarak ticaretin sağlıklı bir şekilde devam etmesine destek olmaktır. Temmuz ve ekim aylarında hayata geçirilen Nefes Kredisi’nden birçok üyemiz yararlandı. Gelen yoğun talep üzerine yeniden girişimde bulunduk. TOBB Nefes Kredisi’nin limiti 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye çıkarıldı. Böylece, sadece 2025 yılı içinde TOBB Nefes Kredisi kapsamında KOBİ’lere sunulan toplam destek 80 milyar Türk lirasına ulaşmış olacak.
Başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Erdoğan ÖZEGEN olmak üzere sürece katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, kararın üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.
“ÜYELERİMİZİN YANINDA OLMAYA VE DESTEK SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MATSO olarak üyelerimizin talep ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerinin altını çizen GÜNGÖR, her koşulda üyelerin yanında olduklarını belirterek, “Üyelerimize yönelik desteğimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Kadınlar Güreşte 3 Madalya
Kamyonet kasasından düşen kadın yaşamını yitirdi
Tour Of Antalya Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Serik’te Ramazan Gecelerine Satranç Heyecanı
Serik’te Ramazan şölenine yoğun ilgi
Başkan Söker’den 112 Acil Sağlık istasyonuna anlamlı ziyaret
Turizmde üç bayrama 'savaş' etkisi
Serik Sporu Umutlandıran galibiyet
Deniz Özgökdemir’den STAM Olimpiyatlarında büyük başarı
Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Bu merkezde hayat var
Hacı Nizamettin Demirel Camii Ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
Bankoğlu Futbol Takımı Yarı Finalde
Vali Şahin: Koruyucu aileler geleceğe ümit olan rol modellerdir
Antalya Merkezli 5 İlde düzenlenen operasyonda 84 şahıs yakalandı
İstiklal Ruhu 105 Yaşında
Serik’te Ramazan şöleni ikinci kez gerçekleştirilecek
Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı
Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj
Serik Devlet Hastanesi’nde İstiklal Marşı Okundu
Başkan Turhat Gözaltı sonrası basın açıklaması yaptı
Tour of Antalya Heyecanı The Land of Legends’ta Başladı
Serik’te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi
Zafer Alkaya: Önümüzde pembe bir tablo yok. Doğru kararlar almalıyız
Antalya Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında Duyusal Analiz Süreci Tamamlandı
CHP Serik İlçe Başkanı Turhat Serbest bırakıldı
Son Dakika: Başkan Turhat İfadesi alınmak üzere emniyete çağrıldı
RAMAZAN SATRANÇ TURNUVALARI HEYECANI DEVAM EDİYOR
Serik Spor uzatma dakikalarında yıkıldı
Yükleniyor



