-
BIST 100
16074,29%-1,31
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,69% -0,47
-
GRAM ALTIN
7164,88% -0,56
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
ATSO başarıyı ödüllendirdi
ATSO 142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Ödülleri Töreni” bu yıl merhum ATSO Başkanı Ali Bahar anısına gerçekleştirildi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO), Antalya’nın ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan, bilinirliğini artıran ve fark yaratan kişi ve kurumları onurlandırmak amacıyla düzenlenen “ATSO 142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Ödülleri Töreni” bu yıl merhum ATSO Başkanı Ali Bahar anısına gerçekleştirildi.
ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ATSO Yönetim Kurulu ev sahipliğinde yapılan etkinlik, Antalya Valisi Hulusi Şahin, önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, oda başkanları ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesinde, Ali Bahar’ın sevdiği şarkılarla hazırlanan bir anma konseri verildi. Konserde, Kemer Belediyesi ATSO Kemer Eğitim ve Sanat Merkezi Öğrencileri ve Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, Şef Furkan Üstündağ yönetiminde sahne aldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yılki törenin, ATSO için hem büyük bir gurur, hem de derin hüzünle dolu olduğunu belirterek, “Üç ay önce aramızdan ayrılan değerli başkanımız Ali Bahar’ı anarken, onun vizyonu ve liderliğini her zaman saygıyla yad ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Kendisi, yalnızca Antalya iş dünyasına değil, tüm ülkemize katkı sağlayan, değer katan bir başkandı. Onun mücadele ruhu, bizler için her daim bir yol gösterici olacak, bizler de, onun adını yaşatmaya ve geleceğe olan inancımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
EN ÇOK VERGİ ÖDEYEN 7’NCİ İL ANTALYA
En fazla vergi ödeyen üyeleri ödüllendireceklerini de kaydeden Hacısüleyman, “Antalya olarak ülkemizin toplam vergi gelirlerindeki payımız, yüzde 1.6, başka bir deyişle, en çok vergi ödeyen 7’nci iliz. Bununla da gurur duyuyoruz. Ancak vergi sistemimizde ki en temel soruna da işaret etmeden geçmek istemiyorum. Biliyoruz ki kaynağı servet ve gelir olan vergilere dolaysız; kaynağı harcama olan vergilere ise dolaylı vergiler diyoruz. Bizde vergi gelirlerinin yüzde 70’e yakını dolaylı vergilerden oluşuyor. Gelişmiş ülkelerde durum bunun tam tersi. Dolaylı vergilerin payı yüzde 40-45 arasında” dedi.
“ANTALYA DÜNYA TİCARETİNİN MERKEZİ OLDU”
Antalya’nın tarım, ticaret, turizm ve sanayinin yıldızı olduğunu ifade eden Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Antalya bugün sadece Akdeniz’in değil dünya genelinde ticaretin merkezi olmuştur. 15 milyon turist, 5 milyar doların üzerinde tarımsal ihracat bu başarıyı somutlaştırıyor. Bizler için böyle gurur verici günde Antalya’nın yıldızlarıyla bir araya gelmekten dolayı memnunum” diye konuştu. Sıkıntılı süreçte birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Birbirinizi ötekileştirmeyin, sevin. Farklı etkinlik, köken, inanç ya da siyasi görüşler olabilir. Farklı düşünceler olabilir. İnsan olmanın özelliği birbirimizi sevmekten geçer. Birbirinizi sevin ne olur. Bir kimseyi fikrinden, inancından, görünüşünden dolayı suçlamayın. Salona bakın birbirine benzeyen var mı? Parmak iziniz bile benzemiyor. Bize bir de beyin vermiş. Ne için vermiş? Düşünmeniz için. Farklı düşünen insanları sakın ha dışlamayın. Antalya’nın yangınlarında gördük herkes el kol oldu. Herkes buradaydı. Deprem de gördük. Sadece zor günde bir araya gelmek değil iyi günde de el kol olunca kazançlı çıkarız. Etrafımızdaki ateş geliyor. Cennet vatanda sıkıntıya girebiliriz.” Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun Antalya milletvekili olarak kentin her türlü sorununu mecliste dile getirmeye çalıştığını söyledi.
ALİ BAHAR ÖDÜLLERİNİ BAHAR AİLESİ TAKDİM ETTİ
Törende, inovasyon ve dijital dönüşüm kategorisinde B2B Networking Yeni Nesil İş Yapma Modeli ile Onikinet Yazılım ve Danışmanlık A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Kızıltan ödül aldı. Bilim kategorisinde Meme Kanseri Tarama Sistemi MEKATA Projesi ile Hatice Küpeli ödüle layık görüldü. Mesleki ve teknik eğitimde Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji ile eğitim kategorisinde Antalya OSB Eğitim ve Kültür Vakfı ödüllendirildi. Çevre kategorisinde “Temiz Sular Sağlıklı Gelecek Projesi” ile Prof. Dr. Ceren Karaman ödül alırken, sosyal sorumluluk kategorisinde “Çocuk Hakları ve Refahı için El Ele Projesi” ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği adına Prof. Dr. Fulya Sarvan, basın kategorisinde “Ara Eleman Evden Çıktı” haberiyle Hürriyet Gazetesi Akdeniz Temsilcisi Salim Uzun, Ali Bahar Özel Ödülleri’nin sahibi oldu. Ödülleri, Ali Bahar’ın annesi Melek Bahar, oğlu Tibet Bahar, kardeşi Berkay Bahar ve kuzeni Serkan Bahar birlikte takdim etti.
VALİ ŞAHİN’E ALİ BAHAR ÖZEL ÖDÜLÜ ATSO
142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Özel Ödülleri töreninde, Antalya Valisi Hulusi Şahin, göreve geldiği günden itibaren sivil toplum kuruluşları arasında kurduğu köprü ve ortak projelere katkılarından dolayı “Ali Bahar Özel Ödülü”nün sahibi oldu. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde, o dönemde Malatya Valisi olarak görev yapan Şahin, Antalya ve Malatya arasındaki koordinasyonda önemli bir rol üstlenmişti. Yine 11 ili etkileyen deprem felaketinde, Antalya’ya gelen 88 bin afetzede vatandaşa 1.5 ay boyunca konaklama imkanı sunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Ali Bahar Özel Ödülü’ne layık görüldü. Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında 2022 yılında hayata geçirdiği “Öğrenci Bir Gelecek, Her Eğitim Bir Işık Antalya'mıza” projesi ile ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs vererek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesini sağlayan, ATSO ile imzaladığı protokol kapsamında da ATSO tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye Ali Bahar adına eğitim hayatları boyunca burs desteği verecek olan VD Otomotiv Turizm Taş. Ltd. Şti. Yetkilisi Veli Demir, “Ali Bahar Özel Ödülleri” kategorisinde ödülün sahibi oldu. Kavaloğlu ve Demir’e ödülleri, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman tarafından takdim edildi.
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Bu merkezde hayat var
Hacı Nizamettin Demirel Camii Ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
Bankoğlu Futbol Takımı Yarı Finalde
Vali Şahin: Koruyucu aileler geleceğe ümit olan rol modellerdir
Antalya Merkezli 5 İlde düzenlenen operasyonda 84 şahıs yakalandı
İstiklal Ruhu 105 Yaşında
Serik’te Ramazan şöleni ikinci kez gerçekleştirilecek
Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı
Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj
Serik Devlet Hastanesi’nde İstiklal Marşı Okundu
Başkan Turhat Gözaltı sonrası basın açıklaması yaptı
Tour of Antalya Heyecanı The Land of Legends’ta Başladı
Serik’te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi
Zafer Alkaya: Önümüzde pembe bir tablo yok. Doğru kararlar almalıyız
Antalya Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında Duyusal Analiz Süreci Tamamlandı
CHP Serik İlçe Başkanı Turhat Serbest bırakıldı
Son Dakika: Başkan Turhat İfadesi alınmak üzere emniyete çağrıldı
RAMAZAN SATRANÇ TURNUVALARI HEYECANI DEVAM EDİYOR
Serik Spor uzatma dakikalarında yıkıldı
Başkan Söker: Siyasi görüşler farklı olabilir ancak devletin başını yok saymak kimsenin haddi değil
Çalıştığı İş yerini 8,5 milyon lira dolandırdı
Serik Spor Pendik sporu ağırlıyor
Serik’te Ebru-Hat ve Naht sanatı sergisi açılışı gerçekleştirildi
AK Gençlerden Serik’te Ramazan Yollarda Etkinliği
Başkan Söker Aşağıkocayatak mahallesi sakinlerine misafir oldu
Kaymakam Şahin öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Söker: Her kapıyı çalıyor, hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz
SERGED’den Ramazan ayında birlik ve dayanışma iftarı
Antalya’da Şubat Ayı Güvenlik Ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Yükleniyor



