Tarih: 31.05.2024 14:18

Serik’te motosiklet tamircisi bulduğu yavru kargayı eliyle besliyor

Facebook Twitter Linked-in

Serik’te motosiklet tamircisi bulduğu yavru kargayı eliyle besliyor

Antalya’nın Serik ilçesinde evinin balkonunda bulduğu yavru kargayı sahiplenen motosiklet tamircisi Murat Akbulut, karga yavrusunu tekrar doğal ortamına bırakacak.

Serik ilçesinde motosiklet tamirciliği yapan Murat Akbulut (59), sabah saatlerinde evinin balkonunda yavru karga buldu.

Cinsi Karga olduğu için Kargo ismini verdiği yavru kargayı sahiplenen ve iş yeri olan motosiklet tamirhanesine getiren Akbulut, kargayı elleriyle beslemeye başladı.

İş yerinin önünde yavru kargaya özel varil ve dubalardan oluşan şemsiyeli gölgelikli yer hazırlayan Akbulut, karga uçmaya başlayıncaya kadar gözü gibi baktığını tavuk ve karpuz ile beslediğini söylüyor.

Çevrede bulunan esnafların da maskotu haline gelen kargayı gören vatandaşlar kargayı sevip fotoğraf çektiriyor.

Kargayı sahiplenen Akbulut yaptığı açıklamada, “4 gün önce sabah evde kalktığımda balkonda bir ses duydum. Baktım yavru karga. Uçamıyordu. Orada bıraksam kediler yiyecekti. İş yerime getirdim. Burada hazırladığım yerde özgürce duruyor. Hiçbir yere gitmiyor. Ellerimle besliyorum. Uçmaya başlayınca ya uçup gidecek. Yada doğal ortamına salacağım. Sürekli burada bekliyor. Hiçbir yere gitmiyor. Besliyoruz. Şu an gayet sağlıklı ve akıllı. Kendisine Kargo ismini verdik. Cinsi karga, ismi kargo.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —