Tarih: 31.05.2024 10:49

Serik’te gönüllüler

Facebook Twitter Linked-in

Serik’te gönüllüler "Dünya Tütünsüz Günü"nde izmarit topladı

Antalya'nın Serik ilçesinde "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" kapsamında gönüllüler, yürüyüş ve parklara atılan sigara izmaritlerini toplama etkinliği düzenledi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünce Serik ilçesi merkezinde düzenlenen programa, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şeyda Akkaya, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, İlçe Spor Müdürü Mevlüt Özen, İlçe Mal Müdürü Bayram Yılmaz, İlçe Nüfus Müdürü Hatice Tümer, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Melahat Gez, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Havva Akcan, Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve gönüllüler katıldı.

Ellerinde dövizlerle İşler caddesinde yapılan yürüyüşün ardından 9 mart parkında atılan sigara izmaritlerini toplayan katılımcılar, tütün ürünlerini kullananların bırakmasına ve bu kapsamda bilinç oluşturulmasına yönelik çalışma yaptı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şeyda Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya tütünsüz lük günü kapsamında sigara ve ürünlerinin zararlarına dikkat çekmek için farkındalık programı yaptıklarını söyledi.

Sigarada çok fazla zararlı maddenin bulunduğunu, nikotin içeren ürün olduğunu dile getiren Akkaya, sigaranın ve tütün ürünlerinin zararların yediden yetmişe erkesin bildiğini söyledi.

Sigaranın özellikle kanser, solunum yolu ve kardiyovasküler başta olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu anlatan Akkaya, sigaranın sağlığa olan etkilerinin yanı sıra doğaya ve topluma da büyük zararları bulunduğunu ifade etti.

Sigaranın doğaya verdiği zararları göstermek amacıyla etkinlik düzenlediklerinden bahseden Akkaya, "Vatandaşlarımıza tütün ürünlerini bırakmalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda ALO 171 sigarayı bırakma hattını arayarak destek alabilirler." diye konuştu.

Etkinlikte çocuklara sigaranın zararları ile ilgili boyama çalışması yapıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —