Tarih: 28.05.2024 15:25

İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasında Türkiye yarı finalde

Facebook Twitter Linked-in

İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasında Türkiye yarı finalde

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası, Antalya’da çeyrek final müsabakaları ile devam ediyor. Ev sahibi Türkiye, İngiltere’yi 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Serik ilçesinde süren şampiyonada çeyrek final müsabakalarında ev sahibi Türkiye ile İngiltere karşılaştı. Karşılaşmayı Türkiye 2-0 kazandı.

Karşılaşmanın gollerini 31. Dakikada Musa Bulut, 57. Dakikada Mete Kılıç kaydetti. Türkiye bu sonuçla adını yarı finale yazdırdı. Türk milli takım oyuncuları maç sonunda erik dalı oynayarak kutladı.

Günün diğer maçında Ukrayna ile Polonya karşılaştı. Karşılaşmayı Ukrayna 3-0 kazandı.

Türkiye’nin, yarı finaldeki rakibi Ukrayna oldu. Türkiye yarı finalde 28 Mayıs Perşembe günü saat 10.30 da Calista Sports Center da Ukrayna ile karşılaşacak.

Şampiyona bugün saat 17.00 de Fransa ile Yunanistan, Almanya ile İtalya karşılaşması ile devam edecek.

Maç sonunda gazetecilere açıklama yapan İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Ramazan Karacif, “Çeyrek finali geçtik. Yarı finaldeyiz. Bana göre turnuvanın en düzenli, en planlı, en güçlü rakibini yendik. Rakibimizi tebrik ediyorum. Müthiş bir maç oldu. Oyuncularıma güvendiğimi inandığımı söyledim. 18 Mart’ta birlikte başaracağız diye başladık. İnşallah 1 Haziran’da da birlikte başardık diyerek bu kupayı ülkemize hediye edeceğiz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —