Tarih: 20.05.2024 10:58

İŞLETME FAKÜLTESİ GİTMİYOR

Facebook Twitter Linked-in

İŞLETME FAKÜLTESİ GİTMİYOR

Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme fakültesi elden gidiyor mu? Diyerek yaptığımız haber ilçede büyük tepkilere yol açtı.

6 yıl önce Serik’te açılan Serik İşletme Fakültesi 2017 yılından bu yana Serik belediyesinden 25 yıl süre ile alınan eski cuma pazarındaki binaya taşınarak hizmet veriyordu.

Pandemi döneminde eğitimin meslek yüksek okuluna taşınmasıyla, cuma pazarı binasında sadece idari kısım ve hocalar kalmıştı.

Geçtiğimiz günlerde fakültenin meslek yüksek okulu binasına tamamen taşınmasıyla halk arasında işletme fakültesi acaba Akdeniz Üniversitesi kampüsüne taşımak planlarımı yapılıyor diyerek ilçede tepkilere yol açmıştı.

Akdeniz Üniversitesinden alınan bilgilere göre, “İşletme Fakültesinin Antalya’ya taşınması gibi bir konunun söz konusu olmadığı, Fakültenin, Cuma pazarındaki binanın eğitim ve öğretim yönünden uygun olmadığı nedeniyle Gülsün – Süleyman Süral Meslek Yüksek Okulu binasında eğitim ve öğretimine devam edeceği” belirtilirken, Böylelikle Fakültemizin Serik’te kalacağı ve taşınmayacağı öğrenildi.

Burada ilçemize de çok iş düşüyor. Fakültemizin Serik’te kullanabileceği, yeni fakültelere de ev sahipliği yapabilecek yeni bir binanın yapılması sanırım hepimizin görevi. Burada iş insanlarına sesleniyorum. Birinin çıkıp Gülsün – Süleyman Süral gibi bir okul yapmasını istiyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —