Tarih: 19.05.2024 13:30

Aspendos “Gençlik ve Spor Gösterisi” ne sahne oldu

Facebook Twitter Linked-in

Aspendos “Gençlik ve Spor Gösterisi” ne sahne oldu

 

Antalya Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Aspendos Antik Tiyatrosunda “Gençlik ve Spor Gösterisi” düzenledi.

Serik İlçesi Aspendos Antik Tiyatrosunda düzenlenen etkinliğe Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Güran, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Serik ençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen ve davetliler katıldı.

15 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda Gençlik ve Spor Gösterisi dünün mücadele kahramanları bugünün spor kahramanlarını dansın koreografisiyle anlatıldı. Çeşitli spor branşlarının müzikalle anlatıldığı gösteriye Türkiye’nin 4 bir yanından 400 kişilik ekip katıldı.

Gösterilerde Türkiye’nin 7 bölgesinden Halk Oyunları gösterileri, Jimnastik ve Akrobasi gösterileri, Spor dallarına ait gösteriler yer aldı.

Tarihi Aspendos surlarına Türk Bayrağı yansıtılırken, dağcılık sporcuları Ellerindeki Türk Bayrağı ve Atatürk bayrakları ile burçlardan sahneye indi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nu ziyaretinde, 'Bu kalede temsiller düzenleyin, konserler verin, güreşler tertip edin' sözüne ithafen gösterilerin Aspendos Antik Tiyatrosunda gerçekleştirdiği belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —