-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,06
-
EURO
51,11% -0,16
-
GRAM ALTIN
6204,31% -3,11
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Organları bağışlanan Umut'un annesi: Oğlum, kimin ihtiyacı varsa ona umut olsun
Organları bağışlanan Umut'un annesi: Oğlum, kimin ihtiyacı varsa ona umut olsun
Antalya'nın Serik ilçesinde motosiklet kazasından 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Umut Ötgüne'nin (21) organları bağışlandı. Ötgüne'nin nakle uygun görülen organları hastanede yapılan operasyonla alındı. Anne Hüsniye Ötgüne (47), "Oğlum Umut, kimin ihtiyacı varsa ona umut olsun" derken, aynı kazada yaralanıp, tedavisi sonrası taburcu olan eşi Teybut Nur Çiftçi Ötgüne (20) "Bunu hiç konuşmamıştık onunla ama eminim ki o da bunu isterdi" dedi.
Karadayı Mahallesi'nde 28 Nisan akşamı, Umut Ötgüne'nin kontrolünü yitirdiği 07 AUL 207 plakalı motosiklet, yol kenarındaki beton ve demir parçalarına çarptı. Motosikletteki Umut Ötgüne ile 2 ay önce evlendiği Teybut Nur Çiftçi Ötgüne yola savrularak yaralandı. Ötgüne çifti, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralı çiftten Umut Ötgüne'nin, tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Mayıs öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Umut Ötgüne'nin organları, ailesi tarafından bağışlandı. Ötgüne'nin nakle uygun görülen organları dün operasyonla alındı. Operasyonun ardından cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Umut Ötgüne bugün öğle vakti kılınacak namazın ardından Serik'te toprağa verilecek. Ötgüne'nin eşi Teybut Nur Çiftçi Ötgüne ise Serik Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu oldu.
MESAİ BİTİMİ EVE DÖNÜŞTE KAZA YAPTILAR
Kadriye Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelde barmen olarak çalışan Umut Ötgüne'nin, mesai bitimi Boğazkent Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı otelde kasiyer olarak çalışan eşi Teybut Nur Çiftçi Ötgüne'yi aldıktan sonra motosikletle eve dönerken, kazanın meydana geldiği ortaya çıktı. Umut Ötgüne ve Teybut Nur Çiftçi Ötgüne'nin okul döneminde tanışıp, 2 ay önce evlendiği öğrenildi.
Umut Ötgüne'nin organlarını bağışlama kararının ardından DHA'ya açıklama yapan anne Hüsniye Ötgüne, "Çok üzgünüz, ciğerimiz yanıyor. Bunun tarifi yok. Bunu hiçbir kelimeyle anlatamayız. Beyin ölümü gerçekleşti oğlumun, organlarını bağışlamamızı söylediler. Biz de bağışladık. Oğlum Umut, kimin ihtiyacı varsa ona umut olsun. Herkesin organ bağışı yapmasını istiyorum. İnsanlar organ bekliyor. Kimin ihtiyacı varsa ona helalühoş olsun" dedi.
'HASTANE YÖNETİMİ SÖYLEDİ'
Oğlunun organlarını bağışlama konusunda daha önce aldıkları bir karar olmadığını anlatan Hüsniye Ötgüne, "Hastane yönetimi söyledi. Biz de uygun gördük. Ben de organ bağışı yapmıştım yıllar önce. Herkesin organ bağışlamasını istiyorum. İnsanlar birbirine umut olsun. Umut'umuz gitti, 10 Umut umarım Umut'la yaşar. Umut'umuzu çok seviyorduk, Allah daha çok sevdi" diye konuştu.
'UMUT OLSUN, DİYE BAĞIŞLADIK'
Umut Ötgüne'nin 2 ay önce evlendiği Teybut Nur Çiftçi Ötgüne, "Umut'ta biten hayat, diğer insanlara umut olsun, diye organlarını bağışladık. Herkes böyle yapsın. Bunu hiç konuşmamıştık onunla ama eminim ki o da bunu isterdi" dedi. Ötgüne'nin dayısı Çağlar Taşın da organ bağışının önemine vurgu yaptı.
Katar şehidimiz Ispartalı çıktı
Serik’e Atık Su Tesisi
Serik spor taraftarına çifte bayram yaşattı
AK Parti Serik ilçe teşkilatında bayramlaşma töreni düzenlendi
Başkan Söker’den Serik Devlet Hastanesine ziyaret
Kamyonet ile hafif ticari araç çarpışı
Serik Spor Sakarya sporu ağırlayacak
Serik İlçe emniyet müdürlüğüne 5 yeni araç hizmete girdi
Kaymakam Şahin güvenlik güçleri ve vatandaşlarla bayramlaştı
Bakan Ersoy geleneği bozmadı: Taksicilerle bir araya gelip bayramlaştı
Antalya Bayram sabahına acı haberle uyandı: 6 kişi öldü 5 kişi yaralandı
CHP Seri ilçe başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi
Belediye zabıta ekipleri denetimlerini artırdı
Serik Devlet Hastanesinde ‘Ramazan’da Sağlık Bilgilendirme’ standı kuruldu
Serik’te Şehit yakınları ve Gaziler onuruna iftar programı düzenlendi
Serik’te protokol bayramlaşması yapıldı
Doktor ve Hemşirelere saldıran gözaltındaki üç şahıs serbest bırakıldı
Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Çanakkale Ruhu Antalya’da Yad edildi
Kaymakam Şahin: Kaymakamlık olarak kamu görevlilerine yönelik her türlü şiddetin karşısındayız
Serik’te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreni düzenlendi
SGK'dan Antalya belediyelerine icra takibi
10 Yıldır aranan cinayet zanlısı Serik’te yakalandı
Serik’te Hasta yakınları doktor ve hemşireye saldırdı
PFDK'dan Serik Spora 110 Bin TL sahayı iyi sulamama cezası
Arama Kurtarma Gönülleri iftar sofrasında bir araya geldi
Kaymakam Şahin Uzay Kongresi hazırlıklarını yerinde inceledi
Kapkaç Şüphelileri yakalandı
Aksu İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Elmalı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Yükleniyor




