• BIST 100

    11165,85%-0,15
  • DOLAR

    41,33% 0,13
  • EURO

    48,83% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4831,98% -0,51
  • Ç. ALTIN

    7995,93% 0,00

Bakan Özhaseki, “SERİK’TE TAPU SORUNUNA ÇÖZÜM MÜJDESİ”

Siyaset 30.03.2024 13:45:00 906 0
Bakan Özhaseki, “SERİK’TE TAPU SORUNUNA ÇÖZÜM MÜJDESİ”

Bakan Özhaseki, “SERİK’TE TAPU SORUNUNA ÇÖZÜM MÜJDESİ”

 

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Depremde en büyük belediyelerimizi Hatay’a gönderdik. Ama nüfusu milyonlar olan, konuştuğunda mangalda kül bırakmayan adamlar oraya özel jetlerle, medya ordusuyla gelip selfie çekilip, bırakıp gittiler. Onlar deprem turistiydi” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Serik ilçesindeki Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Bakanlara MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Milletvekili Kemal Çelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun,  Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem ve AK Parti Serik Belediye Başkan Adayı Veli Vural katıldı.

Programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Serik’teki tapu sorunuyla ilgili olarak davayı takip edenlerden bilgiler aldığını söyledi. Bakan Özhaseki, “Bu seçimlerde biz geleceğimize oy veriyoruz. Düzgün, çalışkan gecesi gündüzü vatandaş olan bir başkan seçersek o bizim işimizi çözüme kavuşturur. Eğer kendi derdindeyse, hesap kitap derdindeyse o şehirlerin geleceği pek parlak olmuyor. 1994 öncesinde belediyecilikte CHP’nin ideolojik bir tavrı vardı. Çeşmelerden su akmazdı, çöp dağları birikirdi” dedi.

‘ONLAR DEPREM TURİSTİYDİ’

Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğu söyleyen Özhaseki, “Cennet gibi bir vatan burası. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli var o da güçlü olmak. Güçlü olmazsanız yaşayamazsınız. En son deprem belası vurdu bizi. 680 bin evimiz, 170 bin işyerimiz yıkıldı. 18 ilimiz bu depremden etkilendi, 14 milyon insan zarar gördü. İlk geceden itibaren bütün belediyelerimizi bölgeye sevk ettik. Hatay’da CHP var. Depremde en büyük belediyelerimizi Hatay’a gönderdik. Ama nüfusu milyonlar olan, konuştuğunda mangalda kül bırakmayan adamlar oraya özel jetlerle, medya ordusuyla gelip selfie çekilip, bırakıp gittiler. Onlar deprem turistiydi” diye konuştu.

HATAY ELEŞTİRİSİ

Hatay’da kentsel dönüşüm yapmak istediklerini ancak müsaade edilmediğini söyleyen Özhaseki, “6-7 sene önce şimdiki belediye başkanıyla birlikte Antakya’da kentsel dönüşüm yaptırmadılar. 1 saat yalvardım vatandaşlara ama yaptırmadılar. Binlerce insan öldü orada. Hem yapmıyorsunuz hem yapana mani oluyorsunuz. Askeri olarak güçlü olup, ekonomik olarak kalkınacağız. Hatay Reyhanlı’da 350 milyon lira harcayıp belediyenin yapması gereken suyu çıkarttık. Oradaki su idaresi gidip elektrik aboneliği almıyor” dedi.

SERİK’TE TAPU SORUNUNA ÇÖZÜM MÜJDESİ

Serik’te 68 yıllık bir tapu sorunu olduğunu belirten Özhaseki, “Buradaki sorunu çözecek arkadaşların hepsini buraya getirdim. 68 yıllık bir ihtilaf var burada. Tapu kadastro davaları çok uzun sürer. Belli grup vatandaş adına tescil edilmiş tapular. Bizim vardığımız bir sonuç oldu. Burada bir kanun çıkarılması lazım. Kanun çıkarmadan şu anki idari yolla bu işi çözebilmek mümkün değil. Daha önce İstanbul Sultanbeyli’de yaptık. Bütün mülkiyet devlete geçti, şimdi devlet teslim etti. Burada da Aksu Çalkaya’da yaptık. Şimdi burada sizler uygun görürseniz, elimizi ayağımızı kırmayın Hakan başkan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde burada da Veli hocama izin verirseniz. Acelemiz var pazartesi, salıdan itibaren bütün itilafları halledeceğiz. Orada kaçta kanun maddesi yazılması gereken konu varsa mecliste bir torba yasanın içerisinde bütün tapular belediyemize, belediyemizden de sizlere aktaracağız. Bunun dışında başka yolu yok. Tapu işini bir çözelim ondan sonra kentsel dönüşüm olsun derseniz onu da yapalım. Bu işin tek şartı var, Büyükşehirde ve Serik’te elimizi ayağımızı kırmayın” diye konuştu.

17 MİLYON TURİST BEKLENTİSİ

9 aydır Antalya’yı ilçe, köy demeden gezdiklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın tarım, turizm ve kültür sanat şehri olduğunu söyledi. Ersoy, “2023 yılını Türkiye rekor sayıda ziyaretçiyle, 57 milyona yakın misafir aldık. Bunun 16 milyon gibi büyük bir kısmını da Antalya'da ağırladık. 2024 çok daha iyi olacak, Antalya’da 17 milyondan fazla ziyaretçi beklediğimiz bir yıl. Bundan sonra rekor kıra kıra turizm sayılarını yukarıya taşıya yolumuza devam edeceğiz. Antalya’da  2.7 milyon nüfustan bahsediyoruz. 2.7 milyon nüfusumuz var. Hem yurt dışından, hem yurt içinden çok yoğun göç alan bir şehiriz. Dünyanın en güzel turizm şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bu kadar hızlı bir Antalya’ya sahipken, Antalya asla duramaz, hep koşmalı. Antalya durursa devamlı göç alan büyüyen bir şehir durursa, geriye gidiyor demektir” dedi.

‘ANTALYA'NIN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK’

31 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Ersoy, “Antalya gibi şehri, bir dünya şehri dünya markası yapmak istiyorsak bize mazisi çalışkan, hırslı ama hepsinden önemli, vizyoner başkanlara ihtiyacımız var. Eğer Antalya'yı biz Süper Lige taşımak istiyorsak, Avrupa'nın en güzel şehirlerinden, en çok beğenilen şehirlerinden birini yapmak istiyorsak hem başkanlarımız çalışkan, hem de vizyoner olması lazım. Antalya'mızın sorunları var. Ama Antalya'nın çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Yeter ki niyet olsun, istek olsun. Doğru işin ehli insanlara yetkileri vermiş olalım” diye konuştu.

‘İŞ İYİ GİTTİĞİ ZAMAN HERKES SAHİPLENMEK İSTİYOR’

Turistlerin otelde kalmaması, şehre çıkması için birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Bakan Ersoy, “Bir iş iyi gittiği zaman herkes sahiplenmek istiyor. Herkes sayıları açıklamak istiyor ama bu iş turist bekliyoruz diyerek olmuyor. Bu kadar yatırım yapacağız demek olmuyor. Hiçbir şey söyleyerek olmuyor. Her şeyi yaparak, çalışarak oluyor. O yüzden bu 31 Mart'taki seçimler çok çok önemli. Bugüne kadar halının altına süpürülmüş çok fazla sorun var, 31 Mart'tan sonra yapmak istediğimiz ilk iş halının altındaki sorunları çıkaracağız, teker teker yoluna koyacağız. 68 yıldır bekleyen bir sorununuz var onu da çözüyoruz” dedi.

Tur Minibüsü cayır cayır yandı

Serik’te traktör ve tarım araçları sürücülerine yönelik trafik eğitimi

Serik Stadyumunda tadilat çalışması durdu

Başkan Adayı Dinç: Gelin canlar bir olalım

Serikli gençten acı haber

Serik Spor Iğdır deplasmanından 3 puanla döndü

TYAB Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Güven Tazeledi

Umut Güzel: Düzenleme Esnafımızın Mali Yükünü Artıracak

Galatasaray’ın File bekçisi Uğurcan Çakır’dan buruk mesaj

Serikli genç yaşam mücadelesi veriyor

Serik’te Balıkçı teknesi yanmaktan son anda kurtuldu

Serik Spor Iğdır deplasmanına gidiyor

İlköğretim Haftası Kutlandı

Zeytinlikteki yangın büyümeden söndürüldü

3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Serik Spor’un SGK Borçlarında Önemli Gelişme

BAŞKAN KUMBUL: SERİKSPOR’U SİYASETE ALET ETMEYELİM!

Serik İşitme Engelliler Derneğinden, belediyeye tepki

BAŞKAN TAKIMI SATTI, BORÇ SERİK’LİYE KALDI!

CHP Serik İlçe Teşkilatı 102. Kuruluş yıldönümünü kutladı

Aracın Lastiğini tamir ederken yaşamın yitirdi

Yılmaz ve Öztürk ailelerinin mutlu günü

AK Gençlik Antalya’dan Gazze için anlamlı mesaj

Serik'te feci kaza:1 ölü

Ramazan Berk Kurtlar Yağlı Güreş Lig İkincisi Oldu.

Şanlıurfa’da otobüs şoförünü bıçaklayan saldırgan Serik’te yakalandı

Antalya’da otomobil yol kenarında bariyerlere çarptı 2 kişi yaralandı

Grammy ödüllü Black Coffee, Cullinan Belek’te izleyicileri büyüledi

Serik İlçesinde gıda denetimleri ve kontrolleri sürdürülüyor

Yemek yerken rahatsızlanan yaşlı adam yaşamını yitirdi

Yükleniyor

Tur Minibüsü cayır cayır yandı

Serik’te traktör ve tarım araçları sürücülerine yönelik trafik eğitimi

Serik Stadyumunda tadilat çalışması durdu

TYAB Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Güven Tazeledi

Umut Güzel: Düzenleme Esnafımızın Mali Yükünü Artıracak

Galatasaray’ın File bekçisi Uğurcan Çakır’dan buruk mesaj

Serikli genç yaşam mücadelesi veriyor

Serik’te Balıkçı teknesi yanmaktan son anda kurtuldu

İlköğretim Haftası Kutlandı

Zeytinlikteki yangın büyümeden söndürüldü

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Alara Çayı Yine HES Tehdidi Altında

“24 Yıldır Milletimizin Hizmetindeyiz, 2053’e ve 2071’e Kararlılıkla Yürüyoruz”

CHP DE ÖNCE DELEGE SONRA BAŞKANLIK SEÇİMİ

Söker: “Dere, Çay ve Kanallarımızın temizliği tamamlandı, hemşerilerimiz daha güvenli ve konforlu bir yaşam sürecek”

Çimen: “Bizim Alnımız Açık, Yolumuz Bellidir”

ÇIMEN: HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Şeref Çimen'den Basın açıklaması

AK Parti Serik ilçe danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Büyük Antalya Mitingine davet

Başkan Söker, ‘Liderlik Okulu’nda

Serik Spor Iğdır deplasmanından 3 puanla döndü

Serik Spor Iğdır deplasmanına gidiyor

BAŞKAN KUMBUL: SERİKSPOR’U SİYASETE ALET ETMEYELİM!

BAŞKAN TAKIMI SATTI, BORÇ SERİK’LİYE KALDI!

Ramazan Berk Kurtlar Yağlı Güreş Lig İkincisi Oldu.

Serik sporcumuz Elif Nihal Boztaş 3. Oldu

Serik Spor Futbol A.Ş kulübüne SGK’dan İcra Şoku

Serik Spor Kan kaybetmeye devam ediyor

Serik Spor Futbol A.Ş’de tek hedef galibiyet

Serik Spor Farklı Mağlup oldu

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

11 yaşındaki Serikli Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutundu

Mucize bebek Özlenen, 2 yaşında

İleri tıp merkezlerinde yapılan ameliyatlar artık Serik devlet hastanesinde

Hastanenin çocuk servisinde yenileme çalışmaları yapıldı

Serik Devlet Hastanesinde sünnet olacak çocuklar akülü arabayla ameliyathaneye götürülüyor

Söker, “Sağlık kompleksimizin yıl sonunda teslimi öngörülüyor.”

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

Anamur Uluslararası Limanı Türkiye’nin en kritik kapısı oldu. Kıbrıs ve Mavi Vatanın kilidi: Anamur

Maliye'den 3 bin kişilik ekiple kuyumculara eş zamanlı denetim

“CATA Lounge Coifffeur” kuaför ve güzellik salonu Belek’te açıldı

Berberler, kuaförler ve güzellik salonları Pazar günleri kapalı olacak

*Belek Doğa Tour'dan Ücretsiz Yerel Rehberlik Hizmeti*

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0