• BIST 100

    16119,20%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,90% 0,00

Ersoy, “SERİK TURİZM VE TARIMDA POTANSİYELİ YÜKSEK OLAN BİR İLÇEMİZ”

Siyaset 14.03.2024 16:31:00 916 0
Ersoy, “SERİK TURİZM VE TARIMDA POTANSİYELİ YÜKSEK OLAN BİR İLÇEMİZ”

Ersoy, “SERİK TURİZM VE TARIMDA POTANSİYELİ YÜKSEK OLAN BİR İLÇEMİZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Belek’te STK başkanları ve turizm esnafları ile bir araya geldi.

Belek’te bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Kepez Beledşye başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, Cumhur İttifakı Serik Belediye Başkan Adayı Veli Vural katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı konuşmada, “Bu dönem bana bu görev verildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız tebliğ ederken özellikle Antalya konusunda çok hassas olduğu için Hem kültür ve turizm bakanı olarak hem de Antalya’lı olmam sebebiyle hükümetimizde Antalya'dan sorumlu bakan sensin dedi. Atandıktan sonra özellikle Kurban Bayramı'ndan itibaren de dokuz aydır ben ilçe ilçe Antalya’yı detaylı bir şekilde dolaşıyorum. Bazı ilçeleri iki kere gitme fırsatı da yakaladım. Seçimden sonra da bu ziyaretlere düzenli olarak devam edeceğiz.

SERİK TURİZ VE TARIMDA POTANSİYELİ YÜKSEK OLAN BİR İLÇEMİZ

Serik hem turizm konusunda, hem tarım konusunda çok fazla birikimi olan, potansiyeli yüksek olan bir ilçemiz. Önemli olan bu potansiyeli hak ettiği şekilde kullanılmasını sağlamak. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Bakanlığımızı ilgilendiren konularda zaten çok ciddi çalışmaları başlattık. Silyon antik kenti çok önemli bir merkez. Silyon önemli noktalarımızdan biri. Bu daha da bu yıl için 50 milyonluk bir kaynak aktardık. İlk etapta karşılama merkezini kazıyoruz. Orayı hızlandıracağız. Yani bu işin kocagözler, yanköy ve tüm Serik bölgesinin turist trafiğini arttırmayı planlıyoruz. Bu yıl göremesek biz belki ama 2025 sonundan itibaren, özellikle 2026 itibariyle çok yoğun bir turist trafiğinin bu bölgelere kaydığını göreceksiniz.

Bakanlığımızla ilgili biliyorsunuz geçen sene ilçe halk kütüphanesini hizmete açmıştık. İnşallah birçok kültür projesi var. Ortak projeler yapma yetkimiz var bizim protokol olarak. Veli başkanımızla birlikte inşallah bu projeleri yapacağız. Büyükşehir de mutlaka birçok çalışmayı yapacaktır. Şimdi Kepez'de neler yaptığını biliyoruz Hakan Başkanımın. Bizzat deneyimleme şansı oldu.

TAKSİCİ ESNAFIMIZA VERDİĞİMİZ DURAK SÖZÜNÜ TUTUYORUZ

Geçen toplantılarda taksici esnafımızın benden bir talep talebi vardı. Yönetmelik değişikliği gerekiyor. Ben yönetmelik değişikliğinizi yaptım. Şimdi orada bir parklanmalarda iki nokta isteniyordu. Belek bölgesinde, oteller bölgesinde görüyorsunuz. Bir tanesinin yerini de tespit ettim. Bunların size tahsisiyle ilgili kalıcı tahsisle ilgili işlemleri biz bir ay içinde bitiririz diye düşünüyoruz. Yani bu bir prosedürü de tamamlayalım ki sonradan iki dudak arasında kalmasın. Bir tane yerinizi de buldum ana yolu üzerinde. İkinci bir yer daha bulmak üzereyim. Onu da burduktan sonra bir ay içerisinde gerçekleştirmiş olacağız.

ANTALYA'NIN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN TRAFİK SIKINTISI

Serik’in kendine has olan ulaşım, trafik sorunları var. Antalya genelinde bu sorunlar var. Bunun için de hem ilçe belediyesi hem büyükşehir belediyesi ve hükümet olarak bizim var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Gerek çözüm odaklı olmamız gerekiyor, niyetli olmamız gerekiyor. Çözüm odaklı olmamız gerekiyor. Bura da niyet çok çok önemli. Niyet varsa, istek varsa kaynak var, çözüm de var. Neyi öncelikle alakalandırdığınızla ilgili  konu geliyor. Antalya'nın en büyük sorunlarından trafik sıkıntısı. Bugün Kemer'e geçmek isterseniz havalimanından eskiden 1 saatte yaptığınız yolculuğu 2.5 saate kadar, belli saatlerde sürdüğünü görebiliyoruz. Şehir içindeki trafik kavşaklardaki sıkışıklık şimdi bugün bir baktık hesabı yaptığımız zaman bugünün battı çıktı maliyetleri 350 milyon liraya mal ediyor. 350 milyon lira büyükşehir belediyesinde yok mu? Bir tane battı çıktı yapacak kaynağı yok mu Antalya Büyükşehir Belediyesinin. Var. Siz de biliyorsunuz. Şimdi neye niyetlendiğiniz önemli.

ANTALYA İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY DENİZ, KUM, GÜNEŞ

Aynı şekilde Antalya için en önemli şey deniz, kum, güneş. Antalya’da çeşitli etkinlikler yapıp sezonu 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Turisti otellerin dışına çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun en önemli kriteri ne? Mavi bayraklar değil mi? Denizin temiz olduğunu gösterir.

MAVİ BAYRAĞI KAYBEDERSEK TURİZMİ KAYBEDERİZ. TURİZMİ KAYBEDERSEK ŞEHRİ KAYBEDERİZ

Arıtmaya baktığınız zaman bir arıtma yatırımı yapılmadı. Acil Serik’te bir arıtma açılması gerekiyordu. Yap işlet devret protokolüyle biz devraldık. Ve hızlı bir şekilde 2022 de hizmetimize aldık. Cumartesi günü kemer ilçesindeki arıtmayı açıyoruz. Serik’te gerçekleştirdiğimiz arıtma yatırımı elli yıl boyunca Serik’in ihtiyacını çözdük. Büyüme potansiyelleri dahil hesaplayarak da geçici çözmek istemiyoruz. Kalıcı çözmek istiyoruz. Hatta en son Boğazkent mevkisinde bir sorun oldu onu da Serik arıtmasına bağladık. Şimdi onun bir baypas boru hattı daha çekilmesi gerekiyordu. Onu da çektik. Tam 1-2 kilometre kaldı. Evet. Belediyeye ruhsat vermediği için 31 Martı bekliyoruz. 2 kilometrelik boru için ruhsat almamız gerekiyordu. 31Marttan sonra Allah'ın izniyle Veli Başkandan alırız. Serik’in bütün artık altyapı sorununu çözmüş oluruz. Arıtma altyapıları genelde büyükşehir belediyelerinin sorumluluk alanlarına girer. Niye yapıyoruz? Çok basit Mavi bayrağı kaybedersek turizmi kaybederiz. Turizmi kaybedersek şehri kaybederiz.” dedi.

 

Başkan Söker’den Serik Devlet Hastanesine ziyaret

Kamyonet ile hafif ticari araç çarpışı

Serik Spor Sakarya sporu ağırlayacak

Serik İlçe emniyet müdürlüğüne 5 yeni araç hizmete girdi

Kaymakam Şahin güvenlik güçleri ve vatandaşlarla bayramlaştı

Bakan Ersoy geleneği bozmadı: Taksicilerle bir araya gelip bayramlaştı

Antalya Bayram sabahına acı haberle uyandı: 6 kişi öldü 5 kişi yaralandı

CHP Seri ilçe başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi

Belediye zabıta ekipleri denetimlerini artırdı

Serik Devlet Hastanesinde ‘Ramazan’da Sağlık Bilgilendirme’ standı kuruldu

Serik’te Şehit yakınları ve Gaziler onuruna iftar programı düzenlendi

Serik’te protokol bayramlaşması yapıldı

Doktor ve Hemşirelere saldıran gözaltındaki üç şahıs serbest bırakıldı

Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Çanakkale Ruhu Antalya’da Yad edildi

Kaymakam Şahin: Kaymakamlık olarak kamu görevlilerine yönelik her türlü şiddetin karşısındayız

Serik’te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreni düzenlendi

SGK'dan Antalya belediyelerine icra takibi

10 Yıldır aranan cinayet zanlısı Serik’te yakalandı

Serik’te Hasta yakınları doktor ve hemşireye saldırdı

PFDK'dan Serik Spora 110 Bin TL sahayı iyi sulamama cezası

Arama Kurtarma Gönülleri iftar sofrasında bir araya geldi

Kaymakam Şahin Uzay Kongresi hazırlıklarını yerinde inceledi

Kapkaç Şüphelileri yakalandı

Aksu İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Elmalı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Vali Şahin’den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yıl Dönümü Mesajı

Bir hafta içinde aranan 367 kişi yakalandı

Kadınlar Güreşte 3 Madalya

Kamyonet kasasından düşen kadın yaşamını yitirdi

Yükleniyor

loading

Başkan Söker’den Serik Devlet Hastanesine ziyaret

Kaymakam Şahin güvenlik güçleri ve vatandaşlarla bayramlaştı

Bakan Ersoy geleneği bozmadı: Taksicilerle bir araya gelip bayramlaştı

Serik’te Şehit yakınları ve Gaziler onuruna iftar programı düzenlendi

Serik’te protokol bayramlaşması yapıldı

Çanakkale Ruhu Antalya’da Yad edildi

Kaymakam Şahin: Kaymakamlık olarak kamu görevlilerine yönelik her türlü şiddetin karşısındayız

Serik’te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreni düzenlendi

SGK'dan Antalya belediyelerine icra takibi

Arama Kurtarma Gönülleri iftar sofrasında bir araya geldi

Başkan Turhat Gözaltı sonrası basın açıklaması yaptı

CHP Serik İlçe Başkanı Turhat Serbest bırakıldı

Milletvekili Çelik ve Başkan Çetin’den Başkan Söker’e ziyaret

AK Parti Serik İlçe teşkilatı Gönül Sofrasında birlik ve beraberlik mesajı verdi

AK Parti Antalya İlçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi

BAŞKAN SÖKER’DEN ÖNEMLİ TAPU AÇIKLAMASI

Başkan Niyazi Alkan: İlk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyoruz

Ali Çetin: Üye sayımız 279 bin 232'ye ulaştı

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Milletvekili Coşar: Yargı Paketleri, İktidarın Yargı Reformu Adındaki Aldatmacasıdır

Serik Spor Sakarya sporu ağırlayacak

Kadınlar Güreşte 3 Madalya

Tour Of Antalya Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Serik’te Ramazan Gecelerine Satranç Heyecanı

Serik Sporu Umutlandıran galibiyet

Bankoğlu Futbol Takımı Yarı Finalde

Tour of Antalya Heyecanı The Land of Legends’ta Başladı

RAMAZAN SATRANÇ TURNUVALARI HEYECANI DEVAM EDİYOR

Serik Spor uzatma dakikalarında yıkıldı

Serik Spor Pendik sporu ağırlıyor

Serik Devlet Hastanesinde ‘Ramazan’da Sağlık Bilgilendirme’ standı kuruldu

Başkan Söker’den 112 Acil Sağlık istasyonuna anlamlı ziyaret

Bu merkezde hayat var

Başkan Söker: Serik Devlet Hastanemiz Hayırlı Olsun

Başhekim Serkan Kurt’a başarılı operasyon

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

2026 turizminde yüzde 5-8'lik büyüme hedefi

Banu-Ufuk Cömertoğlu okulunda Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek etkinliği düzenlendi

Mete Vardar’dan kredi kartı düzenlemesiyle ilgili önemli uyarı

Başkan Güngör: Manavgat, 52 ilden fazla vergi ödeyen ilçe

Antalya’da Ayrıştırılabilir kurumsal atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17