• BIST 100

    17254,05%0,03
  • DOLAR

    43,75% 0,08
  • EURO

    51,81% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6967,94% 1,61
  • Ç. ALTIN

    11661,84% 0,91

Tütüncü: Ulaşım sorununu kaldırdığımız bir Antalya olacak

Siyaset 1.03.2024 10:26:00 840 0
Tütüncü: Ulaşım sorununu kaldırdığımız bir Antalya olacak

Tütüncü: Ulaşım sorununu kaldırdığımız bir Antalya olacak

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, “Antalya'nın öncelikli problemi olan ulaşım sorununu kökünden halletmeliyiz. Yeni dönemde 5'nci yılın sonuna vardığımızda ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya olacak" dedi.

Ak Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 5 yıl boyunca hayata geçirmeyi planladığı projelerini tanıttığı bir lansman toplantısı düzenledi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yüzlerce partili katıldı. Toplantı projelerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından Tütüncü, alkışlarla sahneye çıktı.

Antalya'nın temel sorunlarına karşı projeler geliştirdiklerini söyleyen Tütüncü, sahnede 5 yıllık süreçte ulaşım, ekonomik kalkınma, temel belediyecilik, çevreci belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültür, sanat, bilim- teknoloji-eğitim, sağlık-spor, imar- şehircilik, turizm, alt yapı olmak üzere 11 konu başlığı altındaki projelerini anlattı.

Başkan Tütüncü, “Kepez'in 15 yılı, Kepez'in altın yılları oldu, Antalya'nın da bir altın çağı olmalı diye düşündük. Modern dünya vizyonlarının gösterdiği yolda ilerleyerek Antalya'da yeniden bir zihniyet dönüşüme ihtiyaç var. Altın çağ dediğimiz bu dönem, 1 Nisan itibariyle başlıyor. 5 yılın sonunda Antalya, Kepez'in yaşadığı gibi bir değişime giriyor. 15 yılda Kepez'de bu nasıl başardıysak, bu kenti de hep birlikte yeniden dünyanın en güzel şehri yapalım" dedi.

'15 YENİ GÜZERGAH AÇACAĞIZ'

Antalya'ya açmayı planladıkları ve trafiği rahatlatacağını düşündükleri 15 güzergahı anlatan Hakan Tütüncü, “Yeni dönemde ilk başlığımız hayatımıza olumsuzluklarla tesir eden ulaşım olacak. Ulaşımla ilgili çözüm önerilerimizi aktaracağız. Belediyelerin 1'nci görevi ulaşımı düzenlemektir. Bütçelerinin önemli bir kısmını buna ayırırlar. Ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya olacak. Ulaşım ana planı hazırlayacağız, yeni yollar açacağız, katlı kavşaklar ve kavşak düzenlemeler yapacağız, raylı ulaşım ağımızı geliştireceğiz. Antalya'nın merkezine 15 yeni güzergah açacağız. Antalya'nın öncelikli problemi olan ulaşım sorununu kökünden halletmeliyiz. Yeni dönemde 5'nci yılın sonuna vardığımızda ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya olacak" diye konuştu.

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUKLARINI VAKİT GEÇİRECEK YERLER OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Toplu ulaşımla ilgili birçok projelerinin hazır olduğunu özellikle raylı sisteme büyük önem vereceklerini belirten Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehir gelişiyor, nüfus ve araç sayısı artıyor ama yollar sabit kalıyor. Araç sayıları, nüfus artıyorsa yeni yol açmamak prensibine sahip olmak nedir anlamış değilim. Antalya'nın ulaşım sorunu çok ama bizim de heybemizde proje çok. 1 yıldır bu konuyu çalışıyoruz. Biz belediye başkanlığı koltuklarını vakit geçirecek yerler olarak görmüyoruz. Belediye başkanlığı koltukları memleket için, millet için hizmet üretilecek yerlerdir. Başkalarıyla aramızdaki fark bu. 5 yeni raylı sistem hattı ilave edeceğiz. Antalya'nın altın çağında metroculuğun ilk adımları atılacak. Mevcut otobüslerimizin tamamını elektrikli otobüslere dönüştüreceğiz."

MANAVGAT YANGININDA SİYASET ELEŞTİRİSİ

Altyapılarla ilgili bütün ilçelerde problemler olduğunu söyleyen Tütüncü, “ASAT'ın çok daha ciddi çalıştığı bir dönem olacak. Antalya'mızı yağan yağmur sonrasında sel baskınları, taşkınlar artık bizim keyfimizi kaçıramayacak. 2021'de cumhuriyet tarihinin en büyük yangını yaşadık. Bu yangında da güçlerimizi birleştirmek yerine, yangınla mücadeleye siyaset bulaştırıldı. Helikopterli videoları seyrettiniz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk sahasındaki yangın alanlarında yangınla mücadele ana planını yapıyoruz" diye konuştu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM İMAR PLANINI HAZIRLAYACAĞIZ'

İmar ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirten Tütüncü, “Kepez'in mülkiyet sorunlarını bitirmiş bir belediye başkanıyım. Şimdi bu Kepez'in yaşadığı mutluluğu Antalya'nın 19 ilçesi yaşayacak. Depreme dayanıksız binaları dönüştürmek için kentsel dönüşüm imar planını hazırlayacağız. Menderes başkanım döneminde başlamıştı bu çalışma her şey çok iyi ilerlerken, yeni dönem başlayınca kaldı. Aksu Altıntaş ile ilgili çalışmalar yapacağız. Kepez Santral Mahallesi'nin dönüşümünü de tamamlayamadılar. Bunların hepsini tamamlayacağız. Düden Çayı projesiyle EXPO alanında çok daha büyük bir yeşil alan kazandıracağız. Kaleiçi'nin Unesco Dünya Koruma Listesi'ne yapacağımız çalışmalarla kabul ettireceğiz" dedi.

'SİNEK DE OLMAYACAK, HAŞERE DE OLMAYACAK'

Antalya'daki festivallerinin önemine dikkati çeken Hakan Tütüncü, “Antalya'da yeni evlenecek olan çiftlere 1 yıl boyunca aylık 5 bin lira kira desteği vereceğiz. Üniversiteye kayıt yaptırana ilk 1 yıl ulaşım bedava olacak. Emeklilerimize de 10.00 ila 16.00 arasında ulaşım bedava olacak. Ulaşım ücretlerini biz karşılayacağız. Sinek, her yaz ayların canımızı yakan basit bir bir polemik konusu olmaktan çıkacak. Antalya bunları hak etmiyor. Antalya'nın altın çağında sinek de olmayacak, haşere de olmayacak" diye konuştu.

BAKANDAN TÜTÜNCÜ'YE ATOM KARINCA BENZETMESİ

Toplantının ardından Tütüncü ile birlikte açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bugün 31 Mart'taki yerel seçimlere hangi projelerle hazırlandığımızın, seçimlerden sonra kenti neler beklediğinin ön habercisiydi. Hakan Tütüncü, projelerini hemşerilerimizle paylaştı. Geçmişe bakıldığında, Antalya'nın şu anına bakıldığında birçok sorunu var ama çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Önemli olan doğru, gerçekçi projelerle adım adım gerekli yol haritasının belirlenmesi ve sonuca varılması gerekiyor. Hakan Tütüncü'nün Kepez'de gerçekleştirdiklerini gezdim ve gördüm. Kepez'de yapılanlar Antalya'da gerçekleştirilenlerin çok üstünde. Önemli olan burada işbirliğiyle, belediye olarak, hükümet, bakanlık olarak, omuz omuza vererek hedefe ilerlemektir. Ben kendisine atom karınca diyorum. Gecesini gündüzüne katarak, Antalya'yı kucaklayarak hedeflediğimiz altın çağına Antalya'yı ulaştıracak" dedi.

Konuşmasının ardından Hakan Tütüncü kızı Zeynep Hatice ve eşi Ayşe Tütüncü'yü sahneye çağırarak katılımcıları selamladı.

 

Serik Spor Futbol A.Ş evinde Arca Çorum Spora 3-2 yenildi

Serik Spor Futbol A.Ş – Arca Çoorum Spor maçı ilk yarı 2-1 bitti

Serik Spor Futbol A.Ş – Arca Çoorum Spor maçı başadı

MHP’Lİ Durgundan Milli Parklar Teklifine Destek: doğal mirasımız ecdadın emanetidir

Serik’te 2026 yılı ilkbahar Şap aşılama çalışması başlatıldı

Vefat eden sağlık çalışanı için Serik Devlet hastanesinde tören düzenlendi

Bölge müdürü Kayıran’dan Serik Orman İşletme müdürlüğüne ziyaret

Gastronomi yarışmasında dereceye giren öğrenciler hünerlerini sergiledi

Başkan Hüseyin Ay güven tazeledi

Sağlık çalışanı kalbine yenik düştü

DTİK, Türkiye–Almanya İş Dünyasını, Birlikte Üretmek İçin Antalya’da bir araya getirdi

Gloria Özaltın Championship’te kupalar sahiplerini buldu

Serik’li genç çiftçi kalbine yenik düştü

Hasret Bitiyor Çarşamba günü evimizdeyiz

Alanya İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Korkuteli İlçesinde Ruhsatsız Silah Operasyonu

Belek’te Karasev güldü

Tünel ve Yol çalışmasında iş kazası : 2 yaralı

Eğitimci-Yazar Mehmet Ali Durna’nın Büyük Başarısı

Antalya Teknokent Ar-Ge 4 binası ve girişim ofisi törenle açıldı

Vali Şahin Alanya’da taşkın bölgelerinde incelemelerde bulundu

Gurme Et Restoran hizmete açıldı

Kocabıyık Güven Tazeledi

Serik Spor şeytanın bacağını kırdı

Serik’te Sel sularında mahsur kalan 27 köpek kurtarıldı

Sel suları Serik’te ev ve ahırları bastı

Serik Belediyesi ekipleri temizlik çalışması başlattı

Serik Sporda üç önemli soruna neşter vuruldu

Serik Borsa İstanbul Turizm MTAL Öğrencileri Erasmus+ ile Yunanistan’da Sağlıklı Yaşam Deneyimi Yaşadı

İlçe Müftüsü Köksal: On Bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının gölgesi üzerimize düştü

Yükleniyor

MHP’Lİ Durgundan Milli Parklar Teklifine Destek: doğal mirasımız ecdadın emanetidir

Serik’te 2026 yılı ilkbahar Şap aşılama çalışması başlatıldı

Vefat eden sağlık çalışanı için Serik Devlet hastanesinde tören düzenlendi

Bölge müdürü Kayıran’dan Serik Orman İşletme müdürlüğüne ziyaret

Gastronomi yarışmasında dereceye giren öğrenciler hünerlerini sergiledi

Başkan Hüseyin Ay güven tazeledi

DTİK, Türkiye–Almanya İş Dünyasını, Birlikte Üretmek İçin Antalya’da bir araya getirdi

Antalya Teknokent Ar-Ge 4 binası ve girişim ofisi törenle açıldı

Gurme Et Restoran hizmete açıldı

Kocabıyık Güven Tazeledi

AK Parti Antalya İlçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi

BAŞKAN SÖKER’DEN ÖNEMLİ TAPU AÇIKLAMASI

Başkan Niyazi Alkan: İlk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyoruz

Ali Çetin: Üye sayımız 279 bin 232'ye ulaştı

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Milletvekili Coşar: Yargı Paketleri, İktidarın Yargı Reformu Adındaki Aldatmacasıdır

Anahtar Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Başaran: Biz milletin A planıyız hiç kimsenin B planı değiliz

Başkan Turhat: Kapalı kapılar ardında pazarlık sürecin önündeki en büyük engeldir

Çavuşoğlu: Biz hizmet ile onlar yolsuzlukla anılıyor!

Milletvekili Coşar: Söz Var, Tren Yok; Havalimanı Var, Uçak Yok; Hamaset Var, Yatırım Yok

Serik Spor Futbol A.Ş evinde Arca Çorum Spora 3-2 yenildi

Serik Spor Futbol A.Ş – Arca Çoorum Spor maçı ilk yarı 2-1 bitti

Gloria Özaltın Championship’te kupalar sahiplerini buldu

Hasret Bitiyor Çarşamba günü evimizdeyiz

Belek’te Karasev güldü

Serik Sporda üç önemli soruna neşter vuruldu

Engelli Sporcular İçin Düzenlenen Türkiye Açık Para Golf Turnuvası sona erdi

Regnum Pro-Am başladı

Fenerbahçeli taraftar domates kasalarının üzerine 'N'Golo Kante' yazdırdı

Engelliler Golf Turnuvası 16 yıl sonra tekrar Antalya’da düzenleniyor

Başkan Söker: Serik Devlet Hastanemiz Hayırlı Olsun

Başhekim Serkan Kurt’a başarılı operasyon

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Mete Vardar’dan kredi kartı düzenlemesiyle ilgili önemli uyarı

Başkan Güngör: Manavgat, 52 ilden fazla vergi ödeyen ilçe

Antalya’da Ayrıştırılabilir kurumsal atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12