• BIST 100

    10358,50%0,26
  • DOLAR

    40,17% 0,23
  • EURO

    47,04% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4328,02% 1,05
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Habalı, “İlk projemiz kreşler ve misafirhaneler”

Siyaset 28.02.2024 19:44:00 956 0
Habalı, “İlk projemiz kreşler ve misafirhaneler”

Habalı, “İlk projemiz kreşler ve misafirhaneler”

 

İYİ Parti Serik Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Seçim ofisinde gerçekleştirilen törene, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karaca, İYİ Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Erhan Uzun, İYİ Parti Serik Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Erhan Uzun, “Serik’te Allah’ın izni ile Mehmet Habalı kazanacak, Serik kazanacak.” Diyerek konuştu.

Yaşasalardı şu an burada olacaklarına inanıyordum

İYİ Parti Serik Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı ise, öncelikle ebediyete intikal etmiş arkadaşlarını rahmetle andı. Habalı, “Yaşasaydı şu an burada olacağına inandığım bildiğim birkaç gün önce aramızdan ayrılan Poçan abim daha sonra Mustafa abim, Azmi Akman, Dişçi Mustafa kardeşim, Ramazan Yıldız abim, İsmail Akkoca abim, Yusuf Nacak öğretmenim şu anda aramızda olacaklarını bildiğim için şu anda aramızda değiller. Onlar için size söz veriyorum. Onların kemiklerini sızlatmayacağım. Sizlerin de başınızı öne eğdirmeyeceğime söz veriyorum.” Dedi.

Serik S ler ile sıcak, siyaset, sinek ile anılıyordu

Küçük bir nostalji yapmak istediğini söyleyen Habalı, “1999 da belediye başkanı olduğum zaman yirmi yaşında, otuz yaşında gençlerimiz belki bilmez ama kendinden büyüklere lütfen sorsunlar. Seriğimizde sadece Çınaraltı ve Kaymakamlığın oraya kadar geliyorlardı. Onun dışında her yer Akbaş’taki Yumaklar'daki köy yollarından farksızdı. Serik S ler ile anılıyordu. Sıcak, siyaset, sinek ile anılıyordu. Ben de o zamanlar Serik için S lerin hepsini yok edeceğime söz vermiştim. Ve bunun için dere ıslahlarına girdik. Kilometrelerce dere ıslahı yaptık. Kilometrelerce kanalizasyon yaptık. O zaman yaptığımız kanalizasyonu Antalya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kanalizasyondan daha çoktu. Şu anda üniversitenin olduğu yer çöplüktü. Çöplerden burayı arındırdık. Çöplüğün yerini üniversite getirdik. Çocuklarımızı askere ya da başka bir yere yolcu ederken D400 karayolu üzerinden yolcu ederdik. Otogarı belediyenin öz kaynaklarıyla, sizin öz bütçenizle bizim zamanımızda yapıldı. Devlet hastanesi bizim zamanımızda yapıldı. Yer tahsisini Sayın Bakanımız Osman Durmuş sayesinde. Bunları neden söylüyorum? Çünkü Habalı ne yaptı diyenler soruyor bana. Hastane binasının bugünkü hali bizim zamanımızda yapıldı. Serik'te biri hariç bütün sağlık ocakları bizim zamanımızda yer tahsisi yapılıp, bizim zamanımızda yapıldı. Gedik Okulu, Cumhuriyet Okulu, Akçaalan Okulu, yer tahsisi bizim zamanımızda yapıldı. Okullar o zaman yapıldı.

Serik'te altyapı, dere ıslağı ve alt yapılar bizim zamanımızda yapıldı

Bizim bu şekilde çalışmalarımız ardından yıl 2014 oldu. Şahsen hiç kaybetmememiz gereken bir seçimdi o. Çünkü Serik'te altyapı, dere ıslağı ve alt yapılar bizim zamanımızda yapıldı.  Artık şehirciliğe başlayacaktık ama Allah nasip etmedi. Takdir ederseniz bizim yaptığımız emek çektiğimiz Çınaraltımız Çınaraltı çıkmazı oldu. Yaptığım Atatürk Caddesi artık bir kuş haline döndü. Biz İsmail Ogan stadyumunu yaptık. Bu dönemde yüzüncü yıl bizim gençlik günlerimizin, çocukluk günlerimizin, anıları olan Yüzüncü Yıl Stadını beton yığını yaptılar. Tekeli İlköğretim Okulu'nun okul bahçesi otopark oldu. Hani 2014 te ne demişlerdi? İktidar partisinin belediye başkanı gelirse Seriğe hizmet yağacak demişlerdi. Geldiler Tekel İlköğretim Okulu'nun bahçesini, çocuk bahçesini otopark yaptılar. Madem iktidarsın oranın beş kat altına inip de otoparkını yapsaydın çocuklarınızın bahçesini bu şekilde yapmasaydınız.

Serik İmar konusunda uygulama konusunda tapulama konusunda yol çalışmasında daha Bakir

Aday arkadaşlar için söylenecek çok şey var. Söylesen yerlerinden kalkamazlar ama iki tane de doktor arkadaşımız da var. Biliyorsunuz Serik daha bakir, Serik İmar konusunda uygulama konusunda tapulama konusunda yol çalışmasında daha Bakir. Doktorlarımız da şahsen çok kıymetlidir. İki doktorumuz, burada Kadir Doktorumuz Serik’te Antalya'da veli doktorumuz. Çok kıymetlidir. Çocuğunuzla övündüğünüz zaman, başını öperiz, saçını öperiz. Ama o saç yemeğe düştüğü zaman sevmeyiz kıl deriz. Doktorlarımız şu anda Serik hizmete aç. İmar planı, imar uygulaması, tapulama, yol çalışması, dere ıslahı, ana caddelerdeki alt geçit, üst geçit projeleri konusunda. Doktorlarımız ne yapacak.

Serik bir on yıl kaybetti, doktorlarımız sayesinde bir beş yıl daha buna müsaade etmemeliyiz

Hani 2014 de dediler ya iktidar partisinin belediye başkanı olduğu zaman Serik’e hizmet yağacak demişler ya. Bir arkadaş oldu. Beş sene sonra ne oldu? Gittiler. 5 yıllık belediye başkanı kızağa çektiler. İkinci bir arkadaş gönderdi. Şu anda bir mevcut Belediye Başkanımız on yıl sonra onu da kızağa çekti. Peki iktidar kendi belediye başkanlarının başarılarının olmadığını gördü ve üçüncüsünü getirdi. Bugün iki tane doktorumuz var. Yerlerinde kıymetli. Sizler de seçilseniz sizler de belediye başkanlığı yapabilirsiniz. Ama üç sene ama beş sene sonra işi öğrenirsiniz. Doktorlarımızın durumu da budur Serik bir on yıl kaybetti, doktorlarımız sayesinde bir beş yıl daha buna müsaade etmemeliyiz.

Şimdi, eşim diyor ki, Nesrin hanımda doktor. Serik dedim ki, daha bakir. Kanalizasyon, imar uygulaması, şehircilik noktasında, sinekle mücadelede ilçe belediye başkanı olarak mühendis birinin olmak şart. Ama büyükşehir belediye başkanında oranın makamı o yüce talimatları görev verecek. Biz de çalışacağız. Büyükşehir belediye başkanımız. Doktor olacak elbette.

Serik’e hizmet gelecek dediler. On yılda iki sefer aynı başkanlarını kızağa çektiler

İşte on yıl öncesi 2014 te seçimi kaybettikten sonra Serik’e hizmet gelecek dediler. On yılda iki sefer aynı başkanlarını kızağa çektiler. Haklılar da. Bugün Boğazkent, Belek, Kadriye, Gediz, Abdurrahmanlar'da on yıldır belediye gelmedi. Allah kısmet ederse belediye başkanlığımız döneminde Kadriye'nin ekmeğini Kadriye, Belek sahilinin ekmeğini Belek, Boğazkent’in ekmeğini Boğazkent yiyecek. Ve bunların hepsi Serik’e entegre olarak da hep beraber çalışıp bu işi başaracağız.

on yıldır köylerimize bir düğün salonu diye üstü kapalı bir şeyler yapılmış. Tuvalet yok. Gelin evi yok. Misafirhanesi yok

Gebiz’de on yıldır foseptik çukurları dereye akıyor. Dere ıslahı yok. Bir düğün salonu yok. Pazar yeri perişan. Habalı seçimi kaybetmeseydi Gebiz’in foseptikleri dışarı atar mıydı? Dere ıslahı, kanalizasyonda yapımında Antalya'da birinci olduk. Büyükşehiri geçmiştik. İşte nasip olursa Habalı belediye başkanı olsaydı Belkıs’tan, Bucak köye, Serik'ten, Akbaş'a kadar sıcak asfalt olur muydu? Olacak inşallah. Bizden önce on yıldır köylerimize bir düğün salonu diye üstü kapalı bir şeyler yapılmış. Tuvalet yok. Gelin evi yok. Misafirhanesi yok. Kendi haline bir çadır. Oralar güzelleşecek ve sosyal ihtiyaçları giderebilecek hale getireceğiz.

İlk projemiz kreşler ve misafirhaneler

Serik merkez olmak üzere Kadriye'de, Belek'te, Boğazkent'te, Abdurrahmanlar'da, Gediz'de ihtiyacı kadar, çocukların 7/24 izlenebileceği anne baba tarafına izlenebileceği kreşler yapacağız. İlk projelerin içinde. İlçemizde bir şekilde düğün için, bayram için, cenaze için gelmiş dışarıdan misafirler için ilçemizde konaklayabileceği belediyemiz adına konaklanabilecek iki gün misafir edebileceğimiz belediye misafirhaneleri olacak. Ya da Serik’e geldiği zaman düşünün ki bir cenaze evine geldi. Dışarıdan misafir Ankara'dan, Konya'dan, Artvin'den, Diyarbakır'dan kalacak sorunu olmayacak. Belediyemizin misafirinde iki gün misafir edeceğiz. Allah nasip ederse seçilirsek Seriğimize kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah. Belediye seçimleri için Partiniz ne olursa olsun başkanımız Habalı olsun. Hizmet gelsin diyorsanız Hizmet olsun başkanımız Habalı olsun.” dedi.

Gönül kazanmak kolay bir iş değil, Habalı bunu başarmıştır

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, “Habalı başkanı burada tekrar sizin gönlünüzün sultanı yapmak için aday yaptığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabii 2019 bir kaza oldu. O zaman halledemedik ama artık 2019 un telafisini inşallah 31 Mart'ta yapacak. Biz de gereğini yaptık. Artık kıymeti daha fazla arttı. Bu güzel kardeşim, Seriklilerin gönlüne girmiştir. Bu kolay bir şey değil. Bir gün sırat-ı müstakimden geçerken işte bu Serikliler hep şehadet edecek güzel hizmetlerinden dolayı. Bu gönül kazanmak kolay bir iş değil.

Bu seçim size hizmet edecek olanı sizin görevlendirme seçimi

Diyeceksiniz ki bu siyasetçiler seçimden seçime geliyor ama bu seçim aslında sizin seçiminiz. Bu seçim sadece Habalıyı belediye başkanı yapma seçimi değil Bu seçim size hizmet edecek olanı sizin görevlendirme seçimi. Bugün burada gerçekten öncelikle Antalya'da sevgili Nesrin Ünal'ı aday olarak göstermek ve Antalyalı'ya hizmetten başka bir derdi olmayan rant peşinde, ihale peşinde koşanların değil, yandaşların değil, Antalyalıların gönlüne giren bir milletvekili, eski bir milletvekili kardeşime aday yapmış olmaktan büyük gurur duyuyorum. Habalıyı da bir belediye başkan adayı olarak sizlerin huzurunuza getirmiş olmaktan da büyük bir gurur duyuyorum. Bize düşen görev budur. Bunlar önemli olan bu güzel insanlara hizmet edecek kadroları size sunabilmek. Hangi partiden olursa olsun Bu vatan bizim. Biz güzel Türk milletinin evladıyız. Bu cumhuriyet bizim, Atatürk de bizim. İnancımız da bizim.

bu seçimler aynı zamanda sizin derdinizi dile getirme seçimidir

Bu seçim sizin seçiminiz. Bu sizin seçiminiz benim seçimim değil. Benim gerçeğim neyse o gerçeği anlatacaksın, ileteceksin. Nasıl yapacaksın? 5 yılda bir önüne sandık geliyor. Onun için bu seçimler aynı zamanda sizin derdinizi dile getirme seçimidir. Siz de sandıkta cevabı verirseniz inanın ki 31 inden sonra ne olacak biliyor musunuz? Biz ne ettik de yanlış yaptık diyecekler. 2019 da yapamadık olmadı. Sizin gönlünüzdeki adayı getiremedik Serik’e. Ama şimdi getirdik.

Yerel yönetimlerde Antalya'da Nesrin Ünal’a Serik'te Mehmet Habalı'ya vereceğiniz destek. Aynı zamanda Burada Türkiye'nin geleceğine, ışık tutacak. Ve inanıyorum ki İYİ Parti'nin güçlenmesi, milletin güçlenmesi demektir. Milletin hakkının hukukunun konuşulması demektir. Artık birbirimize düşmanlaştıran politikaya yer yok. Bu milletin ortak değerlerini savunun. Bu millet bayrağına, inancına, Atatürk'üne, cumhuriyetine sahip çıkan bir millettir! Hangi partiden olursa olsun!

Gelin gönülleri burada birleştirelim. Habalı’yı başkanlığa getirelim

Bu güzel yöreye hizmet etmemiz gerekiyor. İşte yeşil erbabı Mehmet Habalı burada. Gelin gönülleri burada birleştirelim. Gelin Habalı’yı başkanlığa getirelim diyorum.

 

Başkan Adayı İdris Barut’tan Serik’te Aşure İkramı

Balkondan Düşen Adam Tenteye Çakıldı

LGS’DE ALTIN SONUÇLAR

Yedisu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu ile Röportaj

Serik Esnaf Odası’ndan Aşure İkramı

Serik Orman İşletme Müdürlüğü'nden Orman Şehitleri İçin Aşure İkramı

Başsavcı Özel, Çilenker Kardeşleri Makamında Kabul Etti

Serik’te Uyuşturucu tacirlerine geçit yok

Başkan Kumul Şampiyonları ağırladı

Çimen: “Bizim Alnımız Açık, Yolumuz Bellidir”

Ölmüş halde annesinin kuyruğuna yapışık kalan kedi yavrusu kurtarıldı

Serik’te Çalılıklarda Çıkan Yangın Seralara Sıçradı

Başpehlivanlık unvanını kazandı babasının mezarına koştu

Serik’te Muhtarlar toplantısı düzenlnedi

Serik’te Servis Otobüsünün Çarptığı Yaya Hayatını Kaybetti

Serikli Celal Bayar Çilenker Artık Başpehlivan

Sigara izmaritinden 30 nar yandı

ÇIMEN: HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Şantaj ve Tehdit operasyonunda bir kişi tutuklandı

37 Yıl 6 ay hapis cezası bulunan iki kişi yakalandı

ENFLASYONDA SINIRLI DÜŞÜŞ SÜRERKEN MALİYET BASKISI DEVAM EDİYOR

Şeref Çimen'den Basın açıklaması

Belek'te Taksiciler Kontak Kapattı

Jandarmadan Şantaj ve Tehdit operasyonu

Coşku, Kültür ve Dayanışma Bir Aradaydı: Dumanlı Yaylası 13. Yörük Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Serik'te Cumhuriyet Savcısı Türkan Bal’a veda programı

Belediye meclis toplantısına Serik Spor damgasını vurdu

Esnaflara Eğitim İndirimi

Yangın ormana ulaşmadan söndürüldü

2025 rekorlar yılı olacak

Yükleniyor

Başkan Adayı İdris Barut’tan Serik’te Aşure İkramı

Balkondan Düşen Adam Tenteye Çakıldı

LGS’DE ALTIN SONUÇLAR

Yedisu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu ile Röportaj

Serik Esnaf Odası’ndan Aşure İkramı

Serik Orman İşletme Müdürlüğü'nden Orman Şehitleri İçin Aşure İkramı

Ölmüş halde annesinin kuyruğuna yapışık kalan kedi yavrusu kurtarıldı

Serik’te Çalılıklarda Çıkan Yangın Seralara Sıçradı

Başpehlivanlık unvanını kazandı babasının mezarına koştu

Serik’te Muhtarlar toplantısı düzenlnedi

Çimen: “Bizim Alnımız Açık, Yolumuz Bellidir”

ÇIMEN: HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Şeref Çimen'den Basın açıklaması

AK Parti Serik ilçe danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Büyük Antalya Mitingine davet

Başkan Söker, ‘Liderlik Okulu’nda

Milliyetçi Hareket Partisi Serik İlçe Başkanlığı Görev Değişimi

AK Parti Heyetinden Serik’e Ziyaret

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkılması kentin hafızasına vurulacak kültürel bir darbedir

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Manavgat Oymapınar'da suyu ve doğayı kirletecek GES ısrarından vazgeçilmeli

Başsavcı Özel, Çilenker Kardeşleri Makamında Kabul Etti

Başkan Kumul Şampiyonları ağırladı

Serikli Celal Bayar Çilenker Artık Başpehlivan

ANTALYADA DRONE'LU GALATASARAY ŞAMPİYONLUK BALOSU

Türkiye PGA Championchip turnuvası sona erdi

European Senior Men’s & Ladies’ Championship 2025, Antalya’da başlıyor

European Senior Men’s & Ladies’ Championship 2025, Belek’te Başlıyor

Serik Belediyespor U17 takımı Antalya şampiyonu oldu

Kadriyespor Takımı Şampiyon Oldu

SERİK GENÇLİK MERKEZİ KARATE TAKIMINDAN MADALYA YAĞMURU

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

11 yaşındaki Serikli Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutundu

Mucize bebek Özlenen, 2 yaşında

İleri tıp merkezlerinde yapılan ameliyatlar artık Serik devlet hastanesinde

Hastanenin çocuk servisinde yenileme çalışmaları yapıldı

Serik Devlet Hastanesinde sünnet olacak çocuklar akülü arabayla ameliyathaneye götürülüyor

Söker, “Sağlık kompleksimizin yıl sonunda teslimi öngörülüyor.”

Serik’te gönüllüler

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

Anamur Uluslararası Limanı Türkiye’nin en kritik kapısı oldu. Kıbrıs ve Mavi Vatanın kilidi: Anamur

Maliye'den 3 bin kişilik ekiple kuyumculara eş zamanlı denetim

“CATA Lounge Coifffeur” kuaför ve güzellik salonu Belek’te açıldı

Berberler, kuaförler ve güzellik salonları Pazar günleri kapalı olacak

*Belek Doğa Tour'dan Ücretsiz Yerel Rehberlik Hizmeti*

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2