-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
50,88% 0,17
-
GRAM ALTIN
6930,27% 1,20
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
“İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ” 81 İLE YAYILIYOR
“İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ” 81 İLE YAYILIYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET iş birliğiyle hayata geçirilen "İşimiz Temiz Projesi" 81 ilde uygulamaya konuluyor.
Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Regnum Carya otelde, konaklama, yiyecek-içecek ve ulaşım sektöründeki işletmelere yönelik hijyen eğitimlerini kapsayan "İşimiz Temiz Projesi"ne ilişkin Türkiye geneli yaygınlaştırma ve proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2021 yılında 3 pilot ilde başlayan projenin çok kısa sürede büyük bir ivme kazandığını söyledi.
Projenin ülke geneline yayılması için gerekli adımların atıldığını belirten Hisarcıklıoğlu, "İşimiz Temiz Projesi ile hizmet sektöründeki yeme içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren mikro işletmelerin, gelişmiş hijyen anlayışı ile öne çıkmalarına, tüketicilerin ve özellikle turistlerin buraları tercih etmesine destek veriliyor. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığımız, eğitimlerin tasarlanması ve kadın girişimcilerimize bu eğitimlerin verilmesinde çok başarılı işler çıkardı. Bir diğer proje ortağımız olan OPET de, gerek yerelde gerek ulusalda projenin ölçeklenmesi ve sahada uygulanması için büyük katkı sağladı." diye konuştu.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ise hizmet sektöründeki mikro işletmelere yönelik hijyen eğitim programlarını kapsayan İşimiz Temiz Projesi’nde yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Öztürk, “Bu proje ile tüm Türkiye’de hijyen ve temizlik standardının oluşması için istasyonlarımızda, okullarda eğitimler verdik. Proje sürekli dallanıp budaklandı. 2021 yılında imkanları daha sınırlı olan mikro işletmeler için ‘İşimiz Temiz’ Projesi ile güç ve gönül birliği yaptık. Değerli paydaşlarımızla birlikte titizlikle çalışıyor ve bunun sonucu olarak işletmelerin de ilgisi ve projeyi sahiplenmesiyle başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Üç ilde başladığımız sonrasında 20 ile yaydığımız projemizi şimdi de 81 ilde uygulayarak mikro işletmelerde hijyen, temizlik bilinci oluşturmak ve bu sayede müşteri memnuniyetine katkıda bulunmak temel amacımız. Bu proje ile mikro işletme sahiplerine kazandıracağımız farkındalık ile hijyen bilincinin daha geniş bir biçimde özümsenmesine ve müşteri memnuniyetine büyük katkı sağladığımıza inanıyorum. Amacımız uzun vadede daha başarılı sonuçlara ulaşmak ve bu sonuçların kalıcı olmasını sağlamak.” İfadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete de, “İşimiz Temiz Projesi, toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi konularının, kamu kurum ve kuruluşlarının temel görev ve sorumluluğunda olmasından hareketle yola çıkılarak oluşturuldu. Projenin daha geniş kesimlere ulaşabilmesi ve maksimum faydanın sağlayabilmesi için projenin tarafları olan üç ana paydaş da bilgi birikimini ve tüm olanaklarını seferber etmiş durumda. Kıymetli paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz bu toplantıyı yeni dönemin başlangıç noktası kabul ediyoruz. Bu uzun soluklu projemizde birbirimizden güç alarak ortak faydayı büyüteceğimize olan inancımız tam. Bu vesileyle projeyi birlikte etkin bir şekilde yürüttüğümüz paydaşlarımıza, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’e, bugün katılımları ile de desteğini sağlayan ve güçlü iş birliği içerisinde bulunduğumuz TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı, işletmelerin tecrübelerini paylaştığı "Hijyen ve Mikro İşletmelerde Sürdürülebilir Yönetim Paneli" ile devam etti.
Toplantı programı, "Proje Dönemi Yarışması"nda ödüllerin verilmesinin ardından sona erecek.
Doktor ve Hemşirelere saldıran gözaltındaki üç şahıs serbest bırakıldı
Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Çanakkale Ruhu Antalya’da Yad edildi
Kaymakam Şahin: Kaymakamlık olarak kamu görevlilerine yönelik her türlü şiddetin karşısındayız
Serik’te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreni düzenlendi
SGK'dan Antalya belediyelerine icra takibi
10 Yıldır aranan cinayet zanlısı Serik’te yakalandı
Serik’te Hasta yakınları doktor ve hemşireye saldırdı
PFDK'dan Serik Spora 110 Bin TL sahayı iyi sulamama cezası
Arama Kurtarma Gönülleri iftar sofrasında bir araya geldi
Kaymakam Şahin Uzay Kongresi hazırlıklarını yerinde inceledi
Kapkaç Şüphelileri yakalandı
Aksu İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Elmalı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Vali Şahin’den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yıl Dönümü Mesajı
Bir hafta içinde aranan 367 kişi yakalandı
Kadınlar Güreşte 3 Madalya
Kamyonet kasasından düşen kadın yaşamını yitirdi
Tour Of Antalya Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Serik’te Ramazan Gecelerine Satranç Heyecanı
Serik’te Ramazan şölenine yoğun ilgi
Başkan Söker’den 112 Acil Sağlık istasyonuna anlamlı ziyaret
Turizmde üç bayrama 'savaş' etkisi
Serik Sporu Umutlandıran galibiyet
Deniz Özgökdemir’den STAM Olimpiyatlarında büyük başarı
Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Bu merkezde hayat var
Hacı Nizamettin Demirel Camii Ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
Bankoğlu Futbol Takımı Yarı Finalde
Yükleniyor




