• BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,59% 0,01
  • EURO

    50,11% 0,57
  • GRAM ALTIN

    5852,09% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9291,43% -0,01

Antalya İYİ Parti'de istifa şoku ....

Siyaset 9.01.2024 14:03:00 1134 0
Antalya İYİ Parti

Antalya İYİ Parti'de istifa şoku ....

Antalya İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, bir araya gelerek düzenledikleri toplantı sonrasında görevlerinden toplu istifa etme kararı aldı.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deniz, Mustafa Eser, Süleyman Arslan, Mehmet Günay, Şükriye Yıldırımlar ve ismini açıklamak istemeyen bir diğer üye istifa ettiklerini açıkladı. Toplamda 60 üyenin istifa gerekçeleri arasında Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve ekibinin yönetim krizi, kişisel odaklanmaları, ve parti içi sorunlar olduğu dile getirildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deniz yönetim adına yaptığı açıklamada, Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’ın yönetememe krizinden dolayı istifa kararı aldıklarını dile getirerek “İktidara alternatif olmak için kurduğumuz, ancak gelinen noktada Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve ekibinin kişilere kanalize olmuş yapısıyla İYİ Parti’nin özellikle Antalya’da iktidara talip olmadığını üzülerek görmekteyiz. Bugün, aslında hepimiz için zor bir gün. 2017 yılında gerçekleştirilen referandum sonrasında güçler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sistemin yeniden ülke yönetiminde hakim kılmak için kuruluşundan bu güne büyük emek ve umutlarla Atatürk ve Cumhuriyet değerleri doğrultusunda çetin mücadeleler verdiğimiz İYİ Parti’deki görevlerimizden Antalya İl Başkanı Karacan’ın yönetememe krizi sonrasında ortak iradelerimiz sonucunda almış olduğumuz karara istinaden yol arkadaşımızla birlikte İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu üyeliğimizden istifa ediyoruz.” dedi.

SİZ KİMİN PROJESİSİNİZ?

İstifaların Genel Başkan Meral Akşener'e değil, Antalya İl Başkanı ve ekibinin yönetim anlayışına yönelik olduğu vurgulayarak, BaşkanKaracan’a bir dizi soru  ve eleştiri yönelten yönetim kurulu üyesi Ali Deniz konuşmasına şu şekilde devam etti:  “Her birimiz İYİ Parti’de onlarca dost ve arkadaş biriktirdik. Dostluklarımız ilelebet baki kalacaktır. Bu hikayede bizlerle yürüyen tüm yol arkadaşlarımıza, genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyor, siyasetin savaş alanı değil bir uzlaşı alanı olduğunu hatırlatarak dostça yollarımızı ayırıyoruz. Buradaki tepkimiz kesinlikle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e değildir. Biz Antalya'daki sorunları Genel Merkezimizin görmesi için yola çıktık. Atatürk’ümüzün ilkeleri ışığında Demokrasi ve adalete inanan Cumhuriyete yürekten bağlı demokrasi mücadelemiz devam edecektir.

Buradan Antalya İl Başkanı ve etrafında oluşturduğu 3-4 kişilik karar mekanizmasına da bazı sorular sormak istiyoruz:

•Bir gün olsun İYİ Parti Antalya Milletvekilleri ile toplumun ihtiyaç duyduğu herhangi bir yerde bir araya geldiniz mi?

•Toplantılarda varsa yoksa CHP’yi eleştiriyorsunuz. İktidarın AKP ve MHP olduğunun farkında değil misiniz?

•Görevden istifa edenlerin eleştirilerini şiirle, sazla sözle geçiştirmek ne kadar doğru?

•Bire bir ikili görüşmemizde ‘Abi Genel Başkan yanlış yapıyor. Seçimden sonra tabela partisi oluruz’ dediniz mi? Ben çocuklarımın üzerine yemin edeceğim. Peki sen edebilecek misin?

•Partinin siyasi görüşünü değil de kişinin görüşüne güdümlü ilerleyip, paranın gücüne göre partiyi evirip çevirdiğiniz doğru mu?

•Göreve geldiğinizden bugüne bir tek komisyon kurdunuz mu?

•Göreve geldiğinizdeki üye sayısı yüzde 50 azalmıştır. Kendinizi bu düşüşün neresinde görüyorsunuz?

•99 kişiden 40 kişiye düşmüş olan yönetiminizle daha ne kadar görevde kalmayı düşünüyorsunuz?

•Geçen hafta yapılan İlçe Başkanları toplantısında Kepez İlçe Başkanının ‘il yönetim kurulundan 40 tane istifa var. Bunlarla alakalı önlem almayı düşünüyor musunuz? Bunlar neden istifa ediyorlar’ diye sorduğunda böyle bir istifanın olmadığını, 7-8 kişinin istifa ettiğini vurdum duymaz, kimseyi dinlemez tavırlarınızla beyan ederek, istifaları yalanladınız. Bir gün sonra il yönetim kurulu toplantısında ise, kendi dağıttığınız listede 51 kişinin istifa ettiğiniz beyan ettiniz. Neden tutarsız ve yalan beyanlarda bulundunuz? İl yönetim kurulundan bu kadar arkadaş istifa ederken neden önlem almadınız?

•Öte yandan belediye başkanları ve meclis üyeleri başka bir siyasi partiye katılırken, neden tepkisiz kaldınız?

•Disiplin kurulu üyesinin yönetim kurulu toplantılarına katılması doğru mu?

•Meclis Üyesi adayı olmak için yönetim kurulundan istifa eden isimler nasıl olur da yönetim kurulu toplantılarına katılabilir?

•İstifalarını dikkate almadığınız kaç kişi, sonrasında partiden istifa etmek zorunda kalmıştır?

•Genel seçimlerde çalışmadığınız gibi önümüzdeki yerel seçimleri de sadece Genel Başkan ve belediye başkan adayları ile fotoğraf çektirerek seçim alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

•Genel seçimlerden sonra yaptığınız konuşmada başarısızlığı ‘Ben mi masadan kalktım, sonra ben mi oturdum’ diyerek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i hedefe koymanız ne kadar doğruydu?

•Genel seçimlerde bir çok sandık boş kaldı. Yerel seçimler öncesinde ilçe başkanlarını sırf belediye meclis üyelerini kendiniz yazabilmek için görevden aldırmanız ve ekiplerini tasfiye etmeniz partiye ne kazandıracak?

•Siz kimin projesisiniz? Sadece kurucu il yönetiminde bir kere toplantıda göründünüz. 4 yıl hiçbir yerde görünmediniz. Genel Başkan bile sizi tanımazken, siz kimlerle beraber yol yürüyordunuz?

•İnsanları sosyal medyalardan fişlediniz. Sizin sosyal medyanızda Genel Başkanımız ve İyi Parti ile ilgili bir tane paylaşımınız yoktu. Nasıl oldu da birden İyi Partili oluverdiniz?

•Genel Başkan Sayın Meral Akşener’i kimler kandırıp da sizi buraya il başkanı olarak getirdi?

•Niye yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile toplantı yapıp ortak kararlar almıyorsunuz? Neden tek başına karar veriyorsunuz? Yönetim Kurulu Üyelerini süs olarak mı görüyorsunuz?

•Karakterli ve onurlu insan kendi davuluna kendi tokmağıyla vurur. Sizin davulunuza tokmağı kim vuruyor?

•Parti’de bir sürü emektar insanlar vardı. Kibriniz yüzünden onları da partiden uzaklaştırdınız. Bugüne kadar İyi Parti için verilen emekleri neden hiçe saydınız?

•Seçim zamanında SKM kurdunuz. Partiye gönül veren, görev yapan, eski il başkanları, ilçe başkanları, kurucular kurulu üyelerini ve partinin ileri gelenlerini arayıp, fikir alışverişinde niçin bulunmadınız?”

Antalya Belek Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Abdullah Kuzu atandı

TÜRTOB Başkanı Yıldırım’dan Ögel’e ziyaret

Antalya Limanı’nda Halk Sağlığı Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirildi

Serik Spor A.Ş Futbol kulübü Manisa’ya bileniyor

Antalya'da futbol takımları 1500 kamp yapacak

Serik’te küçükler ve yıldızlar Futsal turnuvası sona erdi

Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Laboratuvarına kavuştu

CHP’li eski başkana ev hapsi

Başkan Çetin ve Söker’den Serik’te mahalle başkanlarına teşekkür ziyareti

Balonlar lösemiyi yenen Sercan için uçuruldu

Serik’te Otomobilin çarptığı kadın ağır yaralandı

Türkiye spor turizminde yeni bir döneme adım atıyor

Serik önceki dönem CHP ilçe başkanı rüşvet istediği iddiasıyla gözaltına alındı

Başkan Güzel’den İtfaiye Talebi

Anahtar Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Başaran: Biz milletin A planıyız hiç kimsenin B planı değiliz

Serik’te Acısu Deresi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Şehitlerimizin aileleri Antalya'da buluştu

Adalet Bakanı Tunç’tan Serik ilçesine geçmiş olsun mesajı

Antalya'nın Serik ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem

İlçe Müdürü Ekiz’den Töngüşlü ortaokuluna ziyaret

Serik’te 4.9 şiddetinde korkutan deprem

Akıllı Adaylığını Açıkladı: Sizlerin adına yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir

32'nci Golf Mad Turnuvası'nda şampiyon Artem Flatkin oldu

Regnum Carya Pro-Am Golf Turnuvası'nın şampiyonu Ali Altuntaş

Serik’te sağanak yağış uyarısı

Serik Spor A.Ş Keçiörengücü’ne 3-1 yenildi

Elmalı İlçesinde Uyuşturucu operasyonu

İyilikle yükselen gönüller ödüllendirildi

Konyaaltı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Kepez İlçesinde Kaçak Alkol Operasyonu

Yükleniyor

TÜRTOB Başkanı Yıldırım’dan Ögel’e ziyaret

Balonlar lösemiyi yenen Sercan için uçuruldu

Serik’te Acısu Deresi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Şehitlerimizin aileleri Antalya'da buluştu

Adalet Bakanı Tunç’tan Serik ilçesine geçmiş olsun mesajı

Akıllı Adaylığını Açıkladı: Sizlerin adına yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir

İyilikle yükselen gönüller ödüllendirildi

The Land of Legends’ta Yeni Yıl Heyecanı!

Akseki’nin yerel lezzetlerine coğrafi tescil

Gökkuşağı Serik’te kartpostallık görüntü oluşturdu

Anahtar Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Başaran: Biz milletin A planıyız hiç kimsenin B planı değiliz

Başkan Turhat: Kapalı kapılar ardında pazarlık sürecin önündeki en büyük engeldir

Çavuşoğlu: Biz hizmet ile onlar yolsuzlukla anılıyor!

Milletvekili Coşar: Söz Var, Tren Yok; Havalimanı Var, Uçak Yok; Hamaset Var, Yatırım Yok

Büyük Önder İçin Mevlid-i Şerif okutuldu

Anahtar Parti, 1. yaşını coşkuyla kutladı

Başkan Söker: “3 Kasım Demokrasi yolculuğunda siyasi bir milattır”

CHP Antalya İl Başkanlığı seçimini CHP Genel Merkezi kazandı

CHP Serik ilçe teşkilatından Genel Başkan Özel’e ziyaret

İYİ Parti Erhan Uzun’la devam dedi

Serik Spor A.Ş Futbol kulübü Manisa’ya bileniyor

Serik’te küçükler ve yıldızlar Futsal turnuvası sona erdi

Türkiye spor turizminde yeni bir döneme adım atıyor

Regnum Carya Pro-Am Golf Turnuvası'nın şampiyonu Ali Altuntaş

Serik Spor A.Ş Keçiörengücü’ne 3-1 yenildi

Serik Spor A.Ş Bodrum’da Keçiörengücünü ağırlayacak

Serik’te özel öğrencilere yönelik spor faaliyetleri düzenlendi

Regnum Pro Am Golf Turnuvası Başladı

32. Golf Mad Turnuvası Antalya'da başladı

Paşalı: Futbolcuların Karakteri ve oyun inancıyla Serikspor’un ulaşamayacağı hedef yok

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8