• BIST 100

    10528,52%0,61
  • DOLAR

    41,85% 0,03
  • EURO

    48,90% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5690,65% 0,54
  • Ç. ALTIN

    9359,81% 0,00

Antalya İYİ Parti'de istifa şoku ....

Siyaset 9.01.2024 14:03:00 1092 0
Antalya İYİ Parti

Antalya İYİ Parti'de istifa şoku ....

Antalya İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, bir araya gelerek düzenledikleri toplantı sonrasında görevlerinden toplu istifa etme kararı aldı.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deniz, Mustafa Eser, Süleyman Arslan, Mehmet Günay, Şükriye Yıldırımlar ve ismini açıklamak istemeyen bir diğer üye istifa ettiklerini açıkladı. Toplamda 60 üyenin istifa gerekçeleri arasında Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve ekibinin yönetim krizi, kişisel odaklanmaları, ve parti içi sorunlar olduğu dile getirildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deniz yönetim adına yaptığı açıklamada, Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’ın yönetememe krizinden dolayı istifa kararı aldıklarını dile getirerek “İktidara alternatif olmak için kurduğumuz, ancak gelinen noktada Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve ekibinin kişilere kanalize olmuş yapısıyla İYİ Parti’nin özellikle Antalya’da iktidara talip olmadığını üzülerek görmekteyiz. Bugün, aslında hepimiz için zor bir gün. 2017 yılında gerçekleştirilen referandum sonrasında güçler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sistemin yeniden ülke yönetiminde hakim kılmak için kuruluşundan bu güne büyük emek ve umutlarla Atatürk ve Cumhuriyet değerleri doğrultusunda çetin mücadeleler verdiğimiz İYİ Parti’deki görevlerimizden Antalya İl Başkanı Karacan’ın yönetememe krizi sonrasında ortak iradelerimiz sonucunda almış olduğumuz karara istinaden yol arkadaşımızla birlikte İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu üyeliğimizden istifa ediyoruz.” dedi.

SİZ KİMİN PROJESİSİNİZ?

İstifaların Genel Başkan Meral Akşener'e değil, Antalya İl Başkanı ve ekibinin yönetim anlayışına yönelik olduğu vurgulayarak, BaşkanKaracan’a bir dizi soru  ve eleştiri yönelten yönetim kurulu üyesi Ali Deniz konuşmasına şu şekilde devam etti:  “Her birimiz İYİ Parti’de onlarca dost ve arkadaş biriktirdik. Dostluklarımız ilelebet baki kalacaktır. Bu hikayede bizlerle yürüyen tüm yol arkadaşlarımıza, genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyor, siyasetin savaş alanı değil bir uzlaşı alanı olduğunu hatırlatarak dostça yollarımızı ayırıyoruz. Buradaki tepkimiz kesinlikle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e değildir. Biz Antalya'daki sorunları Genel Merkezimizin görmesi için yola çıktık. Atatürk’ümüzün ilkeleri ışığında Demokrasi ve adalete inanan Cumhuriyete yürekten bağlı demokrasi mücadelemiz devam edecektir.

Buradan Antalya İl Başkanı ve etrafında oluşturduğu 3-4 kişilik karar mekanizmasına da bazı sorular sormak istiyoruz:

•Bir gün olsun İYİ Parti Antalya Milletvekilleri ile toplumun ihtiyaç duyduğu herhangi bir yerde bir araya geldiniz mi?

•Toplantılarda varsa yoksa CHP’yi eleştiriyorsunuz. İktidarın AKP ve MHP olduğunun farkında değil misiniz?

•Görevden istifa edenlerin eleştirilerini şiirle, sazla sözle geçiştirmek ne kadar doğru?

•Bire bir ikili görüşmemizde ‘Abi Genel Başkan yanlış yapıyor. Seçimden sonra tabela partisi oluruz’ dediniz mi? Ben çocuklarımın üzerine yemin edeceğim. Peki sen edebilecek misin?

•Partinin siyasi görüşünü değil de kişinin görüşüne güdümlü ilerleyip, paranın gücüne göre partiyi evirip çevirdiğiniz doğru mu?

•Göreve geldiğinizden bugüne bir tek komisyon kurdunuz mu?

•Göreve geldiğinizdeki üye sayısı yüzde 50 azalmıştır. Kendinizi bu düşüşün neresinde görüyorsunuz?

•99 kişiden 40 kişiye düşmüş olan yönetiminizle daha ne kadar görevde kalmayı düşünüyorsunuz?

•Geçen hafta yapılan İlçe Başkanları toplantısında Kepez İlçe Başkanının ‘il yönetim kurulundan 40 tane istifa var. Bunlarla alakalı önlem almayı düşünüyor musunuz? Bunlar neden istifa ediyorlar’ diye sorduğunda böyle bir istifanın olmadığını, 7-8 kişinin istifa ettiğini vurdum duymaz, kimseyi dinlemez tavırlarınızla beyan ederek, istifaları yalanladınız. Bir gün sonra il yönetim kurulu toplantısında ise, kendi dağıttığınız listede 51 kişinin istifa ettiğiniz beyan ettiniz. Neden tutarsız ve yalan beyanlarda bulundunuz? İl yönetim kurulundan bu kadar arkadaş istifa ederken neden önlem almadınız?

•Öte yandan belediye başkanları ve meclis üyeleri başka bir siyasi partiye katılırken, neden tepkisiz kaldınız?

•Disiplin kurulu üyesinin yönetim kurulu toplantılarına katılması doğru mu?

•Meclis Üyesi adayı olmak için yönetim kurulundan istifa eden isimler nasıl olur da yönetim kurulu toplantılarına katılabilir?

•İstifalarını dikkate almadığınız kaç kişi, sonrasında partiden istifa etmek zorunda kalmıştır?

•Genel seçimlerde çalışmadığınız gibi önümüzdeki yerel seçimleri de sadece Genel Başkan ve belediye başkan adayları ile fotoğraf çektirerek seçim alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

•Genel seçimlerden sonra yaptığınız konuşmada başarısızlığı ‘Ben mi masadan kalktım, sonra ben mi oturdum’ diyerek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i hedefe koymanız ne kadar doğruydu?

•Genel seçimlerde bir çok sandık boş kaldı. Yerel seçimler öncesinde ilçe başkanlarını sırf belediye meclis üyelerini kendiniz yazabilmek için görevden aldırmanız ve ekiplerini tasfiye etmeniz partiye ne kazandıracak?

•Siz kimin projesisiniz? Sadece kurucu il yönetiminde bir kere toplantıda göründünüz. 4 yıl hiçbir yerde görünmediniz. Genel Başkan bile sizi tanımazken, siz kimlerle beraber yol yürüyordunuz?

•İnsanları sosyal medyalardan fişlediniz. Sizin sosyal medyanızda Genel Başkanımız ve İyi Parti ile ilgili bir tane paylaşımınız yoktu. Nasıl oldu da birden İyi Partili oluverdiniz?

•Genel Başkan Sayın Meral Akşener’i kimler kandırıp da sizi buraya il başkanı olarak getirdi?

•Niye yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile toplantı yapıp ortak kararlar almıyorsunuz? Neden tek başına karar veriyorsunuz? Yönetim Kurulu Üyelerini süs olarak mı görüyorsunuz?

•Karakterli ve onurlu insan kendi davuluna kendi tokmağıyla vurur. Sizin davulunuza tokmağı kim vuruyor?

•Parti’de bir sürü emektar insanlar vardı. Kibriniz yüzünden onları da partiden uzaklaştırdınız. Bugüne kadar İyi Parti için verilen emekleri neden hiçe saydınız?

•Seçim zamanında SKM kurdunuz. Partiye gönül veren, görev yapan, eski il başkanları, ilçe başkanları, kurucular kurulu üyelerini ve partinin ileri gelenlerini arayıp, fikir alışverişinde niçin bulunmadınız?”

Serik Spor A.Ş rakibi Amed Sportif Faaliyetler Kulübünü İstanbul’da ağırlayacak

Devlet okullarındaki zorunlu bağış ve hijyen krizi meclis gündeminde

Genel Tarım Sayımı bilgilendirme toplantısı Serik’te gerçekleştirildi

Yangında mahsur kalan çocukları itfaiye erleri kurtardı

CHP Serik ilçe teşkilatından Genel Başkan Özel’e ziyaret

10. Dünya Barış Kupası turnuvası Serik’te başladı

Eğitim-Bir-Sen Seril ilçe temsilciliğine Ferit İltar seçildi

Serik Borsa İstanbul Turizm MTAL’de Erasmus Days 2025 Coşkusu

Ekiz’den Kaymakam Şahin’e ziyaret

Serik’te yangına giden itfaiye aracı devrildi, 2 yaralı

Antalya’da uyuşturucu operasyonu. 19 Kişi tutuklandı

Muhtarlardan Kaymakam Şahin’e ziyaret

Serik’te Minibüsün çarptığı yaşlı adam yaşamını yitirdi

Üstad Fırın’dan Yeni Projeler

Serik'te toprak kayması sonucu 2 katlı evde oturanlar tahliye edildi.

Yağcı Eczanesi deneyimli personelleriyle Serik’te hizmet vermeye başladı

Serik Belediyesi 2026 yılı bütçesi 2,5 Milyar TL.

Sel Felaketinin Üzerinden 14 Yıl Geçti acılar ilk günkü gibi devam ediyor

TEKELİ AHMET CAN ÖZPINAR ORTAOKULU KİTAP FUARINDA

Antalya’nın gözü kulağı bu projede: En kapsamlı yatırım ise Serik’te gerçekleştirilecek

Kazara babasını vuran şahsa ev hapsi verildi

77. ULUSLARARASI UZAY KONGRESİNE TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kaymakam Şahin, Şampiyon Sporcuyu tebrik etti

Domuz avında kazara babasını vurdu

Hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Serik ilçesinde Nar Hasadı başladı

İYİ Parti Erhan Uzun’la devam dedi

Sivas’ta Gol Sesi Çıkmadı

Çelik ve Söker, Serik’te vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Kumbul topu yine taca attı

Yükleniyor

Genel Tarım Sayımı bilgilendirme toplantısı Serik’te gerçekleştirildi

Muhtarlardan Kaymakam Şahin’e ziyaret

Üstad Fırın’dan Yeni Projeler

Serik'te toprak kayması sonucu 2 katlı evde oturanlar tahliye edildi.

Yağcı Eczanesi deneyimli personelleriyle Serik’te hizmet vermeye başladı

Serik Belediyesi 2026 yılı bütçesi 2,5 Milyar TL.

Sel Felaketinin Üzerinden 14 Yıl Geçti acılar ilk günkü gibi devam ediyor

Antalya’nın gözü kulağı bu projede: En kapsamlı yatırım ise Serik’te gerçekleştirilecek

Kazara babasını vuran şahsa ev hapsi verildi

77. ULUSLARARASI UZAY KONGRESİNE TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

CHP Serik ilçe teşkilatından Genel Başkan Özel’e ziyaret

İYİ Parti Erhan Uzun’la devam dedi

Çelik ve Söker, Serik’te vatandaşlarla bir araya geldi

CHP Seri İlçe başkanlığına Avukat İbrahim Turhat seçildi

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Alara Çayı Yine HES Tehdidi Altında

“24 Yıldır Milletimizin Hizmetindeyiz, 2053’e ve 2071’e Kararlılıkla Yürüyoruz”

CHP DE ÖNCE DELEGE SONRA BAŞKANLIK SEÇİMİ

Söker: “Dere, Çay ve Kanallarımızın temizliği tamamlandı, hemşerilerimiz daha güvenli ve konforlu bir yaşam sürecek”

Çimen: “Bizim Alnımız Açık, Yolumuz Bellidir”

ÇIMEN: HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Serik Spor A.Ş rakibi Amed Sportif Faaliyetler Kulübünü İstanbul’da ağırlayacak

10. Dünya Barış Kupası turnuvası Serik’te başladı

Sivas’ta Gol Sesi Çıkmadı

Serik Spor Erzurum Spor ile berabere kaldı

Serik Spor zorlu deplasmandan 1 puanla döndü

Serik Spor Bir attı Üç aldı

Serik Spor Iğdır deplasmanından 3 puanla döndü

Serik Spor Iğdır deplasmanına gidiyor

BAŞKAN KUMBUL: SERİKSPOR’U SİYASETE ALET ETMEYELİM!

BAŞKAN TAKIMI SATTI, BORÇ SERİK’LİYE KALDI!

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

11 yaşındaki Serikli Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutundu

Mucize bebek Özlenen, 2 yaşında

İleri tıp merkezlerinde yapılan ameliyatlar artık Serik devlet hastanesinde

Hastanenin çocuk servisinde yenileme çalışmaları yapıldı

Serik Devlet Hastanesinde sünnet olacak çocuklar akülü arabayla ameliyathaneye götürülüyor

Söker, “Sağlık kompleksimizin yıl sonunda teslimi öngörülüyor.”

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

Anamur Uluslararası Limanı Türkiye’nin en kritik kapısı oldu. Kıbrıs ve Mavi Vatanın kilidi: Anamur

Maliye'den 3 bin kişilik ekiple kuyumculara eş zamanlı denetim

“CATA Lounge Coifffeur” kuaför ve güzellik salonu Belek’te açıldı

Berberler, kuaförler ve güzellik salonları Pazar günleri kapalı olacak

*Belek Doğa Tour'dan Ücretsiz Yerel Rehberlik Hizmeti*

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3