-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Bakan Tekin: 559 bin bireye 13 milyar liralık destek verdik
Bakan Tekin: 559 bin bireye 13 milyar liralık destek verdik
ANTALYA’da konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel bireylere özel eğitim veren kurumlara bu yıl yapılan desteği açıkladı. Tekin, “3 bin 243 kurumla yaklaşık 559 bin bireye 55 bin personelle hizmet sunmaktayız. Yalnızca bu yıl sunmuş olduğunuz eğitimler için 13 milyar TL’yi aşkın ödeme yaptık” dedi.
Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki bir otelde düzenlenen ve 3 gün sürecek 6’ncı Özel Eğitimde Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü ve Eğitim Niteliklerinin Artırılması Türkiye Buluşmaları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Özel Özel Eğitim Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Kılıç ve davetlilerin katılımıyla başladı.
Açılışta konuşan Bakan Tekin, insanı yaşatmak mantığıyla tolumun her kesimine hizmet sunmaya çalıştıklarını belirtti. Bakan Tekin, anayasanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sosyal devlet olarak tanımladığını bu nedenle özel ğeiitm gereksinimi duyan bireylere destek olmanın milli eğitim bakanlığının görevi olduğunu söyledi. Özel eğitimin Türkiye eğitim sisteminde her geçen gün daha da önemli hâle geldiğini belirten Bakan Tekin, bu çerçevede bakanlık olarak özel eğitim gereksinimi duyan tüm öğrencilere kendi potansiyelinden en üst düzeyde yararlanabilmesi için her türlü desteği sağladıklarını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin hazırlamış olduğumuz eğitim programları doğrultusunda destek eğitim hizmetlerini hassasiyetle uygulamasının önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“2007 yılından bugüne kadar eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmeti sunduğumuz birey sayısı 66 milyon oldu. Bu bağlamda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik hizmeti sunmakta ve okullarla da ortak çalışmalar yürütmektedir. Eksik kalan konu olarak bu çocuklarımızın sosyal hayatta bira daha aktif olmalarını sağlamak belki biraz burada eksiğiz, bu konunun geliştirilmesi gerekir ilerleyen zamanlarda.”
2023 YILINDA ÖZEL EĞİTİME 13 MİLYAR TL DESTEK VERİLDİ
Bakan Yusuf Tekin, özel eğitim veren özel kurumlara bakanlık olarak destek verdiklerini söyledi. 600 bine yakın özel eğitim gereksinimi duyan bireye destek sağladıklarını kaydeden Tekin, “Bugün geldiğimiz noktada 3 bin 243 kurumla yaklaşık 559 bin bireye 55 bin personelle hizmet sunmaktayız. Yalnızca bu yıl sunmuş olduğunuz eğitimler için 13 milyar TL’yi aşkın ödeme yaptık” dedi.
Eylül ayı itibariyle özel kurum açılışlarını durdurduklarını ve bir mevzuat çalışması yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Sektörü sabote etmeye çalışan, sizlerin yaptığı hizmetlerin etkisini azaltan, kamuoyunda imajı olumsuz etkileyen unsurlar vardı. Eylül de kurum açılışlarını durdurduk. Bununla ilgili olarak mevzuat altyapısını adımları atarak sürdüreceğiz” diye konuştu.
Programa Serik Kaymakamı cemal şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de katıldı.
Ayşe Nur Şahinbaş Bilek Güreşinde İl 3.’sü oldu
Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Kumluca İlçesinde Kaçak Tütün Operasyonu
Kaş İlçesinde Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Operasyon
Döşemealtı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Mahra Melin Pınar’ın Vefat Yıl Dönümünde anıldı
Cornelıa Dıamond'a Bir Dünya Ödülü Daha: 'Müşteri Memnuniyetinde Kusursuzluk
Tarihi Sarıyer Börek Serik'te
Serik’te Otomobil balıkçı barınağına uçtu
Akçaalan İlkokulu’nda Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı
Cuma Namazında yaşlı adam Camide bayıldı
İran Milli Futbol Takımı'ndan, ölen çocuklar için 'çocuk sırt çantalı' mesaj
Üniversiteden Güzel Proje
Tekne kayalara çarpıp parçalandı: İçindekiler yüzerek canlarını kurtardı
Başkan Söker’den Nida Gökoğlu’na geçmiş olsun ziyareti
Serik’te Seyir Halindeki Kamyonet alevlere teslim oldu
Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Futbol takımından Kaymakam Şahin’e ziyaret
Serik’te ev yangını korkuttu
Serik’te Göz Sağlığı Farkındalığı Yaratmak konulu seminer düzenlendi
Yörük Leylekler Serik’e gelmeye başladı
Regnum Pro am golf turnuvası başladı
Bülent Akan Zirveye Akıyor
Serik Lisesi müzesinin açılışı gerçekleştirildi
Başkan Hacısüleyman: Turizmde büyük kayıp beklenmiyor
Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan 3 Şahıs yakalandı
Serik’te Nevruz Şenlikleri coşkuyla kutlandı
Serik'te AN Mühendislik düzenlenen törenle hizmete girdi
Elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi
İran Milli Takımı Antalya’da
Sahte MİT Görevlisi suçüstü yakalandı
Yükleniyor




