• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Milletvekili Çelik ve ailesinin, 'Bahadır'dan öncesi ve sonrası' hayatı

Siyaset 5.09.2023 15:11:00 2573 0
Milletvekili Çelik ve ailesinin,

Milletvekili Çelik ve ailesinin, 'Bahadır'dan öncesi ve sonrası' hayatı

 

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik ve eşi Hatice Çelik'in hayatı, ağır otizmli, down sendromlu, serebral palsi hastası olan Bahadır'ın (15)  dünyaya gelmesiyle değişti. Yaşamlarını çocuklarının eğitimine adayan ailede Kemal Çelik TBMM'de kurulan Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu'nda görev alıp otizmle yaşayan ailelere çözüm üretmeye çalışırken, eşi Hatice Çelik ise oğlunun yanında olabilmek için özel eğitim öğretmenliği eğitimi alıp eğitmen oldu. Kemal Çelik, "Bizim hayatımız Bahadır'dan önce ve sonra diye ayrıldı" dedi.
Bir dönem kaymakamlık, valilik, Emniyet Genel Müdürlüğü görevlerini yapan AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, şimdilerde TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. Çelik'in bu görevi yürütmesinin en büyük nedeni ise oğlu 15 yaşındaki Bahadır'ın ağır otizmle birlikte down sendromu ve serebral palsiyi taşıyor olması. 
3 çocuklarından en küçüğü Bahadır'ın dünyaya gelmesiyle hayatları değişen Kemal ve Hatice Çelik çifti, yaşamlarını Bahadır'dan önce ve Bahadır'dan sonra diye ikiye ayırıyor. Bahadır dünyaya geldiğinde ne yapacaklarını bilemeyen Çelik ailesi sonrasında ise çocuklarının eğitimi için ellerinden geleni yapmaya başladı. Çift, bu süreçte çocuklarını, diğer ailelerin itirazı üzerine kreşe dahi kaydettiremedi. Hatice Çelik, oğlunun yanında olabilmek için özel eğitim öğretmenliği eğitimi alıp, oğlunun Ankara'daki okulunda eğitmen olarak görev yapmaya başladı.
2018'de milletvekili seçilen Kemal Çelik, eşinin tavsiyesi üzerine TBMM'de kurulan Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu'na katılarak, komisyon başkanı oldu. Bu süreçte komisyon toplantılarında otizmli çocukları olan ailelerin sorunlarına çözümler üretmeye çalıştı. Çelik, şimdilerde ise otizmli ailelerin en büyük endişesi olan 'bu çocuklar benden sonra ne olacak' düşüncesi için bakım merkezleri açma çalışmalarını yürütüyor.
'KENDİMİZİ BİR ANDA BAŞKA BİR HAYATIN İÇERİSİNDE BULDUK'
Bahadır ile birlikte mücadele etmeleri gereken bir alan oluştuğunu söyleyen Kemal Çelik, "Bahadır 3'üncü oğlumuz. Birisi Dışişleri Bakanlığı'nda, diğeri Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi. Bizim hayatımız Bahadır'dan önce ve sonra diye ayrıldı. Bahadır dünyaya gelişinde oksijensiz kaldı, 3 aylıkken kalp ameliyatı oldu. Düşünün ki bir çocukta hem serebral palsi, hem down sendromu hem otizm var. Biz kendimizi bir anda başka bir hayatın içerisinde bulduk. Mücadele etmemiz gereken bir alan oluştu. Ben bu konularda son derece cahil olduğumu anladım. Eşim araştırıp bana anlattı" dedi.
'ÇOCUĞUMUZU KREŞE ALDIRAMADIK'
Bahadır ile birlikte otizmle tanıştığını söyleyen Çelik, "Çocuğumuzu kreşe aldıramadık. En büyük tepki de diğer ailelerden geliyor. Bahadır'a diğer çocuklarımıza gösterdiğimizden daha fazla özen gösterdik. Parlamentoda otizm komisyonu kurulmasına karar verildi. Eşim bana 'Bu komisyona üye ol' dedi. Ben doktor değilim, sağlıkçı değilim anlamam diye düşündüm. O zamanki grup başkanvekilimiz Mehmet Muş'a üye olmak istediğimi söyledim. Böylelikle komisyona girdim. Hayatımda en önemli şeyin komisyona girmek olduğunu öğrendim. Biz STK'ları, aileleri, devleti dinledik" diye konuştu.
'ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM'
Komisyonda ailelerle aralarında sıcak bir ilişki oluştuğunu belirten Kemal Çelik, "Konuşmak isteyen herkesi komisyona davet ettik. 4 ay boyunca çok önemli çalışmalar yaptık. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve özel eğitim öğretmenlerine ihtiyacı anladık. Bütün aileler beni bilir. Tek bir ailenin sorunu için elimden geleni yapıyorum. Dünyada otizmli çocuklar nasıl eğitim görüyor, nasıl topluma kazandırılıyorsa bizde de aynısının olması lazım ve yavaş yavaş oraya doğru gidiyoruz" dedi.
'CUMHURBAŞKANIMIZIN BU KONUDA TALİMATI VAR'
Otizmli çocukların eğitimi için çalıştıklarını söyleyen Çelik, "Burası kullanılmayan, atıl bir okuldu. Bakanlarımızla görüşerek burayı bu hale getirdik. Endişemiz bu çocukların bizden sonra ne olacağı. Bakım merkezleri gerekiyor. Bunun da temelini atıyoruz. Antalya'da bir model yapacağız. Cumhurbaşkanımızın da bu konuda talimatı, hanımefendinin de bir çalışması var. Türkiye'de ailelerin 'bu çocuklar benden sonra ne olacak' endişesini gidermek için çalışma yapacağız. Otizmle herkes karşılaşabilir. Bu tedbiri şimdiden alıp toplumu duyarlı hale getirmemiz lazım. Toplum otizmli gerçeğini iyi bilmeli, iyi anlamalı" diye konuştu.
'BU BAŞKA BİR DÜNYA'
Otizmin oğlundan önce sadece duyduğu bir kelime olduğunu söyleyen Hatice Çelik, Bahadır'ın dünyaya gelmesiyle tam olarak araştırdığını söyledi. Hatice Çelik, "Önce anlamadık ama çaresi olmayan bir şey olduğunu öğrenince çok korktuk. Nasıl başaracağız, nasıl bu özel durumla baş edeceğiz onun endişesini yaşadık. Bu başka bir dünya. Bahadır'dan önce ve Bahadır'dan sonra diye hayatımızda farklılık oluştu. Daha önce neden görmedik, duyamadık, neden bu dünyanın içerisinde olamadım diye hayıflandığım bir durum oldu" dedi.
'ÇIKARACAĞI BİR SESİ BİLE ÇOK UZUN SÜRE BEKLEDİK'
Yaşadıkları zorlukları anlatan Hatice Çelik, "Bahadır bize çok farklı dünyaları da gösterdi. Küçük şeylerle mutlu olmayı öğretti. Konuşmayı bırakın, çıkaracağı bir sesi bile çok uzun süre bekledik. Şu anda otizmliler için ne yapabiliriz? Biz sadece otizmle mücadele etmedik, aynı zamanda serebral palsi ve down sendromu ile de mücadele ettik. Ancak bu süreçte en büyük sıkıntımız otizmle oldu. Eğitim olarak ne yapabiliriz, diye çabalarken bu okul aklımıza geldi. Hayalimizdeki okulun burada canlandığını gördük" diye konuştu.
'BU SORUNLARI BİZİM GİBİ HERKES YAŞIYOR'
Çocuklarının eğitim süreciyle ilgili sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Hatice Çelik, "Bahadır'a bir kreş eğitimi aldırmak istediğimde normal çocukların olduğu yerde belki onları örnek alır derken buna vakıf olamadık. Diğer aileler, eğitim kurumu kayıt yapmayı reddetti. Ne kadar imkan sunarsak sunalım kreş eğitimi aldıramadık. Bu sorunları bizim gibi herkes yaşıyor. Bu nedenle biz eğitime çok önem veriyoruz" dedi.

Jota Silva: Her zaman yüzde 100'ümü vermek için sahada olurum

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Bir tarafta kar, bir tarafta deniz ve güneş

Yazar M. Ali Durna’dan Serik Posası Gazetesine ziyaret

Polis memuru emekliliğini telsiz anonsuyla duyurdu

Antalyaspor’un yeni teknik direktöre Sami Uğurlu oldu

Alanya’da Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Antalya’da son 1 haftada asayiş olaylarında 241 şahıs tutuklandı

Gökmen Özdenak için Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde tören düzenlendi

The Land of Legends’ta Yılbaşı Coşkusu Yaşandı

Başkan Akıllı Cuma Pazarı esnafıyla bir araya geldi

Motosiklet park halindeki otomobile çarptı: 1 kişi yaralandı

Kaymakam Şahin yılbaşı gecesi güvenlik güçleriyle bir araya geldi

Aracının içinde silahlı saldırıya uğradı

Serikli genç kazada yaşamını yitirdi

Serik’te yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı

VALİ ŞAHİN YENİ YILA GÜVENLİK GÜÇLERİYLE GİRDİ

İlk yarı bitti İsmail Ogan Stadyumunda çalışmalar bitmedi

Kaymakam Şahin’den devlet hastanesine ziyaret

Başkan Söker’den Hastane ve ilçe emniyet müdürlüğüne ziyaret

Serik’te 2025 yılında 1054 kişi evlendi

İYİ Parti Serik ilçe Başkanı Erhan Uzun’dan Yeni Yıl Mesajı

Kaymakam Cemal Şahin’den Yeni Yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı

Galatasaraylılar Yeni Yılı Alexandra Stan ile kutladı

Başkan Söker: Gençlerimiz için varız; gençlerimizle birlikte Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz

BAKA Aralık Ayı Toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi

Vali Hulusi Şahin'in Yeni Yıl Mesajı

ATSO Başkanı Hacısüleyman: 2026 Yılı Denge ve Dayanışma yılı olmalı

Necmettin Çalık’tan Yeni Yıl mesajı

Yükleniyor

Bir tarafta kar, bir tarafta deniz ve güneş

The Land of Legends’ta Yılbaşı Coşkusu Yaşandı

Kaymakam Şahin yılbaşı gecesi güvenlik güçleriyle bir araya geldi

VALİ ŞAHİN YENİ YILA GÜVENLİK GÜÇLERİYLE GİRDİ

Kaymakam Şahin’den devlet hastanesine ziyaret

Başkan Söker’den Hastane ve ilçe emniyet müdürlüğüne ziyaret

Serik’te 2025 yılında 1054 kişi evlendi

Kaymakam Cemal Şahin’den Yeni Yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı

Galatasaraylılar Yeni Yılı Alexandra Stan ile kutladı

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Milletvekili Coşar: Yargı Paketleri, İktidarın Yargı Reformu Adındaki Aldatmacasıdır

Anahtar Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Başaran: Biz milletin A planıyız hiç kimsenin B planı değiliz

Başkan Turhat: Kapalı kapılar ardında pazarlık sürecin önündeki en büyük engeldir

Çavuşoğlu: Biz hizmet ile onlar yolsuzlukla anılıyor!

Milletvekili Coşar: Söz Var, Tren Yok; Havalimanı Var, Uçak Yok; Hamaset Var, Yatırım Yok

Büyük Önder İçin Mevlid-i Şerif okutuldu

Anahtar Parti, 1. yaşını coşkuyla kutladı

Başkan Söker: “3 Kasım Demokrasi yolculuğunda siyasi bir milattır”

CHP Antalya İl Başkanlığı seçimini CHP Genel Merkezi kazandı

Antalyaspor’un yeni teknik direktöre Sami Uğurlu oldu

İlk yarı bitti İsmail Ogan Stadyumunda çalışmalar bitmedi

Antalya'da Ultra Maraton heyecanı

Serik Spor Boluspor’a farklı yenildi

Serik Spor A.Ş Boluspor maçını kazanıp ilk yarıyı 3 puanla kapatmak istiyor

Serik Gençlik Merkezi Pehlivanı Ramazan Berk Kurtlar’dan büyük başarı

Bankoğlu’nun Yıldızları Antalya Üçüncüsü oldu

Fikret Öztürk Kulüplerarası Golf Turnuvasının Şampiyonu, Kemer

Serik’te Gençler Futsal Sona Erdi

Serik’in Yıldızları Antalya Şampiyonu

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9