• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Vali ilk temelini Serik’te attı

Gündem 4.09.2023 12:35:00 1489 0
Vali ilk temelini Serik’te attı

Vali ilk temelini Serik’te attı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın Serik ilçesinde yapılacak olan İlçe Sağlık Müdürlüğü Hizmet binası, Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonu temel atma törenine katıldı. Vali Şahin, “Depremde yerleşim merkezlerinde hiçbir binaya güvenemedik, hastanelerimizin içine girdik. Hastaneleri kriz merkezi yaptık. Buralarda hem sağlık hizmeti sunduk, hem de barınma hizmeti sunduk. Sağlık yatırımlarında hastaneler çağın son teknolojisi ile yapılmış binalardı. En sağlam binalar hastaneler çıktı.”dedi.

Serik merkez mahallesi Atatürk caddesi üzerinde bulunan eski devlet hastanesi arsasında gerçekleştirilen temel atma törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Serik kaymakamı Cemal Şahin, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Oğuz Karahan, Belediye Başkanı Enver Aputkan, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, Kurum Müdürleri, STK Başkanları, Merkez Mahallesi Muhtarı Zafer Korkmaz ve davetliler katıldı.

Programın açılışında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Temelini atacağımız bu tesisimizin en kısa sürede Serik ilçesine kazandırılması ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bura sadece 4 üniteli bir aile sağlık merkezi değil, aynı zamanda İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, 112 istasyonu, Sağlıklı yaşam merkezide içinde olan 4 bin 500 metre kapalı alanı olan büyük bir yatırım. Bunun dışında aldığım bilgiye göre bu alana ayrıca ağız ve diş sağlığı merkezi de planlanıyor. Bir sağlık kompleksi şeklinde oluşacak. Serik halkına iyi bir hizmet sunacak bir lokasyon olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bu tür yatırımlarda süreleri kısaltır. Bizde sanki Cumhurbaşkanımız buradaymış gibi 18 aylık süreyi daha kısaltmasını müteahhit firmadan rica ediyoruz. Seneye bu zamanlarda elimize makası alıp kurdeleyi keseceğimiz şekilde inşaatı tamamlayacağına inanıyorum. İnşallah seneye hep birlikte bu görkemli tesisi açarız. Antalya’da çok yoğun sağlık hizmetleri yapılıyor. Bir kısmının temeli atılıyor. Bir kısmı inşa halinde. Bir kısmı da bitmek üzere. Şu anda çok büyük bir devasa şehir hastanemiz hemen hemen bitmiş. Yakın zamanda açılışını yapabileceğiz. Döşemealtı’nda devam eden bir hastanemiz var. Oda birkaç ay içerisinde devreye girecektir. Manavgat’ta çok önemli bir yatırım başlıyor. Serik’te arsanın değerli olduğu bir yerde uygun lokasyonda 95 dönümlük bir alanı bulmak ve sağlık hizmetlerine aktarmak kolay bir şey değil. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin penceresi olacak, sağlıkta yapmış olduğu dünyaya örnek bir nişanesi olacak bir yatırım yapılacaktır.

-Depremde en sağlam binalar hastanelerdi

Sağlık Bakanlığı çok önemli projeler yapıyor. Depremde yerleşim merkezlerinde hiçbir binaya güvenemedik, hastanelerimizin içine girdik. Hastaneleri kriz merkezi yaptık. Buralarda hem sağlık hizmeti sunduk, hem de barınma hizmeti sunduk. Sağlık yatırımlarında hastaneler çağın son teknolojisi ile yapılmış binalardı. En sağlam binalar hastaneler çıktı. Genelde devletin yaptığı binalar sağlamdı. Ama hastaneler çok daha teknolojik binalardı. Bu konuda tüm sağlık bakanlarımıza emekleri için teşekkür ederiz.”dedi.     

- Sağlık turizminde de Türkiye zirveye doğru giden bir ülke

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, “Sağlık Hizmetleri her zaman AK Partinin alanı olmuştur. Ak Parti iktidara geldiği zaman 2002 yılında Sağlıkta eylem planı açıklamış, 2003 yılında da Sağlıkta dönüşüm projesini başlatmıştır. Bir ülkede refah devleti ve sosyal devlet olmak çok önemlidir. AK Partinin ilk başladığı reformların başında da bu sağlık reformu geliyor. Bununla birlikte Genel sağlık sigortası, aile hekimliği sigortası gibi çok önemli şeyler yapıldı. Sağlıkta reformun önemini pandemide gördük. Dünya Sağlık Örgütü de Türkiye’yi örnek olarak gösterdi. Antalya turizmin başkenti. Serik’te en önemli turizm merkezi. Sağlık turizminde de Türkiye zirveye doğru giden bir ülke. Belek yoluna 95 dönümlük araziye bir hastane yapılacak. Serik turizmin merkezi ama sağlık turizminin de merkezi haline gelmesi gerekiyor.”      

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan,“İlçemize hizmet veren 200 yataklı Serik Devlet hastanesi binasının yetersiz olmasından dolayı uzun zamandır çalıştığımız 95 dönümlük hastane yerimizin 1-2 hafta içerisinde tapusunu almış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Oğuz Karahan, “Sağlığın sürdürülmesinde temel husus, birinci basamak sağlık hizmetleri. Hastalığın başlamadan önlenmesi, aile düzeyinde aile sağlık biriminin teşkili ve bu düzeyde takip edilip hastanelere ulaşmadan takipleri için bu birimler çok önemli. Sağlıklı Hayat Merkezinde aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi olma özelliği ile yeni bir birimi Serik ilçesine kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Antalya ili Sağlık Bakanlığı tarafından yatırımlara önem verilen illerden birisi.”

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından okunan duanın ardından Vali Şahin ve Protokol tarafından butona basılarak ilk harcı atıldı.

Vali Şahin buradaki programın ardından Serik kaymakamlığına geçerek, Kaymakam Cemal Şahin’den ilçe hakkında bilgi aldı. Vali Şahin, STK Başkanları ile toplantı yaptı.

 

Serik İşitme Engelliler Derneği Kutlama

Serik’te kazada ağır yaralanan çocuk yaşamını yitirdi.

Akkınlar Taksiciler Kooperatifinde Başkan Atılgan güven tazeledi

COŞAR: “BU TEKLİF GELECEĞİMİZİ YOK EDECEK”

İlarma Sahilinde Flamingo görüldü

Ali Özdoğan, BETUYAP yönetim kurulu başkanlığına seçildi

Serik’te Fizyoterapist ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Açıldı

YKS Sınavını 2 dakikayla kaçırdı

Çavuşoğlu: “Müttefiklerimiz Gösterdiğimiz Öncü Rolü Takdirle Karşılıyor”

Çok sevdiği atının üzerinde karnesini alarak hayalini gerçekleştirdi

Ekiz'den yıl sonu mesaji

Serik’te öğrencilerin karne heyecanı

Azeri İşadamı Tufan Sadigov Serikspor’un yüzde ellisine sahip oldu

Serik’te Yatalak Kadının En Büyük Hayali: Yeğeninin Düğününe Katılmak

Coşar: Orman Yangınları Sadece Ağaçları Değil, Bir Geleceği Yok Ediyor

Türkiye PGA Championchip turnuvası sona erdi

Yaşlı adam yanan paraları yenisiyle değiştirilince büyük sevinç yaşadı

Serik’te silahla yaralama suçundan aranan iki kişi tutuklandı

Serik’te ev yangınında evle birlikte Traktör alevlere teslim oldu

Başkan Söker: ‘Serik’imizin sorunlarının çözümü noktasında çalışmaya devam edeceğiz’

Serik Gazi Ortaokulundan Bocce’de büyük başarı

Türkiye PGA Championchip Antalya’da başladı

Pedalia Fest Antalya’nın kalbine iniyor.

Özel Öğrenciler Mezun Oldu

Serikli esnaflar Automechanika İstanbul 2025 Fuarı’na katıldı

Gündoğmuş’ta Taş Ocağına Hayır’ Eylemi

Güreşte 7 Madalya

Serik'te Park Halindeki Kamyon Alev Aldı

European Senior Men’s & Ladies’ Championship 2025, sona erdi

Demir ve Muti Ailelerinin Mutlu Günü: Hasan ile Fatma Dünyaevine Girdi

Yükleniyor

Serik İşitme Engelliler Derneği Kutlama

Serik’te kazada ağır yaralanan çocuk yaşamını yitirdi.

Akkınlar Taksiciler Kooperatifinde Başkan Atılgan güven tazeledi

COŞAR: “BU TEKLİF GELECEĞİMİZİ YOK EDECEK”

İlarma Sahilinde Flamingo görüldü

Ali Özdoğan, BETUYAP yönetim kurulu başkanlığına seçildi

Serik’te Fizyoterapist ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Açıldı

Çavuşoğlu: “Müttefiklerimiz Gösterdiğimiz Öncü Rolü Takdirle Karşılıyor”

Çok sevdiği atının üzerinde karnesini alarak hayalini gerçekleştirdi

Ekiz'den yıl sonu mesaji

Büyük Antalya Mitingine davet

Başkan Söker, ‘Liderlik Okulu’nda

Milliyetçi Hareket Partisi Serik İlçe Başkanlığı Görev Değişimi

AK Parti Heyetinden Serik’e Ziyaret

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkılması kentin hafızasına vurulacak kültürel bir darbedir

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Manavgat Oymapınar'da suyu ve doğayı kirletecek GES ısrarından vazgeçilmeli

Ak Parti Bayramlaştı

Ak Parti’den MHP’ye Bayram Ziyareti

Çimen: “Çok Yoğun Bir Katılım Var”

Söker: “Her Zorluktan Güçlenerek Çıkacağız”

Türkiye PGA Championchip turnuvası sona erdi

European Senior Men’s & Ladies’ Championship 2025, Antalya’da başlıyor

European Senior Men’s & Ladies’ Championship 2025, Belek’te Başlıyor

Serik Belediyespor U17 takımı Antalya şampiyonu oldu

Kadriyespor Takımı Şampiyon Oldu

SERİK GENÇLİK MERKEZİ KARATE TAKIMINDAN MADALYA YAĞMURU

Kumluca BAL’da Kaldı

SERİK GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Belek’te şampiyon Martin Couvra

Heyecan Pro-Am ile başladı

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

11 yaşındaki Serikli Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutundu

Mucize bebek Özlenen, 2 yaşında

İleri tıp merkezlerinde yapılan ameliyatlar artık Serik devlet hastanesinde

Hastanenin çocuk servisinde yenileme çalışmaları yapıldı

Serik Devlet Hastanesinde sünnet olacak çocuklar akülü arabayla ameliyathaneye götürülüyor

Söker, “Sağlık kompleksimizin yıl sonunda teslimi öngörülüyor.”

Serik’te gönüllüler

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

Anamur Uluslararası Limanı Türkiye’nin en kritik kapısı oldu. Kıbrıs ve Mavi Vatanın kilidi: Anamur

Maliye'den 3 bin kişilik ekiple kuyumculara eş zamanlı denetim

“CATA Lounge Coifffeur” kuaför ve güzellik salonu Belek’te açıldı

Berberler, kuaförler ve güzellik salonları Pazar günleri kapalı olacak

*Belek Doğa Tour'dan Ücretsiz Yerel Rehberlik Hizmeti*

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2