• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,01
  • EURO

    51,20% 0,17
  • GRAM ALTIN

    7278,79% 1,05
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,98

Turizme 40 Milyon Euro’luk Yatırım

Ekonomi 12.06.2023 10:22:00 782 0
Turizme 40 Milyon Euro’luk Yatırım

Turizme 40 Milyon Euro’luk Yatırım

Megasaray Resort Side 5. Otelimiz Oldu

 

Şahinler Holding’in turizm sektöründeki yatırımları devam ediyor. Grubun Megasaray Hotels markası Side’de 5’inci otelini açtı. Böylece grubun otellerindeki toplam yatak sayısı 3.500’e, çalışan sayısı da 2000’e yükseldi.

 

Megasaray Resort Side’de gerçekleşen basın toplantısına; Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Yozgat İyi Parti Milletvekili Lütfullah Kayalar, Konya Ak Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Megasaray Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Şahin, Megasaray Resort Side Genel Müdürü Uğur Önder Yurtseven, turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, iş insanları, ekonomistler, Megasaray yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Basın toplantısında konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, yeni otel yatırımımın 40 milyon Euro’yu bulduğunu, birkaç yıl içinde aynı tesis için 10 milyon Euro’luk ilave yatırım yapılacağını açıkladı. Otelde 19 Mayıs itibariyle misafir ağırlamaya başladıklarını belirten Kemal Şahin, turizm sektörüne nasıl girdiğini ve bu sektörde büyüme kararını neden aldıklarını şöyle anlattı:

“Şahinler Holding olarak turizm sektörüne çok erken dönemlerde girdik. 1980’lerde, tekstil ve hazır giyimde ihracatında çok hızlı büyürken, Avrupa’daki müşterilerimizin Türkiye’de tatil yapma isteğini ve ülkemizin bu sektördeki potansiyelini gördük.

İlk başta bir tur operatörü kurduk. Megasaray’ın arazisi için de devlete müracaat ettik. O dönemde bir anda Birinci Körfez Savaşı çıkınca turizm sıkıntıya girmişti. Arsa talebimiz onaylandığında sektör zordaydı.

Biz yine de vazgeçmedik, tur operatörlüğünü bıraktık ama Megasaray’ı inşa ettik. Öncelikle Almanya olmak üzere Avrupalı turistlerin beklentilerine ve kültürüne uygun, spora, özellikle tenise önem veren bir aile tesisi yaptık. 1992’de hizmete açtık. Kısa sürede başta Almanlar olmak üzere misafirlerimizin beğenisini almaya başladık. ‘Müşteri kral’ düşüncesiyle müşteri memnuniyetine çok önem verdik.

Birkaç yıl içinde tekrar gelen müşteriler çoğaldı ve repeat oranı yüzde 70’e ulaştı. Öyle ki Megasaray’a her yıl 3-4 kez gelen müşterilerimiz bile var. Hatta toplamda 90-100 seferin üzerinde gelen platin misafirlerimiz var.

 

 

 

Mutlu Çalışan, Sadakatli Müşteri

Şahinler Holding’in kurum kültürü ile yetişen, ekip çalışmasına yatkın, inisiyatif alan çalışanlarımız müşterilerimize en iyi hizmeti veriyor. Bu sayede müşterilerden takdir alıp, dostluklar kuran ekibimiz hem müşteri sadakatimizi hem de kendi motivasyonlarını artırıp keyifle çalışıyor. Böylelikle Megasaray hem çalışanlar hem de müşteriler için ciddi anlamda çekici bir marka otel oluyor.

Megasaray Belek; doğası, kaliteli servisi, lezzetli yemekleri, değişik eğlence aktiviteleri ve spor faaliyetleriyle sektörde fark yaratmayı başardı.

Yıllar içinde başta Altın Anahtar olmak üzere çok sayıda önemli ödüller aldı, turizmin en seçkin ve en değerli listelerine girdi. Megasaray bugün hala 2023 yılında da Avrupa’nın en yaygın online tavsiye ve rezervasyon sistemi Holidaycheck’te dünya çapında önerilen en iyi otellerden biri olmaya devam ediyor.

TUİ tarafından tavsiye edilen dünyanın en kaliteli otellerinden biri oldu. Booking.com, Tripadvisor ve ETS’de yine en çok beğenilen en iyi hizmet kalitesine sahip otelleri arasında yer alıyor.

 

Ülkemize Daha Çok Döviz Kazandıracağız…

Şahinler Holding olarak Türkiye’de ve yurt dışındaki fabrikalarımız ve işletmelerimizde binlerce kişiyi istihdam edip yüz milyonlarca dolarlık ihracat yapıyoruz. Çorlu’daki serbest bölgemiz Avrupa Serbest Bölgesi (ASB), yıllık 3,5 milyar dolar ticaret işlem hacmine ve 1,5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Faaliyette bulunduğumuz diğer sektörlerde de büyümeye devam ediyoruz. Ülkemize döviz kazandıran bütün faaliyetlerimiz içinde en net, en ciddi döviz getirisi olan turizm sektörüne daha fazla odaklandık. Bu sektördeki yeni yatırımlarımızla Türkiye’ye daha çok deviz kazandıracağız. Türkiye’nin konumunu, doğal ve kültürel zenginliklerini turizm için çok avantajlı görüyoruz.

 

Üç Yılda Dört Otel Daha Açtık

Pandemi ve ekonominin sıkıntılı olduğu dönemlere rağmen son 3 yıl içinde, 4 oteli daha bünyemize katarak Megasaray Hotels çatısı altında topladık. Bi anlamda krizi fırsata çevirdik. Megasaray Hotels markamızla, Megasaray Club Belek, Megasaray Westbeach Antalya, Das3917 ve bu kış sezonunda kapılarını açacak Megasaray Mount Erciyes’in ardından, Megasaray Resort Side ile otel sayımız 5’e çıktı.

Bu son yatırımımız bize 40 milyon Euroya mal oldu. İlave bu olarak bu otelimize 10 milyon Euroluk daha yatırım yapacağız. Yatak kapasitemiz 3500’e çıktı. Turizm istihdamımız 2000’i buldu.

Ayrıca Antalya çanağında ve Erciyes dağında çok bilinen bir marka olduk. Bu sayede yeni otelleri hızlı açmada zorluk çekmiyoruz. Zira yöneticiler ve çalışanlar da bizde çalışmayı tercih ediyorlar. Megasaray Resort Side otelimizi yeni açmamıza rağmen çok hızlı kadro bulduk. 800 yataklı tesisimizde 400’e yakın kişiye iş imkanı sağladık. İlave yatırımlarla yatak kapasitemizi 1000’e çıkaracağız, daha fazla istihdam yaratacağız.

 

Alternatif Turizmle Fark Yarattık

Turizmde yeni bir model geliştirdik. Megasaray bünyesine spor faaliyetlerini ekledik. Özellikle de teniste Antalya’yı, MTA-Megasaray Tenis Akademi’yi marka yaptık. En çok turnuva ve kamp yapılan bir yer olarak dünyanın merkezi haline geldik.

Akademimizde yetiştirdiğimiz birçok oyuncu milli takımımızda bizi gururla temsil ediyorlar ve dünya çapında turnuvalara katılarak önemli başarılara imza atıyorlar. Bu önemli turnuvaları Türkiye Tenis Federasyonu Başkanımız Sayın Cengiz Durmuş’la beraber yapıyoruz.

MTA- Megasaray Tenis Akademi’de 60 kortumuzla farklı ve önemli turnuvalar paralel oynanabiliyor. Side otelimizde de şu an 5 kortumuz var. Burada da turnuvalar ve kamp yapma imkânımız var. Akdeniz’deki otellerle Erciyes otellerimiz sinerji yapıyor. Böylece kış aylarında Megasaray’ın çalıştıramadığımız kadrolarını dağ otellerinde, yaz aylarında dağda çalıştıramadığımız personeli de Resort otellerimizde çalıştırarak ciddi bir verim yaratıyoruz. Böylece personelimiz 12 ay çalışma imkanı buluyor. Bu sayede tüm otellerimizde aynı kalitede yüksek standartta hizmet verebiliyoruz.

Kış aylarında Antalya’daki otellerimizde yaptığımız spor aktivitelerini yaz aylarında da dağ otellerimizde yapacağız. Böylece ülkemizde 12 ay tenis turnuvaları yapma imkânını sağlıyoruz.

Dolayısıyla otellerimizde hem sezonları uzatarak hem de doluluğu yükselterek ciddi bir sinerji yaratıyoruz. Bu vizyonumuzla turizm sektöründe rakiplerimize göre daha rekabetçi olacağımıza inanıyoruz. Yatırım yapmaya devam edeceğiz.

 

Türkiye’de Turizm Bu Sene Nasıl Gidiyor?

Türkiye 2022’de 46,4 milyar dolarlık turizm geliri elde etti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 53,4’lük bir artış anlamına geliyor. Türkiye’ye gelen turist sayısı da 2022’de yüzde 75 artarak 51,4 milyon kişiye ulaştı. Turizmdeki hızlı büyüme bu sene de devam ediyor.

Turizm Bakanımızın 2023 yılı için hedefi 60 milyon turist 56 milyar dolar, 2028 yılında 90 milyon turist 100 milyar dolar.

Yılın ilk 4 aylık dönemde gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,51 arttı.

İlk 4 aylık verilere göre bakanın hedefinin tutacağını görüyoruz.

 

 

Antalya’da 5 Aylık rakamlar, rekorlar yılı 2019’u geçti

Antalya’ya 2023’ün ilk 5 ayında 3 milyon 405 bin 458 turist geldi. Geçen seneye göre yüzde 40 artış var.

Mayıs ayında rublenin yüzde 10 değer kaybetmesi, ikincisi mevsimin soğuk geçmesi sebebiyle doluluk oranlarındaki beklenti tutmadı. Buna rağmen Antalya’ya gelen turist sayısı bakanımızın hedefinin yüzde 12 üstünde.

Mayıs-Haziran Belek’teki Durum

Belek’te de Mayıs’ta beklentiler tam gerçekleşemedi. Onun için oteller aksiyon yapıp fiyatları düşürerek Haziran’ı doldurmaya çalışıyorlar. Bizim doluluklarımız ise yukarda seyrediyor. Biz Almanların çok tercih ettiği bir oteliz, Rusların açığını onlar kapattı. İkincisi spor aktiviteleri bizi beklediğimiz rakamlara ulaştırdı. Haziran’ı tamamen dolduracağımızı düşünüyoruz. Bizim genel olarak Mayıs ve Haziran’ın çok iyi geçmemesine rağmen bu sene turizm rakamlarımız beklediğimizden çok daha iyi olacak.

Türkiye’nin Akdeniz çanağında rakiplerinin de önüne geçerek en büyük turizm ülkesi olacağına inanıyoruz. Bu nedenle grup olarak turizm sektörüne daha çok yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

 

Deniz Şahin; “Çevreci Yatırımlara Devam”

 

Megasaray Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Şahin ise bütün otellerde ‘sürdürülebilirlik’ konusuna çok önem verdiklerini belirtti. Şahin, şöyle konuştu: “Biz işimizi severek yapıyoruz. Enerjimizi patronumuzdan yani babamdan alıyoruz. Bu tesisi ilk gördüğümüz andan itibaren sevdik, doğanın içinde göl kenarında, kumsalı geniş, ağaçlarla dolu bir tesis. Çevre için sürdürülebilir politikalara çok önem veriyoruz. Bütün tesislerimizde Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) Belgesine sahibiz. Hem enerjide hem de atık yönetiminde çevreye duyarlıyız.”

 

Uğur Önder Yurtseven; “Hedef En İyi Oteller Arasına Girmek”

 

Megasaray Resort Side Genel Müdürü Uğur Önder Yurtseven de Şahinler Holding’in yeni otelinin, Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın Manavgat ilçesinde Side Titreyengöl bölgesinde olduğunu belirerek, “Bölgemizde 220 tesis ve 18 bin yatak kapasitesi bulunuyor ve turizm sektörüne çok önemli katkı sağlıyoruz. Bölge ayrıca Lidya ve Bergama krallığı gibi büyük uygarlıkların himayesinde bulunmuş, Antik Side Kentine yakınlığı ve tarihi dokusu ile de öne çıkıyor. Otelimizle hedefimiz, bölge turizmine yön veren en iyi tesisler arasına girerek ilk sıralarda yer almak. Megasaray Resort Side’nin, yönetim ekibi ve personellerimizin emekleri ve gayretleri, Yönetim Kurulu Başkanı’mız Kemal Şahin’in ve Deniz Şahin’in vizyonu ve destekleri ile bölgemizin en başarılı en gözde tesisi olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Lütfullah Kayalar: “Türkiye Turizm Ülkesi Oldu”

 

Toplantıda konuşma yapan İyi Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar da “Devletimiz üzerine düşeni yapacak ama devletle birlikte bizim iş insanlarımızın başarısı da çok önemlidir. Bu bakımdan Kemal Bey’in hikâyesi de ilham verici, değerli ekibiyle yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye başarılı insanlarıyla yoluna devam edecek. Sonuç olarak Türkiye bu yatırımlarla turizmde dünya çapında iddialı hale geldi” dedi. Kayalar, sanıldığının aksine girişimcilerin sadece para kazanmaya odaklanmadığını belirterek, “Çok paralar kazanabilirsiniz ama bir noktadan sonra size yetecek olanın çok üstüne çıkabilir. Bir işin heyecanını duyabilmek ve onu büyütebilmek önemlidir. Bu, insana başka bir duygu verir. Ben Kemal Bey’de bunu görüyorum ve başarılar diliyorum. Enerjiniz hep devam etsin” diye konuştu.

 

Ziya Altunyaldız: “En Çok Tercih Edilen 4. Ülkeyiz”

 

Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise Kemal Şahin’in girişimci olarak yoluna tutkuyla aşkla devam ettiğini belirtti. Altunyaldız, “Başarılarınızın ve ülkemize değer katma çabalarınızın devam etmesini diliyorum. Turizmi sporla ve diğer aktivitelerle birleştirmek gerçekten çok daha fazla değer yaratabiliyor. Türkiye, dünya verilerine göre turizmde en çok tercih edilen ülkeler sıralamasında dördüncü sırada. Hem turist sayımız hem de turist başına gelirimiz artıyor” diye konuştu.

 

Serik Kaymakamı Cemal Şahin ise “Kemal Bey’i 1990’larda kaymakam stajyeriyken İstanbul Bahçelievler’de tanıdım. Avrupa’dan gelmiş, tekstilde duayen olmayı başarmış biri. Gençlerimize ve girişimcilerimize örnek olacak bir hikâyeye sahip ve spora da düşkün. Turizmde deniz kum güneş üçgenini kırmasını tebrik ediyorum. Tenis akademi ile ölü sezon dediğimiz kış sezonda da bölgemize ciddi manada turist çekiyor” dedi.

 

Cengiz Durmuş; “60 Kort Yapmak Her Babayiğidin Harcı Değil”

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Şahinler Holding ile Kemal bey liderliğinde tenisin Türkiye’de   yaygınlaşması için işbirliği yaptıklarını belirtti. “Ortak hedefimiz, Türk tenisinin dünyada başarılarıyla öne çıkmasını ve yetenekli oyuncuların keşfedilmesini sağlamak” diyen Durmuş, şöyle konuştu: “Dünyanın en fazla turnuva düzenleyen ülkesi haline geldik. Birçok ülkeden sporcu geliyor. Bizim sporcularımız da kendi ülkesinde ev sahibi olarak hiç masraf etmeden turnuva oynayıp başarı elde ediyor. Bundan 2-3 ay önce Avrupa’da teniste en iyi gelişen ülke ödülünü Türkiye aldı. Megasaray’ın tenisin gelişmesinde çok büyük payı var. 60’ın üzerinde kort yapabilmek her babayiğidin harcı değildir. Bu ancak Kemal bey gibi ülkesini seven, ileriyi gören, vizyonu güçlü insanların yapabileceği bir şeydir. Ülkemize, turizme, spora katkılarından dolayı Kemal Bey ve  Megasaray ailesine çok teşekkür ediyorum.”

 

Megasaray Resort Side Oteli’nin açılışında akşam, dünyaca ünlü müzik grubu   Boney M. sahne aldı. Organizasyon bu muhteşem konserle sona erdi.

Antalya Futbolunda Kara Leke Kadriyespor Sahadan Çekildi!

İYİ Parti Serik İlçe teşkilatı Şehit yakınları ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

EMO Antalya’dan sabit fiyat uyarısı

Serik’te otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı

Kepezspor’da hedef İnegölspor karşısında 3 Puan

Manavgat İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Vali Şahin’in Antalya'nın Fethinin 819. ve Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü Mesajı

AYK Eğitim kurumlarından geleneksel iftar yemeği

İkram Ekiz: Biz büyük bir aileyiz büyük başarıları hep birlikte gerçekleştireceğiz

Serik'te aranan 6 şahıs yakalandı

Serik Spora Transfer yasağı şoku

Öğretmene Şiddete Artık Dur Denilsin

Serik Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısı yapıldı

Kahta’da Maarifin Kalbinde Ramazan temalı iftar programı düzenlendi

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor

CHP’li Erdem: Emekliye Bayramı Zehir Ettiler

Antalya'da kooperatif ve pazarcılar odasına 'rüşvet' ve 'dolandırıcılık' operasyonunda 74 gözaltı

İkram Ekiz, Töngüşlü İlkokulu öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi

Muhtarlar ve STK Temsilcileri AK Parti Serik ilçe teşkilatının iftar sofrasında buluştu

Maç Sonrası Teknik Direktörler açıklamada bulundu

Serik Spor Futbol A.Ş evinde Sivas Spora 1-0 yenildi

Serik’te Ramazan Şöleninde çocuklar ve aileler gönüllerince eğlendi

Serik’te iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Serik Spor Sivasporu ağırlayacak

Fenerbahçe’ye Antalya’da meşaleli coşkulu karşılama

Yaren Leylek ile Adem Amca, 15'inci kez buluştu; gelen Nazlı değil, Yaren’miş

GSB Serik Öğrenci Yurdu Kadın Voleybol takımı il birincisi oldu

Milletvekili Coşar: Geleceğimizin Feda Edilmesine İzin Vermeyeceğiz

Karadirek: 40 günde yağan yağmur, 4 saatte yağmaya başladı, hassas kentleşme şart

The Land of Legends, ITB Berlin’de Yerini Alıyor

Yükleniyor

İYİ Parti Serik İlçe teşkilatı Şehit yakınları ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

EMO Antalya’dan sabit fiyat uyarısı

Vali Şahin’in Antalya'nın Fethinin 819. ve Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü Mesajı

Serik Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısı yapıldı

CHP’li Erdem: Emekliye Bayramı Zehir Ettiler

Muhtarlar ve STK Temsilcileri AK Parti Serik ilçe teşkilatının iftar sofrasında buluştu

Serik’te Ramazan Şöleninde çocuklar ve aileler gönüllerince eğlendi

Yaren Leylek ile Adem Amca, 15'inci kez buluştu; gelen Nazlı değil, Yaren’miş

Milletvekili Coşar: Geleceğimizin Feda Edilmesine İzin Vermeyeceğiz

Karadirek: 40 günde yağan yağmur, 4 saatte yağmaya başladı, hassas kentleşme şart

AK Parti Antalya İlçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi

BAŞKAN SÖKER’DEN ÖNEMLİ TAPU AÇIKLAMASI

Başkan Niyazi Alkan: İlk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyoruz

Ali Çetin: Üye sayımız 279 bin 232'ye ulaştı

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Milletvekili Coşar: Yargı Paketleri, İktidarın Yargı Reformu Adındaki Aldatmacasıdır

Anahtar Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Başaran: Biz milletin A planıyız hiç kimsenin B planı değiliz

Başkan Turhat: Kapalı kapılar ardında pazarlık sürecin önündeki en büyük engeldir

Çavuşoğlu: Biz hizmet ile onlar yolsuzlukla anılıyor!

Milletvekili Coşar: Söz Var, Tren Yok; Havalimanı Var, Uçak Yok; Hamaset Var, Yatırım Yok

Antalya Futbolunda Kara Leke Kadriyespor Sahadan Çekildi!

Kepezspor’da hedef İnegölspor karşısında 3 Puan

Serik Spora Transfer yasağı şoku

Maç Sonrası Teknik Direktörler açıklamada bulundu

Serik Spor Futbol A.Ş evinde Sivas Spora 1-0 yenildi

Fenerbahçe’ye Antalya’da meşaleli coşkulu karşılama

GSB Serik Öğrenci Yurdu Kadın Voleybol takımı il birincisi oldu

Tour Of Antalya’da Pedallar Dönmeye Hazır

Serik Spor Futbol A.Ş Kulübünden birlik ve destek çağrısı

Serik Spor Futbol A.Ş’ye PFDK’dan ceza yağdı

Başkan Söker: Serik Devlet Hastanemiz Hayırlı Olsun

Başhekim Serkan Kurt’a başarılı operasyon

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Banu-Ufuk Cömertoğlu okulunda Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek etkinliği düzenlendi

Mete Vardar’dan kredi kartı düzenlemesiyle ilgili önemli uyarı

Başkan Güngör: Manavgat, 52 ilden fazla vergi ödeyen ilçe

Antalya’da Ayrıştırılabilir kurumsal atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13