-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,30% 0,23
-
EURO
50,79% 0,00
-
GRAM ALTIN
6885,50% 0,54
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Her Kurban Lösemili Çocuklara Can
LÖSEV 2023 Kurban Bayramı Kampanyasına Başladı
25 yıldır kanserle mücadelede en ön safta yer alan LÖSEV, Kurban Bayramı sevincini lösemi ve kanser tedavisi gören Çocukların yanı sıra yetişkin kanser hastalarının da evlerine taşıyor. LÖSEV, yardımlaşmanın ve paylaşmanın ortak mutluluğunu, 20 yıldır vekaleten kurban kesimleriyle ve “Mutlu Et Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği Türkiye geneli et dağıtımlarıyla, sadece veren elden alan ele değil aynı zamanda gönülden gönüle ulaştırıyor. LÖSEV, bu yıl için kurban bağışı fiyatını 5 bin 450 TL olarak belirlediğini duyurdu.
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 20 yıldır vekaleten kurban kesimlerini sadece yurt içindeki et entegre tesislerinde, hijyenik koşullara ve dini vecibelere uygun olarak gerçekleştiriyor ve ailelere her ay düzenli olarak et ve et ürünü paketleri ulaştırıyor. Vekaleten kurban kesimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esaslarına uygun olarak, Vakıf gözlemci personelleri, noter, veteriner hekim, din görevlisi, firma yetkilisi, kalite güvence sorumlusundan oluşan bir heyet huzurunda vekalet veren bağışçıların isimleri tek tek okunarak gerçekleştiriliyor. Vekaleten adak kesimleri Arife Günü, vekaleten kurban kesimleri ise Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde gerçekleştiriliyor. Tüm kesimler, vekaleten kurban bağışlarını yapan bağışçıların talepleri doğrultusunda kesim süresince görüntülü kayıt altına alınıyor bağışçılar kesimleri gerçekleştikçe bilgilendiriliyor.
LÖSEV, vekaleten kurban kesimi hizmetinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için vekaleten kurban bağışında bulunacak vatandaşlara, bağışlarını son güne bırakmamaları konusunda çağrıda bulunuyor.
Lösemili Çocuklara 12 Ay Taze Et
Kesilen kurban etinin bir kısmı dinlendirilerek bayramdan hemen sonra kalanı ise kesen kurumlara emanet edilerek 12 ay boyunca vakumlanmış ambalajlarda taze et ve et ürünleri şeklinde LÖSEV’e kayıtlı ailelere ulaştırılıyor. Türkiye genelinde sayıları 70 bini aşkın LÖSEV’e kayıtlı ailelerden sosyal incelemeleri tamamlanan ve ihtiyaçlarına göre sıralanan ailelere yıl içinde düzenli ve eşit olarak bu bağışlar kuşbaşı, parça et, biftek olarak ulaştırılıyor. Ayrıca LÖSEV aileleri; kendilerine LÖSEV tarafından iletilen, yalnızca taze et ve et ürünleri alımı yapabilecekleri, içerisinde kendilerine özel bakiyeleri olan LÖSEV Et Kartları ile yıl içerisinde büyük marketlerden et ve et ürünleri temin edebiliyor.
Bayram Bağışlarıyla Hayat Veriliyor
LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altında gelire sahip. Bu nedenle, vekaleten kurban bağışları ile sağlanan et ve et ürünü destekleri, tedavi süresince protein ağırlıklı beslenmesi gereken Lösemili Çocuklara can oluyor. Lösemi ve kanser tedavisi gören, Vakfa kayıtlı tüm çocuklar için sürdürülen hizmetlerin devamlılığı adına LÖSEV’e yapılacak bayram bağışları da büyük önem taşıyor. Bugün 70 bini aşkın ve sayıları gün geçtikçe artan, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri ile yetişkin kanser hastalarına bayram bağışları sayesinde; tedavide ihtiyaç duydukları yurt içi ve yurt dışı tüm ilaçlar, yoğun bakım süreçleri, eğitimlerine katkı sağlanıyor, Sosyal ve psikolojik desteklerin yanı sıra giysiden gıdaya, kıyafetten oyuncağa, mobilyadan beyaz eşyaya tüm ayni ihtiyaçlarına da kalıcı çözümler yaratılıyor. Geziler, eğitici kamplar gibi etkinliklerle bu süreçte en az ilaçlar kadar etkili moral ve motivasyonlarına sosyal ve psikolojik destekler sağlıyor.
1990’lı yıllarda lösemide tedavi başarı yüzdesi yüzde 20’lerdeyken bugün gururla söylemeliyiz ki LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’nde yüzde 94’e ulaşan tedavi başarı oranı Gönüllü ve bağışçıların destekleriyle yüzde 100’e çıkarılması hedefleniyor.
Daha fazla bilgi için www.losev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Doktor ve Hemşirelere saldıran gözaltındaki üç şahıs serbest bırakıldı
Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Çanakkale Ruhu Antalya’da Yad edildi
Kaymakam Şahin: Kaymakamlık olarak kamu görevlilerine yönelik her türlü şiddetin karşısındayız
Serik’te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreni düzenlendi
SGK'dan Antalya belediyelerine icra takibi
10 Yıldır aranan cinayet zanlısı Serik’te yakalandı
Serik’te Hasta yakınları doktor ve hemşireye saldırdı
PFDK'dan Serik Spora 110 Bin TL sahayı iyi sulamama cezası
Arama Kurtarma Gönülleri iftar sofrasında bir araya geldi
Kaymakam Şahin Uzay Kongresi hazırlıklarını yerinde inceledi
Kapkaç Şüphelileri yakalandı
Aksu İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Elmalı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Vali Şahin’den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yıl Dönümü Mesajı
Bir hafta içinde aranan 367 kişi yakalandı
Kadınlar Güreşte 3 Madalya
Kamyonet kasasından düşen kadın yaşamını yitirdi
Tour Of Antalya Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Serik’te Ramazan Gecelerine Satranç Heyecanı
Serik’te Ramazan şölenine yoğun ilgi
Başkan Söker’den 112 Acil Sağlık istasyonuna anlamlı ziyaret
Turizmde üç bayrama 'savaş' etkisi
Serik Sporu Umutlandıran galibiyet
Deniz Özgökdemir’den STAM Olimpiyatlarında büyük başarı
Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Bu merkezde hayat var
Hacı Nizamettin Demirel Camii Ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
Bankoğlu Futbol Takımı Yarı Finalde
Yükleniyor




