-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Vali Yazıcı, “Antalya'nın Yörük çocukları bilim alanında şehrine ve ülkesine katkı sunmaya devam edi
Vali Yazıcı, “Antalya'nın Yörük çocukları bilim alanında şehrine ve ülkesine katkı sunmaya devam ediyor”
VALİ Ersin Yazıcı, TEKNOFEST 2023 Ödül Töreni kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Yarışmaları'na Antalya'dan katılarak dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, okul müdürleri, müdür yardımcıları, proje koordinatörü öğretmenler ve yarışmada dereceye giren öğrenciler ile velileri katıldı. Vali Ersin Yazıcı, ödül töreni başlamadan önce Serik Orhangazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve Serik Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Fen Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan, TEKNOFEST'te üçüncülük alan elektrikli araç hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı, sonrasında araca binerek test sürüşü yaptı.
TEKNOFEST 2023 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne Antalya'dan 22 takım finale kalarak, derece elde etti. Antalya,TEKNOFEST kapsamında 2 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük derecesi alarak toplamda 6 farklı alanda ödüller aldı.
Antalya'nın adını bilimle Türkiye ve dünyaya duyuran gençlere teşekkürlerini sunarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı, “Bu gurur tablosunu birlikte paylaştığımız için çok mutluyum. Sizleri tebrik ediyorum. Bütün Antalya'nın sizi alkışladığını ve sizi tebrik ettiğini buradan duyurmak istiyorum. Bu gururu bize yaşattığınız için sonsuz teşekkürler. Öncelikle TEKNOFEST'i düzenleyen bizim bu işleri yapabileceğimizi hayal eden, çocuklarımızı ve gençlerimizin uzay ve havacılık alanlarına yönlendirenlere teşekkürlerimi sunmak isterim. Bu kıymetli organizasyonlarla Türk gençlerimize fırsat verildiğinde neleri başarabileceğini bütün dünyaya gösterebiliyoruz. Antalya'nın Yörük çocukları bilim alanında şehrine ve ülkesine katkı sunmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Yarışmalar kapsamında toplamda 19 öğrenci, 7 danışman öğretmen ile birlikte 2 birincilik, 3 ikincilik, 2 üçüncülük derecesi elde edildi. Vali Yazıcı, TEKNOFEST 2023 TÜBİTAK Yarışmaları kapsamında derece alan öğrencilerin hediyeleri ve danışman öğretmenlerine teşekkür belgelerini takdim etti.
Ayşe Nur Şahinbaş Bilek Güreşinde İl 3.’sü oldu
Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Kumluca İlçesinde Kaçak Tütün Operasyonu
Kaş İlçesinde Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Operasyon
Döşemealtı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu
Mahra Melin Pınar’ın Vefat Yıl Dönümünde anıldı
Cornelıa Dıamond'a Bir Dünya Ödülü Daha: 'Müşteri Memnuniyetinde Kusursuzluk
Tarihi Sarıyer Börek Serik'te
Serik’te Otomobil balıkçı barınağına uçtu
Akçaalan İlkokulu’nda Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı
Cuma Namazında yaşlı adam Camide bayıldı
İran Milli Futbol Takımı'ndan, ölen çocuklar için 'çocuk sırt çantalı' mesaj
Üniversiteden Güzel Proje
Tekne kayalara çarpıp parçalandı: İçindekiler yüzerek canlarını kurtardı
Başkan Söker’den Nida Gökoğlu’na geçmiş olsun ziyareti
Serik’te Seyir Halindeki Kamyonet alevlere teslim oldu
Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Futbol takımından Kaymakam Şahin’e ziyaret
Serik’te ev yangını korkuttu
Serik’te Göz Sağlığı Farkındalığı Yaratmak konulu seminer düzenlendi
Yörük Leylekler Serik’e gelmeye başladı
Regnum Pro am golf turnuvası başladı
Bülent Akan Zirveye Akıyor
Serik Lisesi müzesinin açılışı gerçekleştirildi
Başkan Hacısüleyman: Turizmde büyük kayıp beklenmiyor
Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan 3 Şahıs yakalandı
Serik’te Nevruz Şenlikleri coşkuyla kutlandı
Serik'te AN Mühendislik düzenlenen törenle hizmete girdi
Elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi
İran Milli Takımı Antalya’da
Sahte MİT Görevlisi suçüstü yakalandı
Yükleniyor




