• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Antalya'ya Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır'dan depremzedeler gelecek

Gündem 8.02.2023 16:37:00 617 0
Antalya

Antalya'ya Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır'dan depremzedeler gelecek

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, kentte depremzedeler için 19 bin 400 oda hazırlandığını belirterek "Bize gelecek iller Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır. Buradan gelen depremzedeleri kabul edeceğiz. Osmaniye ve Hatay'dan gelecek depremzedeler Muğla'ya gidecek. Buraya Hatay'dan gelen depremzedelerin Muğla'ya devam etmelerini isteyeceğiz" dedi.
Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve toplam 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından, Antalya'ya sevk edilecek depremzedelerin barınması ve ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin 112 Acil Çağrı Merkezi'nde Afet Koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili İlhan Murat Kulalar, İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah çalışkan ve çok sayıda yönetici katıldı.
'NAKDİ YARDIMI AFAD'A AİT HESAPLARA YAPIN'
Toplantı sonrasında açıklama yapan Vali Yazıcı, afet bölgesine ilk dakikadan itibaren harekete geçtiklerini anlattı. Deprem bölgesine 3 bin 140 personel ile 563 araç gönderdiklerini belirten Yazıcı, "İş makinelerinin transferiyle ilgili biraz sıkıntı var. Antalyalı hemşehrilerimiz akın akın TIR ve kamyonları hazırlayıp, başta battaniye olmak üzere gıda gibi birçok ürünü göndermeye devam ediyor. Dün gece itibarıyla valilikler ve kaymakamlıklarda bizim haberdar olduğumuz 103 TIR gönderildi. Bu TIR'ların bir kısmı uçakla gönderildi. Onların yükleri uçaklarla transfer edildi. Nakdi yardımlar konusunda sadece ve sadece AFAD'ın yayınlamış olduğu hesaplara yardım yapılıyor. İlimizde de başka yerde de nakdi yardım toplamayla ilgili hiçbir sosyal dernek, kurum ve kuruluşa izin verilmiyor. Buna itibar edilsin ve bu noktada dikkatli olunsun" dedi.
19 BİN 400 ODA DEPREMZELER İÇİN HAZIR
Deprem bölgesinden gelecek depremzedelerin Antalya'da da misafir edileceğini hatırlatan Yazıcı, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte 3 bölgede turizmcilerle toplantı düzenlediklerini söyledi. Yazıcı, "Yaklaşık 500'e yakın otelci ve yetkiliyle bir araya geldik. Yaptığımız çalışma neticesinde şu ana kadar 19 bin 400 odanın taahhüdünü aldık. 19 bin 400 oda hazır. Burada minimum 2, ortalama 3 ya da 4 kişi kalabileceğini değerlendiriyoruz. Ailenin geliş durumuna göre yardımcı olacağız. İlk kafile ise yaklaşık 1 saat içerisinde Gaziantep'ten uçakla birlikte gelecekler" diye konuştu.
BAZI OTELLER DEPREMZEDELER İÇİN AÇILACAK
Bu zamana kadar bazı depremzedelerin kendi imkanları doğrultusunda kente geldiğini söyleyen Yazıcı, "10 ile belli bir süre geçici konaklama anlamında yetkilendirmeler yapıldı. Bize gelecek iller Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır. Buradan gelen depremzedeleri kabul edeceğiz. İlleri böldüler, bazıları Muğla'ya gidecek. Bireysel olarak gelenleri kamu misafirhanelerine alıyoruz. Toplu gelenleri otellere alıyoruz. Bundan sonra daha organize olacaktır. Bölgeden geldiğini söyleyen hiç kimseyi açıkta bırakmadık. Dün yaklaşık 60 kişi geldi ve bunları kamu misafirhanelerine aldık. Bireysel gelişlerde oradan teyitli olmadığı için kamu misafirhanelerine alıyoruz" dedi.
19 bin 400 oda ayıran otellerin sayısının artabileceğini, birçok kapalı otelden sadece bu iş için açmalarını rica ettiklerini aktaran Yazıcı, "Misafirhanelerde de 4 bin 380 kapasitemiz var. Ayrıca Gençlik Spor Bakanlığı'na ait KYK'larda da 18 bin yatağımız var. Öncelik misafirhaneler ve otel. İhtiyaca göre KYK'ları da bu iş için açmış olacağız" diye konuştu.
ANTALYA'NIN 3 İLÇESİNDE KRİZ MASALARI OLUŞTURULDU
Depremzedelerin konaklaması ile ilgili Antalya'nın sorumluluğunun ağır olduğunu değerlendirdiklerini söyleyen Yazıcı, bu konuda detaylı şekilde çalıştıklarını aktardı. Kriz merkezlerinde barınma birimleri olduğunu belirten Yazıcı, "Ulaşım ve barınmayla ilgili süreci de yöneteceğiz. Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da da barınmayla ilgili gelecekleri yönlendirme anlamında kriz masalarımız oluşturuldu. Kara yoluyla Mersin üzerinden geliyorlar. Malumunuz; Antalya-Konya bölgesindeki kar yağışından dolayı ulaşımda çeşitli aksamalar var. Akseki-Alacabel yolu çok sık bir şekilde TIR ve çekicilere kapatıyoruz" dedi.
DEPREMZEDELER İÇİN HASTANELERDE 2 BİN YATAK HAZIR
Sağlık hizmetine ilişkin 2 bin yatağın hazır olduğunu vurgulayan Yazıcı, "400 yoğun bakım yatağı ayrıldı. Şu ana kadar kendi imkanlarıyla gelen 97 hastamız oldu. 1 kişi vefat etti. Çoğunluğu hastaneden hizmet alıp, taburcu oldu. 23 kişi de yatan hasta sayısı. 60 ambulansımız Mersin'e gitti. Mersin'e gemi ile gelecek olan hastalar için ambulans gönderdik. Bugün kaç hasta gelir bilmiyoruz ama toplu bir geliş olacak. Bundan sonra da Antalya'ya gelen hastalarımız olacak. Akdeniz Üniversitesi de bu konuda yer ayırdı. Gönderilen çok sayıda doktor ve sağlık çalışanlarımız da var. Burada hizmet sunmak için Sağlık Bakanlığı'mız talimatlarını veriyor. Hazırlıklar yapıldı. İnşallah büyük afette el birliğiyle bu süreci yöneteceğiz" diye konuştu.
HATAY VE OSMANİYE'DEN GELENLER MUĞLA'YA GİDECEK
Antalya'daki bazı kurum ve kuruşların kendi imkanları ile Hatay'a depremzedeler için otobüs gönderdiğinin hatırlatılması üzerine Vali Yazıcı, şöyle konuştu:
"Bu liste, dün gece yeni belirlendi. Antalya'ya Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Malatya'dan depremzedeler gelecek. Osmaniye ve Hatay'dan gelecek depremzedeler Muğla'ya gidecek. Buraya Hatay'dan gelen depremzedelerin Muğla'ya devam etmelerini isteyeceğiz. Bireysel gelenleri de yönlendireceğiz. Bizim bir kapasitemiz var. Buranın kapasitesinin çok fazla değerlendirilip, çok fazla insanın gelmesi söz konusu olabilir. Bireysel gelişler başladı. Normalde evrakla ve toplu gelmeleri lazım. Buna göre yönetirsek, daha mantıklı olur. Çünkü Muğla'da buna göre hazırlık oluyor."
AFAD'IN İHTİYAÇ LİSTESİ
Son olarak deprem bölgesine gönderilecek ihtiyaçlarla ilgili de konuşan Yazıcı, "AFAD, sık sık hangi malzemeye ihtiyaç varsa yayınlıyor. Biz de yayınlıyoruz. Öncelik malzemeleri var. Hala battaniye, su ve gıdayla ilgili ürünler isteniyor. Listeler güncelleniyor. Bugünkü listede soba vardı" dedi.

Serik’te dağlık alanda İHH Kurtarma ekibinden keçi kurtarma operasyonu

ANTALYA’DA 13 BİN 213 SOSYAL KONUT İÇİN KURA HEYECANI

Serik’te Esnafın yeni başkanı İdris Barut oldu

Serik Spor A.Ş ikinci yarıya yenilgiyle başladı

Antalya’da Sosyal konut kura heyecanı yaşanacak

Antalya'da çıktıkları dağda mahsur kalan 24 kişi kurtarıldı

Gökoğlu’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Beşiktaş hazırlık maçını 2-1 kazandı

Kepez İlçesinde Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Türkiye Kadınlar ve Erkekler Amatör Açık Şampiyonası’nın 1. günü sona erdi

Antalya'da hazırlıklarını sürdüren takımlar 'Dinler Bahçesi'nde namaz kıldı

Antalya’da Son 1 Haftada Asayiş Olaylarında 244 Şahıs Tutuklandı

VALİ HULUSİ ŞAHİN'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Çağdaş Atan: Maksimum puanı almak istiyoruz

Türkiye Erkekler ve Kadınlar Amatör Açık Şampiyonası başladı

TEKELİ AHMET CAN ÖZPINAR ORTAOKULU’NDA SÖZÜN VE HAYALİN ŞÖLENİ

Serik Spor A.Ş Kulübü transferde hız kesmiyor

Serik Spor A.Ş İstanbulspor İle Karşılaşacak

İsmail Ogan Stadyumunun zemini dikiş tutmuyor

TARSİM Yetkililerinden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne Ziyaret

Serik Spor A.Ş Futbol Kulübüne 3 yeni transfer

Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hulusi Tırık oldu

Milyon Dolarlık Kripto Para Yağması Yapan 13 Şüpheli Aynı Gün Yakalandı

SERİK GENÇLİK MERKEZİNDEN ÖZEL YETENEK SINAVLARINDA BAŞARILI SONUÇLAR

Muratpaşa, 'Kahraman fareleri' Antalya'ya getirdi

Alanya ilçesinde uyuşturucu operasyonu

NATIONAL GOLF CLUB, 2026 TURKISH AIRLINES OPEN’A EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Jandarma’dan Şok motosiklet denetimleri

Hakkında Kesinleşmiş 26 Yıl 4 Ay 10 Gün Hapis Cezası Bulunan Şahıs yakalandı

Marko Marin: Türkiye’nin genç futbolcuları Avrupa futbolunun geleceği

Yükleniyor

ANTALYA’DA 13 BİN 213 SOSYAL KONUT İÇİN KURA HEYECANI

Serik’te Esnafın yeni başkanı İdris Barut oldu

Antalya’da Sosyal konut kura heyecanı yaşanacak

Gökoğlu’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Antalya'da hazırlıklarını sürdüren takımlar 'Dinler Bahçesi'nde namaz kıldı

VALİ HULUSİ ŞAHİN'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

TARSİM Yetkililerinden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne Ziyaret

Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hulusi Tırık oldu

Serik’te Ulaşım Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Aygün ailesinin acı günü

Ali Çetin: Üye sayımız 279 bin 232'ye ulaştı

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Milletvekili Coşar: Yargı Paketleri, İktidarın Yargı Reformu Adındaki Aldatmacasıdır

Anahtar Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Başaran: Biz milletin A planıyız hiç kimsenin B planı değiliz

Başkan Turhat: Kapalı kapılar ardında pazarlık sürecin önündeki en büyük engeldir

Çavuşoğlu: Biz hizmet ile onlar yolsuzlukla anılıyor!

Milletvekili Coşar: Söz Var, Tren Yok; Havalimanı Var, Uçak Yok; Hamaset Var, Yatırım Yok

Büyük Önder İçin Mevlid-i Şerif okutuldu

Anahtar Parti, 1. yaşını coşkuyla kutladı

Başkan Söker: “3 Kasım Demokrasi yolculuğunda siyasi bir milattır”

Serik Spor A.Ş ikinci yarıya yenilgiyle başladı

Beşiktaş hazırlık maçını 2-1 kazandı

Türkiye Kadınlar ve Erkekler Amatör Açık Şampiyonası’nın 1. günü sona erdi

Çağdaş Atan: Maksimum puanı almak istiyoruz

Türkiye Erkekler ve Kadınlar Amatör Açık Şampiyonası başladı

Serik Spor A.Ş İstanbulspor İle Karşılaşacak

İsmail Ogan Stadyumunun zemini dikiş tutmuyor

NATIONAL GOLF CLUB, 2026 TURKISH AIRLINES OPEN’A EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Marko Marin: Türkiye’nin genç futbolcuları Avrupa futbolunun geleceği

Serik Sporda transfer hareketliliği

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9