İlçemizin 15 mahallesinde meydana gelen dolu ve fırtınanın ardından, çiftçiler yaralarını sarmaya çalışıyor.
Gündem Haberi
- 28 Ocak 2019 Pazartesi
(13:50)
İlçemizin 15 mahallesinde meydana gelen dolu ve fırtınanın ardından, çiftçiler yaralarını sarmaya çalışıyor. Seraların kırılan camlarını yenilemeye çalışan ciftçiler, “Cam bulmakta zorlanıyoruz” dediler.
Geçtiğimiz cumartesi günü saat 16.00 sıralarında meydana gelen ve 20 dakika aralıksız ceviz büyüklüğünde yağan dolunun ardından, ilçeye bağlı 15 mahallede yaklaşık olarak bin 500 dönüme yakın cam ve plastik seralar ile mahsuller zarar gördü.
Seralardaki hasar tespit çalışmalarının ardından çiftçi, seraların kırılan camlarını kendi imkanları ile yenilemeye başladı.
İlçeye bağlı Bilginler Mahallesi’nde serası zarar gören çiftçi Doğan Yıldırım kırılan camları yenilemeye başladıklarını, “Ancak, cam bulmakta zorlanıyoruz” dedi. Yıldırım, daha sonra şöyle dert yandı:
“Seraların camları kırılınca mahsullerimizde zarar gördü. Mahsülümüz daha yeni çıkmaya başlamıştı. Zararımız büyük. Bankaya ve ilaççılara borçlarımız var. Devletten yardım bekliyoruz. Borçlarımızın ertelenmesini bekliyoruz. Bu camları, zor alabildim. Piyasada cam yok. Afetten dolayı, cama büyük bir talep var. Cam bulmakta zorlanıyoruz. Bu kadar camı zor buldum.”
Burmahancı Mahallesi’nde Antbirlik Eski Yönetim Kurulu Başkanı Osman Balaban, “Doludan dolayı seralarımızda çok büyük zarar var. Köylünün ve çiftçinin en verimli zamanı. Şu anda mahsulün en verimli zamanıydı. Yeni satmaya başlayacaktık. Allahtan gelen bir şey. Çiftçi mağdur oldu. Özellikle en fazla bizim mahallemiz doludan zarar gördü. Bugün seradaki biberlerimizi toplayacaktık fakat şu an ürünü toplayamıyoruz. Çünkü camlar kırık içeriye girmek tehlikeli. Camları yenilemek şu anda mümkün değil. Temizlemek ve yenilemek zaman ister en az bir ay sürer. Bu yıl mağdur olduk. Bu yıl mahsülümüzden hiçbir şey beklemiyoruz” dedi.
Burmahancı mahallesinden çiftçi Aygül Balaban ise, “Doludan seralarımızın camları kırıldı. Çoluğumuz çocuğumuz rezil oldu. Camlarımız kırıldı. Dudağınızı, saçınızı, gözünüzü boyayıp da televizyona çıkmayın. Pırasa, ıspanak, domates çok para demeyin. Bizler ne çekiyoruz burada. Fiyatlar, tabi ki yüksek olacak. Bir torba gübre 300 TL. İlacı, gübreyi ben atıyorum. Biz burada çileyi çekiyoruz. Sizler bizim yaptığımız işleri yapmazsınız” diyerek, sitem etti.
Bilginler Mahallesi’nden çiftçi Soner Yıldırım, “Doludan dolayı seralarımız ve mahsulümüz zarar gördü. Devletten yardım bekliyoruz” dedi.
Kaynak / Editör:
Serik Postası -
Namık Kemal KILINÇ